Az ötlet, hogy a magyarok a hunoktól származnak, évtizedek után új erőre kapott, és ezúttal archeogenetikusok is célként tűzték ki az állítás bizonyítását. A magyar etnikum „hun–türk eredetű” – mondta a kiváló magyar őstörténész, Orbán Viktor még tavaly a kirgizisztáni Csolpon-Atában. A kinyilatkoztatás tehát megtörtént, már csak a tényeket kell hozzáigazítani. Hogy teóriáját alátámassza, Orbán létrehozta a Magyarságkutató Intézetet, amelynek Archeogenetikai Kutatóközpontját Neparáczki Endrére bízták. Arra a genetikusra, aki kifejezett céljának tekinti a hun–magyar rokonság igazolását, s doktori dolgozatában feketén-fehéren leírta: „A genetikai eredmények alapján Árpád népe a kelet-európai sztyeppén maradt vagy oda visszavonuló hunok egyik ága lehetett.”

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azt hiszem, hogy ennek a fontos tudományos intézménynek, ami persze szemben az MTA-val hatékony tudományos tevékenységet fojtat, új nevet kellene adni: magyarkodás kutató!!! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Azt hiszem, hogy ennek a fontos tudományos intézménynek, ami persze szemben az MTA-val hatékony tudományos tevékenységet fojtat, új nevet kellene adni: magyarkodás kutató!!! =))
silber13
Elmebeteg megszólalás az intézettel és annak vezetőjével egyetemben!
Gauntlet
Ugye ne mondjátok hogy ez az elmerokkant diplomát kapott???
silber13
@Gauntlet: Háát... néhányan aztat állíccsák, de maguk sem hiszik el!:-))))
papa.49
Erőlködik a cigány, hogy igazolja az állítását, de már régen kiderült EZ SE IGAZ !!!
Qqberci
A csutkány egyértelműen a hunoktól származik. Mikor minielnök lett, rögtön azt kezdte nézni, hogy "hun a lóvé?"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.