A 28 éves férfi egy szóváltást követően ölte meg nagyapját annak budapesti lakásában, amelyet meg akart szerezni. Az unoka a holttestet a lakás garázsában rejtegette, majd annak eladása után átszállította egy másik garázsba. A testet végül a rendőrség egy kukában találta meg.

A Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból, valamint a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken a 28 éves budapesti férfival, mint I. rendű vádlottal, valamint az elhunyt nagyapa vagyontárgyainak megszerzésében segítségére lévő 82 éves ismerősével, a II. rendű vádlottal szemben.

A vádirat szerint az unoka annak érdekében, hogy ne tudódjon ki a nagyapa előtt a valódi életvitele, a főiskolai tanulmányai abbahagyása és a nagyapa által neki vásárolt lakás eladása, továbbá azért, hogy további értékeit, így lakását, autóját, garázsát és nyugdíját megszerezze, 2015. április 8. és 2015. május 20. napja közötti ismeretlen időpontban – egy szóváltást követően – megölte a nagyszülőjét annak budapesti XI. kerületi lakásában.

Ezt követően az unoka a holttestet a lakás garázsában rejtegette, majd annak eladása után 2016 augusztusában átszállította egy kőbányai bérelt garázsba, ahol a testet 2017 júniusában a rendőrség egy kukában találta meg.

A sértett halálát követően az unoka rábírta egy felnőtt filmekben statisztaként többször szereplő, e körből általa ismert, a sértett tényleges haláláról tudomással nem bíró 82 éves ismerősét arra, hogy az elhunyt nagyapának adja ki magát.

A II. rendű vádlott ennek érdekében a saját fényképével ellátott, de az elhunyt nagyapa nevére szóló személyi igazolványt csináltatott, a lakás és a garázs eladása során az ügyvédek előtt, mint a nagyapa jelent meg és írta alá a szerződéseket, továbbá elintézte azt is, hogy a nagyapa bankszámlájára érkező nyugdíjhoz az I. rendű vádlott elektronikusan is hozzáférhessen.

A jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló I. rendű vádlottra – arra az esetre, ha a bírósági előkészítő ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyalás jogáról – húsz év fegyház fokozatú szabadságvesztést, míg a csalásokban részt vevő bűntársára 2 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztést indítványozott a vádiratában az ügyészség.

Forrás: Ügyészség.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
20 év egy elvetemült gyilkosnak?! Ez igen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.