Egy budapesti buszmegállóban lett rosszul a 17 éves Lili, aki az RTL Klubnak mesélt kálváriájáról.

A lány azt mesélte, egy kislányával arra sétáló nőtől próbált segítséget kérni, elmondta, hogy cukorbeteg, és kérte, várjon vele kicsit. A nő erre annyit mondott, nem tud segíteni és tovább ment.

Lili szerint az anyuka undorral mérte őt végig.

A lányhoz végül az édesanyja rohant el taxival.

A riportban megszólaló szakértő azt tanácsolta, ilyen esetben érdemes megméretni a vércukorszintet és annak megfelelően segíteni. Ha alacsony a vércukra, kérdezzünk rá, nincs-e nála üdítő vagy keksz, ha nincs, szerezhetünk valahonnan kockacukrot. Ha magas a vércukorszintje, adassuk be az inzulinját, és maradjunk vele egy ideig. Ha nincs eszméleténél, azonnal mentőt kell hívni, és meg kell keresni a nála lévő narancssárga dobozt, amelyben ott van az életementő injekció.

(HVG)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@jesz: Sajnos a cukrosoknál nincs mire várni! Igaz viszont, ha nincs egyedül, van aki legalább segíteni próbál, az sokat jelent. De ha manapság valaki elesik, láthatatlanná is válik, és nem igazán segítenek neki talpra állni, hiszen észre sem veszik! Közömbösek lettek az emberek, aztán ha ők kerülnek hasonló helyzetbe, úgy érzik, igazságtalan velük a világ.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
Lehet egy laikus drogosnak vagy részegnek nézte. Érthető a reakciója.
Jozefina
Bele nevelődött sajnos az emberekbe az egyás iránti tisztelet és segítség nyujtás!!! Ez egy nagyon rossz irány, amin változtatni kellene. Valószínűleg nem a jelenlegi keresztényi ideológia fog ezen segíteni!!!
advocat
Tovább lehet menni, de telefonálhat a mentőknek. Oszt' azok vagy komolyan veszik van nem. Általában igen.
ila51
@Szeparepa2: ...nem néztél Te túl sok Tom és Jerryt ? ...most komolyan megint jól összeszedted az összes variációt
pár éve két személy segített egy hajléktalant , mentőt is hívtak , két nap múlva a felhívást nem tudom olvasták - e ...hogy fertőző kór miatt szükségük lenne nekik egy védőoltásra , lényegtelen hogy ez a Blahánál volt
vacsi
@Szeparepa2: Egy kolléganőmmel történt, hogy egy idősebb nő kért tőle segítséget, rosszullétre hivatkozva. Betámogatta egy kapualjba, majd hívta volna a mentőket, amikor a nő fellökte, kikapta a kezéből a táskáját, és elrohant!
Az egészben a legborzalmasabb az, hogy egy gyerek valóban szorulhat segítségre, csak az emberek félnek, főleg, ha gyerek van velük - ilyenkor sokkal sebezhetőbben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.