Új vásárcsarnokot építettek mintegy 680 millió forintból Mohácson, a korábbi Jókai utcai piac helyére – tájékoztatta a Duna-parti város polgármestere az MTI-t.

Szekó József (Fidesz) elmondta: az új létesítményre nagy igény volt a mohácsiak körében, ugyanis annak helyén egy csaknem ötvenéves, leromlott állapotú, korszerűtlen piactér volt.

A fejlesztés célja az volt, hogy vonzó piaci környezetet teremtsenek a környező települések termelői és lakossága, valamint a turisták számára – közölte, hozzátéve: a beruházás segíti a helyi termelőket, hozzájárul a kereslet és a kínálat erősödéséhez, a helyi gazdaság élénküléséhez.

A polgármester kitért arra: a több mint 3100 négyzetméter hasznos alapterületű új létesítmény kivitelezése tavaly indult meg, s mintegy másfél év alatt készült el.

A fedett és nyitott árusítóteret is tartalmazó piactér vásárcsarnokának tetején parkolót alakítottak ki, a létesítményben zöldség és gyümölcs tárolására alkalmas hűtőkamrákat és raktárakat építettek, hatósági és piacfelügyelői irodát alakítottak ki, továbbá elsősegélynyújtó helyiséget hoztak létre. Szekó József elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében csaknem 650 millió forintos európai uniós és hazai támogatásból, valamint 30 millió forintnyi saját erőből megvalósult fejlesztést csütörtökön adják át.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.