Sermer Ádám Karácsony Gergely javára lép vissza, őt fogja támogatni a kampányban.

A liberálisok is visszalépnek Karácsony javára

Közös sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje, Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje, Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője és elnökségi tagja és Molnár Zsolt, az MSZP budapesti választmányának elnöke.

A sajtótájékoztatón Gy. Németh azt mondta, a DK kezdeményezésére tárgyaltak a Liberálisokkal, a tárgyalások pedig sikeresek voltak, mint fogalmazott, "a premierre minden összeáll".

Sermer Ádám bejelentette, hogy megszületett a megállapodás az ellenzék részéről, ami lehetővé teszi, hogy Karácsony Gergely legyen az ellenzék egyetlen főpolgármester-jelöltje, mint fogalmazott, rajta kívül kizárólag Fidesz-párti jelöltek maradtak állva a főpolgármester-választásra.

Azt is mondta, hogy tartalmi alapú megállapodást kötöttek Karácsonyékkal, a kampányt együtt folytatják majd. Hozzátette, a megállapodásnak sok eleme van, ezek egyike az, hogy az V. kerületben a Liberálisok budapesti elnöke, Szabaday Viktor egy egyéni körzetben közös ellenzéki jelölt lesz.

Karácsony azt mondta, sokszínű a változást akaró sokaság, és most ez a sokszínű tábor gyarapodott a Liberálisokkal is. Közölte azt is, hogy "tudjuk, hogy azok a jelöltek, akik elindulnak még, azok nem az ellenzék jelöltjei", mert csak egy ellenzéki jelölt van és lesz mindenhol.

Molnár Zsolt úgy fogalmazott, hogy ez az "összefogás plusz", mert összefogás eddig is volt, de "a hatnál több a hét", és az új szövetségesek csatlakozásával tovább nőttek Karácsony Gergely esélyei a győzelemre, illetve új kiváló jelölttel is gazdagodtak Szabaday Viktor személyében.

Forrás: hvg.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@jesz: Szerintem ez az egyetlen jarjato ut. Persze ha valakinek nagyon nem szimpi a kozos jelolt, az szavazhat attol meg masra. De azert a tobbseg kovetni fogja a kozos jeloltet, mert csak igy lehet seggbe rugni sarlost es a fideSSt.

Sok sikert Gergely!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Nem akarok ünneprontó lenni, de nekem bajom van ezzel a visszalépéssel...még szerencse, hogy egyedül csak nekem más a véleményem. Ugyanis ha én másra szeretnék szavazni, mert őt tartom jónak, az meg visszalép, és felszólítja a híveit, hogy helyette szavazzanak Karácsonyra, az bizony eszement agyrém. Miért tenném, ha nem a szívem csücske. Ezek a pártok azt hiszik, hogy a nép arra megy, amerre terelik?

Maaaargit! Normáááális?
Yoda69
@jesz: Szerintem ez az egyetlen jarjato ut. Persze ha valakinek nagyon nem szimpi a kozos jelolt, az szavazhat attol meg masra. De azert a tobbseg kovetni fogja a kozos jeloltet, mert csak igy lehet seggbe rugni sarlost es a fideSSt.

Sok sikert Gergely!
reagens
Próbálják a köztudatból eltüntetni a Fideszes jelölt nevét ezzel. Ez csak sunyi próbálkozás kétségbeesésükben. A többség le se tojja őket. Megint Fidesz győzelem lesz hála a Karácsony féle hordának.
Jozefina
Karácsony szerintem igen jó lelölt!!! Polgármesteri tapasztalattal rendelkezik, ismeri a főváros problémáit, szimpatikus, kompromisszum készséggel lendelkezik. Budapest csak jbban jár vele, mint a jelenlegivel, akinek már sem ötlete, sem kedve nincs az egészhez és csak egy gőgös, megfáradt öregember látszik benne!!!
Yoda69
@reagens: Nehez lenne eltuntetni a fideSSes jelolt nevet, mert a koz? mediabol csak ez folyik ejjel nappal. Jo lenne a fideSS ugyanannyi idot es eselyt adna az adofizetok penzebol fentartott media szereplesre az ellenzeknek, mint sajat jeloltjeinek. Mar csak a latszat demokracia kedveert.
reagens
@Yoda69: Ezekről épp eleget olvasok és hallok. Hiába a vergődés, a többség nem akarja őket. Tarlós lesz a befutó hiába is görcsöl az ellenzéki horda. Ők a kisebbség és a többség ki fogja jelölni a helyüket. Mennek a levesbe a nyomorultak.
Yoda69
@reagens: A fideSS csak csalassal nyerhet. A fovarosi magyarok tobbsege nem akarja tovabb ezt a naci partot a nyakon. Nem veletlenul szervez O1G tobb szazezer kulfoldi szavazot.
jesz
@Yoda69: értem az érvelésed, engem nem zavar egyik jelölt sem, és az sem, ha visszalépnek, összefognak, stb..csak leírtam, hogy a piaci beszélgetésekből mi jött le..
reagens
@Yoda69: Nem mondod? Tarlósra szavaz mindenki de az csalás. Érdekes. Vannak jó elméleteid!
Yoda69
@reagens: Ne játszd a hülyét. Nem emlékszel mi tortent tavaly tavasszal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.