Kényelmi szolgáltatás, sokan nehezen válnának meg tőle. A jellegzetes - és nem igazán kellemes - szag, amely szinte hozzátartozik a panelházak miliőjéhez: a szemétledobó okozza, most ezeket mind lezáratnák. Sokan egyenest a lábosból öntik bele az ételmaradékot, elfertőzve ezzel az egész rendszert, remek lehetőséget nyújtva a rágcsálóknak, rovaroknak. Máshol a dugulások okoznak gondot, sokan pedig a szemétledobó helyiségében tárolják a lomokat, tűzveszélyes helyzetet teremtve. Ráadásul, aki a ledobót használja, szelektív hulladékgyűjtésben sem vesz részt általában.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Aki ezt kitalálta egy nagy barom volt. De az is aki hagyja működni és nem záratják le törvényileg.
Igazi fertő és tűzveszélyek ezek.
Ahol ezek vannak ott lift is működik. Panelházak mindig ezért gyulladnak ki.
Még szegény Tarlóst hibáztatják a patkányok elszaporodásáért pedig ez az oka,
az emberi hülyeség határtalan.
Nessy
@1magyar: Részben igazad van. De azért a patkányok ott is vannak, ahol se közel, se távol panel ház. A szelektívvel az a probléma, hogy esetleg nem viszik el időben. Bár itt a lakók is hunyók. Ugyanis a műanyag palackokra nem lépnek rá, hogy összelapuljon, hanem úgy dobják be, és két nap alatt megtelik, pláne nyáron. De láttam, amikor a panelből kisétált a lakó, és a szemetest a ház előtt álló utcai kis szemetesbe rakta, amivel az tele is lett. Jó eset, ha legalább beköti, és nem viszi szét az első szellő a tartalmát.
1magyar
@Nessy: Na azt képzeld el, hogy az ilyen lakók a műanyag palackot a 10. emeletről sem lapítják.
A patkányoknak a szaporodásukhoz éppen elég a 10 emeletesek etetése mert igen szaporák.
Ha a 4. emeletről valaki gyalog (nincs lift) le tudja vinni a szemetét nehogy már lifttel ne tudják!
jesz
Sajnos volt idő, amikor panelházakkal kellett foglalkoznom. Nos ami nálam kiverte a biztit, az a szemétledobó volt..számtalanszor láttam, hogy kis karácsonyfát szuszakol a ledobóba a kedves lakótárs(nem kis feladat), aztán ágyneműt, és egyéb nem odavaló tárgyakat... Aztán az természetesen eldugult, de a felsőbb emeletiek ezt nem tudták, és csak küldték le a szemetjüket...ami a végén akár a legfelső szintig ért.
Addig, amíg nem jött a csőtisztító, imádkozott az IKV, hogy be ne gyulladjon a szemét(volt rá példa)

Aztán ott van a földszinti kukatároló, ahová a szemét hullik a csőböl. Ha a háztakarító nincs résen, és nem cseréli időben a konténert, akkor bizony elönti a trágya a tárolót...nyáron negyven fokban tessenek elképzelni mennyi légy, és fertőzés leht egy ilyen helyen.
...és csodálkoztak, hogy nem jelentkezik erre az aljábbnál is aljább munkára senki.(természetesen szarért-hugyért vették fel a jelentkezőt, aki az első nap megszökött)

Igen, tessék leballagni a szeméttel a földszintig(vagy ott a lift), és kulturáltan belenteni a kijelölt kukába...ja, hogy irtózatos büdös van?..hát mert folyik a romlott étel a csőböl...de volt aki a félliteres zacskós kakaót próbálta lehúzni a klotyón(sikerült)...aztán a pincei elágazásban megakadt, és estére ömlött kifelé a szennyvvíz a felsőbb emeleteken is(ha nem dugaszolta el a kifolyókat)

Hát ilyen a morál.
1magyar
@jesz: Számomra hihetetlen, hogy ezeket még nem tiltották be. Kormányzati hiba.
görbetükör
Az ilyesmi csak kultúrközegben működik. Mint a jóléti országokban.
Itt nem tudják használni az ilyesmit.
jesz
@1magyar: ahogy "görbetökör" írja, ez csak kúltúrközegben működik...asszem igaza van...nálunk csak a betiltás marad. lehegeszteni az emeleti ledobó bukóajtókat...ajaj...nem...ez sem jó...akkor kidobja az ablakon...
1magyar
@jesz: Kultúrközegben is vannak drogosok, részegek időnként akik nem gondolnak arra,hogy égő csikket beledobnak, vagy láttam én már részeg kultúrembert a 4.-ről lehányni.
jesz
@1magyar: a hányás az mindennapos...ami érthetetlen, az a karácsonyfa...azt a mai napig kidobják az ablakon...szerencsére csak néhányan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.