Hammerstein Juditot bízza meg az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói feladatainak ellátásával Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere augusztus 23-i hatállyal – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtó- és kommunikációs főosztálya csütörtökön.

A kultúrkampf folytatódik: Orbán vizalmasa vezeti a Széchenyi Könyvtárat

Az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatói posztjára a pályázók meghallgatása a jogszabályban előírtak szerint megtörtént.

A közlemény szerint a csütörtök délutáni állománygyűlésen Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár tájékoztatta az Országos Széchényi Könyvtár munkatársait.

Hammerstein Judit 2011 és 2014 között a kultúráért felelős tárca helyettes államtitkára, majd 2014 és 2018 között a Balassi Intézet főigazgatója volt. 1998 és 2002 között a miniszterelnök sajtófőnöke volt, a következő kormányzati ciklusban pedig a Magyar Országgyűlés Hivatalában a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportjának sajtófőnöki feladatait látta el. Eközben a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatói tisztségét is betöltötte.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Lassan minden bástya elesik mindenütt a fullajtárjai ülnek majd !!!
A spinének van egyáltalán fogalma mit jelent ennek a könyvtárnak a vezetése NEM HISZEM !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Lassan minden bástya elesik mindenütt a fullajtárjai ülnek majd !!!
A spinének van egyáltalán fogalma mit jelent ennek a könyvtárnak a vezetése NEM HISZEM !!!
Klubtag
@papa.49: "Laktanyába költöztetik a Várból elzavart Széchenyi Könyvtárat"
propeller.hu/itthon/3448755-kulturkampf-folytatodik-orban-vizalmasa-vezeti-szechenyi-konyvtarat
Van fogalma és vállalja, az eddigi fidesz-közeli "szakmai"(???) nacionáléját csak végig kell olvasni.
Nessy
Dolgozott valaha könyvtárosként, vagy csak véletlenül betévedt egybe?
Igaz, kinek Orbán hivatalt ád, majd észt is ád hozzá! Ha meg nem, akkor így járt. Igazgatónak jó lesz. Lényeg, hogy ne szóljon semmit, amikor a Széchenyi könyvtárat is szétverik az Akadémia után!
papa.49
@Nessy: A ,,könyvtáros,, is egy szakma, van fogalmam róla a nagyanyám is az volt a Vadász utcai fiókban ..
Nessy
@papa.49: De feltételezem, hogy nem volt hozzá elég a politikai tisztánlátás, és lojalitás! Minden tiszteletem az övé így utólag is! Nagyon jóba vagyok a könyvtáros "lányokkal", miután átlag 2-3 hetenként boldogítom őket, és konstatálom, hogy milyen "nehéz a kultúra"! :-))
Néha komoly klubdélutánt rendezünk, ha ismerősök jövünk össze.
papa.49
@Nessy: Híres fiók volt a Vadász utca, Kálmán utca sarkán többek között Antal Imre is oda járt, és ha jött kiderült még a zivataros ég is. Perceken belül már vicceket, történeteket mesélt, mi meg ,,dűltünk a röhögéstől,, ...
Nessy
Jelenlegi kifejezés arra utal, hogy már több posztot betöltött O.V. kormányaiban. És miután per ma a lojalitás létfontosságú, mert aki nem az, azt pillanatok alatt leváltják, kirúgják, elbocsájtják, kiadják rá a kilövési engedélyt. Ergo a hölgy lojális, jó a kapcsolata a kormánnyal, ami egyenlő Orbánnal.
Nessy
@papa.49: Biztos ott olvasta Nyomasek Bobó koszorús költő írásait! :-))))
nezelodo
@Pegero: Hát persze a vízimalom... A Váli völgybe, 4,8 milliárdért épülhetett amikor a felső Tisza vidék a tizenkettedik volt a támogatások összegszerű rangsorában. Ott csak egyméteres volt a víz a településeken, a Váli völgyben mekkora volt az árvíz?
justhpeter
Rosszindulatúak vagytok ! Nektek nem elég, ha O1G belehelyezte a bizalmát ?
kereső
@RonaGyuri: majd megköszöni óriásplakáton a kormánynak/orbánnak. Az ügy el van rendezve.
nezelodo
@Pegero: Köszi az önarcképedet, ilyennek képzeltelek. A saját reklámod ellenére a 4.8 milliárd igaz. A parlamentben is téma volt az első királyság alatt. A Váli völgy vizrendezésével az Orbánné 1000 ha körüli földjeinek, amit a Bognár nevű ág igazgató és stróman hozott össze, duplájára növelték az értékét, sőt a beruházáshoz a területet is tőle vette az állam. Mert "mi ezt is megtehetjük".
nezelodo
@Pegero: Megesik, hogy utalásokkal a kollégák más témára terelik a polémiát. Persze nem tartozik a témához, de ti is leütitek, ha ilyen alacsonyan és lassan száll a labda. Ráadásul az nem csak szemét húzás volt de sima tolvajlás is, a bajbajutottak meglopása és ráadásul aljas módon a képükbe röhögött a dakota. Persze ezen nem csodálkozom, a "keresztény" Orbán és a rablóbandája csak önmagát mutatja be, a bajbajutottak felé még csak együttérzést sem mutat. Na majd a következő választás előtt szórja a konfettit és fényezi magát. Már elkezdődött...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.