Az európai identitás csak nemzeti identitásra épülhet, aki nem a nemzeti identitásra alapoz, az homokra épít – hangoztatta Szájer József Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselő pénteken Balatonszárszón.

A Reformátusok szárszói konferenciáján a politikus kiemelte: az európai identitást bizonyos erők a nemzeti identitás ellenében akarják megfogalmazni.

"Számunkra azonban a nemzet nem elvetendő, a fejlődésünket akadályozó kategória, hanem a megmaradásunk egyik legfőbb biztosítéka."

Ha ugyanis a magyar nemzet nem tartott volna össze ezer éven át, már régen feloldódott volna

- mondta a politikus.

Ezért a "legékesszólóbb nyugati politikus sem fog tudni meggyőzni minket arról, hogy el kell hagynunk a nemzeti összetartozás érzését, a kultúránkat ahhoz, hogy igazi európaiak legyünk" – fűzte hozzá Szájer József.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Látensen manifesztál az identitás tudatom! ( Kb.olyan értelmes, mint Szájer szózata!)
Macskaszem
A nemzeti dohányboltnak milyen az identitása csezdmeg, csak nem a tüdőrákra épít?
Eladott Ország
A nemzeti identitást ma már a fidesz határozza meg, nem pedig az, hogy az ember milyen nemzetiségűnek vallja, vagy minek érzi magát. A legfontosabb intézkedést már megtették, a Coca-Colát betiltották a büfében.
cdn.blog.hu/te/tenytar/image/tumblr_nx1w2cxo5u1qbgoyio1_500.gif?width=500
Nessy
@advocat: A "kőszikla" már foglalt 2000 éve, Krisztus arra építette egyházát!
Eladott Ország
A jól bejáratott beszélő öltönyöket, a lojális fegyverhordozókat, a kifogástalan hasbeszélésre, szalutálásra, bokacsattogtatásra minden körülmények között hajlandó elvtársakat bizony muszáj megtartania a keresztapának, mert egyre nagyobb a hiány belőlük. Mármint az olyanokból, akiknek kettőnél több működő agysejtje is van. A közös kollégiumi lábszagban szocializálódott Szájer pontosan egy ilyen figura. Szellemileg nem annyira fapados, mint mondjuk Deutsch (a lojalitásához mondjuk annak sem fér kétség, de mégiscsak egy évtizedbe telt, ameddig képes volt leállamvizsgázni), és noha bármikor képes ő is hülyét csinálni magából (például egy besúgókkal, ügynökökkel kitapétázott kelet-európai kisállami párt színeiben rezzenéstelen pofával kommunistázza a brüsszelitákat), de ha óbégatni kell Brüsszelben (ezt ők nemzeti érdekvédelemnek csúfolják), akkor inkább egy Szájer hörögjön a legmagasabb polcról, mint egy Deutsch. Feláldozza magát, mert térden állva könyörögtek neki, hogy maradjon. Nem a közel 9000 eurós bruttó alapfizetés, nem az ilyen olyan amolyan költségtérítések, hanem a felelősségérzet győzte meg arról, hogy megerőszakolja a nem létező saját akaratát. Mert a vágyait (remélem, soha nem kerül sor arra, hogy valaki részletesebben érdeklődjön a vágyairól) Teréz anyaként alárendeli ő a közösség érdekének. Rendes ember már úgysem lesz belőle a büdös életben, az a 9000+ euró meg egészen bőkezű jutalom ahhoz képest, hogy sokan ingyen is képesek ugyanerre a teljesítményre: feltételek nélkül talpat nyalni és visszamondani azt, amit a szájukba rágtak. Már csak azt lenne jó tudni – sajnos erre nem kérdezett rá a szemfüles propagandista -, hogy mivel zsarolták győzték meg ezt a remek embert.
kokopelli
Igaza van,mert csak arra lehet tartósan maszív légvárakat építeni!
Lepényleső
Ezek legalább annyira nemzeti identitásúak,mint elődeik voltak hű kommunisták?
Annyi különbséggel,hogy egyenként,hetenként többet lopnak,mint azok tették
együtt a cirka negyven év alatt? A közösséget ily pofátlanul meglopni,nemzeti érték?
Restelleném,ha magyar jelzőt elé tennék,de így hogy a nemzet kilétét még fel sem
fedték,nem is tudható milyen nemzet ki a magyarokat kisemmizték?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.