A kormány tiszteli és megbecsüli az időseket, ezért erkölcsi kötelesség, hogy a nyugdíjasok is részesülhessenek a magyar gazdaság jó teljesítményéből – mondta a Hollik István kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán pénteken, a nyugdíjasok rezsiutalványáról szóló kormányrendeletről.

Kormányszóvivő: "Európa leggyorsabban fejlődő gazdasága a magyar, erkölcsi kötelesség, hogy a nyugdíjasok is részesülhessenek belőle"
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A politikus hangsúlyozta: a második negyedéves adatok szerint

Európa leggyorsabban fejlődő gazdasága a magyar. Ezért döntött úgy a kormány, hogy az Európai Unió miatt megszüntetett Erzsébet-utalványok helyett rezsiutalvánnyal támogatják az időseket.

Az összesen kilencezer forint értékű utalványok 2020 márciusáig használhatók fel; azokat a posta szeptember végéig kikézbesíti. Így minden nyugdíjas és nyugdíjszerű juttatásban – rehabilitációs járadékban, özvegyi nyugdíjban – részesülő érintett még a fűtési szezon előtt megkapja azokat – tette hozzá.

A közfoglalkoztatottak 54 ezer forintos egyszeri pluszjuttatásáról Hollik István elmondta, hogy a versenyszféra gyorsabban "szívja el" a munkaerőt, mint ahogy kormány számított rá, és az emiatt megmaradó forrásból finanszírozzák ezt.

Hollik István Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatójának filmügyi kormánybiztossá történő kinevezéséről azt mondta: Andy Vajna teljesítménye mérvadó a terület mindenkori kormánybiztosa számára.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Likaspista remélem a mennyezet nem szakadt rád erre a hazugságra NAGY KÁR !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Egyetlen csókosnak százmilliót adtok, két és fél milliónak, összesen a negyedét. kapd be, és húzzatok el a picsába
Sámannus
@Sámannus: 105 milliárd a pécsi stadionra a 15 milliárd helyett. Má még én is összekavarodok. Ezek ezért hazudnak mint a vízfolyás mert szerényebb képességgel felfoghatatlan a csalások mértéke. Állítom csak el kell zavarni őket, megfordul mindenki szerencséje.
nezelodo
Azért vigyázni kellene a Viktor Háry Jánosainak, mert olvassák ezt a románok, meg a bolgárok, akikkel gazdasági és demokrácia versenyben állunk, és belehúznak úgy, hogy még a féklámpájukat sem látjuk amikor lassítanak, nehogy körelőnnyel nagyon lehagyjanak.
verőce21
@Sámannus: (20:11) "Újak, éhesebbek jönnek Fiam!"
Sámannus
@verőce21: Nehéz újról beszélni, csak a fidesz öregedett, ezeken átfut miden mint a kacsákon a fos, soha nem laknak jól kisecsém vágod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.