A kormány tiszteli és megbecsüli az időseket, ezért erkölcsi kötelesség, hogy a nyugdíjasok is részesülhessenek a magyar gazdaság jó teljesítményéből – mondta a Hollik István kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán pénteken, a nyugdíjasok rezsiutalványáról szóló kormányrendeletről.

Kormányszóvivő: "Európa leggyorsabban fejlődő gazdasága a magyar, erkölcsi kötelesség, hogy a nyugdíjasok is részesülhessenek belőle"
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A politikus hangsúlyozta: a második negyedéves adatok szerint

Európa leggyorsabban fejlődő gazdasága a magyar. Ezért döntött úgy a kormány, hogy az Európai Unió miatt megszüntetett Erzsébet-utalványok helyett rezsiutalvánnyal támogatják az időseket.

Az összesen kilencezer forint értékű utalványok 2020 márciusáig használhatók fel; azokat a posta szeptember végéig kikézbesíti. Így minden nyugdíjas és nyugdíjszerű juttatásban – rehabilitációs járadékban, özvegyi nyugdíjban – részesülő érintett még a fűtési szezon előtt megkapja azokat – tette hozzá.

A közfoglalkoztatottak 54 ezer forintos egyszeri pluszjuttatásáról Hollik István elmondta, hogy a versenyszféra gyorsabban "szívja el" a munkaerőt, mint ahogy kormány számított rá, és az emiatt megmaradó forrásból finanszírozzák ezt.

Hollik István Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatójának filmügyi kormánybiztossá történő kinevezéséről azt mondta: Andy Vajna teljesítménye mérvadó a terület mindenkori kormánybiztosa számára.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Likaspista remélem a mennyezet nem szakadt rád erre a hazugságra NAGY KÁR !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Hogy az alaptörvény asztala alá ne essek...
papa.49
Likaspista remélem a mennyezet nem szakadt rád erre a hazugságra NAGY KÁR !!!
Sámannus
Tán még gyorsabb is lehetne, ha nem lopnátok gyorsabban.
Foxley
Nem ingyen kapják a nyugdijat se õk ezèrt megdolgoztak de ezeknek errõl honnan lenne fogalmuk.
nevemnick
,,Európa leggyorsabban fejlődő gazdasága a magyar. Ezért döntött úgy a kormány, hogy az Európai Unió miatt megszüntetett Erzsébet-utalványok helyett rezsiutalvánnyal támogatják az időseket."
Ha belegondolok, hogy az elmúlt közel tíz évből hét évig mennyi kisnyugdíjas, rokkant és egyéb járulékos megélhetését hozta ,,helyzetbe" ez a korlátlanul felelőtlen, hazug, jelenleg ,,keresztény" társaság a nyugdíjak emelésének elvonásával, csak az jut az eszembe: retek egy banda.
nezelodo
Hát fiúk visszanyal az önfényezés fagyija. Merkel is utalt rá. Ahol így dübörög a gazdaság, nincs szükség a korábbihoz hasonló Eu-s támogatásra! Lehet hogy Orbán el is sápadt ennek hallatán? Vagy azt hitte, a fegyvervásárlásokkal kilóra megvette őket, és továbbra is lesz mit ellopni? Lehet, hogy talonba kell tenni a Nemzeti Vejkót, a Simonka féléket, a Mengyi Rolandokat stb
Qqberci
Ezért kell meglopni a nyugdíjasokat?...
csak úgy....
Komojan mondom ,hogy japán után magyarország vette át a mosolyországa címet!
Ezt nem a mélabús,kedvetlen,életúnt lakosságnak osztogatják,inkább a jól fizetett ,nevetséges politikusoknak,mint pld. ez a hollik...,csoda lenne ha a haja nem hullik a bölcsességtü...
Sámannus
Szarházy nem ti fizetitek, hanem a szolgáltatók akik a rezsi csökkentés jegyében tízezreket üldöztek el. Pofátlanul tudtok hazudozni, és ki bújtok minden felelősség alól.
Kurvára nagy populista átbaszásban van ismét részünk, eközben gátlástalanul szórjátok a pénzt stadionokra ,ganyéj hazudozók.
bencemacska
Hogy az a ...Nem folytatom, mert elpirul a monitor, olyan válogatott káromkodások jutnak eszembe.
csak úgy....
@bencemacska: a szellemet és a pupszit,midíg ki köll eriszteni a palackból ,különben egyszer úgy jársz nint a hollik és nem tudod,hogy mitöl hollik...
lusta
Ezt jobb helyeken úgy hívják, nyugdíjemelés.
Mellesleg a Bözsi utalványokat azért kellett megszüntetni, mert ugyi ahogy az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. fogalmazott, az adójogszabályok értelmében az Erzsébet-utalványok kedvezményes adózása megszűnik.
solidedge
Mivel Orbánék taccsra vágták a nyugdíjunk reálértékét nem kis pofátlanság a fenti kijelentés.
Gauntlet
Andy ? Ő csak kapta a lovettát. Jó példakép! Hihetetlen mázlija hogy olyan filmeket kapott fel, amik amúgy is jók lettek volna.
Peller Anikó
Dajszen a nyugdíjasok már részesednek belőletek. Mitakarn átok még. Ja tudom, jön még néhány erzsi is, iszen mindjárt voksolni kell. Nyugi nyuggerek, jön erzsi és Türrjön.
Sámannus
"erkölcsi kötelességből" kinyuvasztjátok a szolgáltatókat, gazember hazudozó csirkefogó. Nem ti fizettek, hanem mi fizetünk rá erre kupcihér bandára.
sokanvagyunk
Tényleg hülyének nézik a nyugdíjasokat... - tegnap bennem is megfogalmazódtak ezek a dolgok, ma cikk formájában olvasható:
propeller.hu/itthon/3449185-mese-rezsiutalvanyok-bevaltasarol-kisnyugdijasunk-szemuvegen-keresztul
Jozefina
Szar forint mellett rá lehet fogni, hogy fejlődik a gazdaság!!! Talán nem véletlen ez sem.
De a nyugdíjasok jobban örülnének, ha az egyszeri lekenyerezésüket beépítenék a nyugdíjukba!!!
man at work
veszpresszo.hu/titkoljak-mekkora-szegenyseg-magyarorszagon

MN (Magyar Narancs): Jókat kacarászik, ha meglátja Johnsont a tévében?

TG (Terry Gilliam): Letargiába dönt. Trump világa ugyanúgy, mint Boris Johnson és a Brexit világa, Salvini világa és az önök miniszterelnöke is, aki szintén egy szörnyeteg. A nevét most blokkolta az agyam (Orbán Viktor).
papa.49
Likaspista hagyd abba már meg is dölt amit ugattál, csak nézd a valuta arányokat, ezt a ,,SZÁRNYALÁST,, a nyugati világban ,,ZUHANÁSNAK,, hívják te meg itt jópofizol MAJOM !!!
papa.49
Most képzeljétek el akkor mi lenne ha nem mi lennénk ,,Európa leggyorsabban fejlődő gazdasága,, ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ezen már röhögni se lehet, mert ekkora hazugság hallatán megmozdul a kapa, meg a kasza a fészerben !!!
Peller Anikó
Hivatalosan megkezdődött a kamupányidőszak..
Macskaszem
A német gazdaság, az fejlődik nálunk, meg az oligarchák híznak az uniós pénzekből, de az emberek nem igazán tapasztalják a fene nagy fejlődést. A nyugdíjasok meg leginkább az áremelkedést érzik te segglik.
sokanvagyunk
Csak remélni tudom, hogy a Fidesz-közeli nyugdíjasok az "erkölcsi támogatásukon" túl a (megvásárolni kívánt) szavazataikkal már nem befolyásolják az esedékes választást.
advocat
Ha pl.:a német gazdaság 0,1 %-ot fejlődik, mi akár a 10 %-os növekedéssel is sehol nem vagyunk.Persze ez csak példa. Legyünk csak 5 %.
advocat
Ne rezsőutalvánnyal támogasson! Fizessen a svájci index szerint, és ha annyira jók vagyunk, hol a 13 (14) havi nyugdíj. Mert megígérték, és néhányan emlékszük erre. Sajnos egyre kevesebbe, Mert Alzheimer mindig közbelép. Egyeseknél? A többségnél. Lásd a viktoriánusok szavazatait, Viktor az isten. És egy ember 1 szavazat. Ez a demokrácia. Máshol. Mert nálunk 5 kiló krumpli, már Viktor adta, hála neki!
Gauntlet
@man at work: gyülöletes ahogy a kollaboráns ellenzék hatalomban tartja a fideszt, elindulnak / legitimálnak minden egyes választást. Pedig tudják hogy esélyük sincs, így van felépítve. Haragszom rájuk! Elállják a Kijáratot! Baxxameg! :(((
Klubtag
Te nagyon bérdumáló. hülye hollik:
Szvsz: a magyar gazdasági eredmények (számszaki), négy dologtól olyanok amilyenek:
1. a német autóipar teljesítménye, nálunk mint rabszolgamunka és export...
2. az építőipar mocsok, hazug, túlárazott mérőszáma, ami persze felemészti a lakosság megtakarításait és a CSOK forrásokat is (5 év múlva jöhet a hiszti az eladósodás miatt)
3. az egyik főmaffiózó frusztrált, soha el nem ismert közgazdász imitátor tobzódása a jegybanki
feladatok torz értelmezése okán,
4. a KSH kormány-bérenc státusza.
sokanvagyunk
Ha valamit itt sikernek nevezhetnek a maguk részéről, az például az ezervalahány milliárd MÁP plusz kiemelkedő kamatozású kötvény várható hozamának elinflálása - már az első hónap után.
Klubtag
@sokanvagyunk: ...aki ennek bedőlt, az nem tett mást, mint "jogot" szerzett honfitársainak - a 3-5 év múlva esedékes visszafizetése okán való - lerablásához...akárcsak a rogán-féle kötvények esetében.
Klubtag
Egyébként meg nekünk nem kell a fidesz-kdnp csaló, rabló, hazug eredményeinek kétes hozamából való részesedés. A tisztességes és hiteles adatok alapján, a tisztességes /svájci indexálású) számításokon alapuló nyugdíjemelésre van szükségünk...majd akkor van miről érdemben társalogni.
sokanvagyunk
@Klubtag: Nem bedőlt, csak klubtag vagyok - jobb híján... :)
Sámannus
Egyetlen csókosnak százmilliót adtok, két és fél milliónak, összesen a negyedét. kapd be, és húzzatok el a picsába
Sámannus
@Sámannus: 105 milliárd a pécsi stadionra a 15 milliárd helyett. Má még én is összekavarodok. Ezek ezért hazudnak mint a vízfolyás mert szerényebb képességgel felfoghatatlan a csalások mértéke. Állítom csak el kell zavarni őket, megfordul mindenki szerencséje.
nezelodo
Azért vigyázni kellene a Viktor Háry Jánosainak, mert olvassák ezt a románok, meg a bolgárok, akikkel gazdasági és demokrácia versenyben állunk, és belehúznak úgy, hogy még a féklámpájukat sem látjuk amikor lassítanak, nehogy körelőnnyel nagyon lehagyjanak.
verőce21
@Sámannus: (20:11) "Újak, éhesebbek jönnek Fiam!"
Sámannus
@verőce21: Nehéz újról beszélni, csak a fidesz öregedett, ezeken átfut miden mint a kacsákon a fos, soha nem laknak jól kisecsém vágod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.