Valaki kihívta a rendőrséget, mert gyanús zajokat hallott a szomszédból, utána pedig egész nap nem látta az ott élő családot. Az ügyeletes az előzmények alapján úgy döntött, nincs szükség intézkedésre, ezért a rendőrfőkapitány vizsgálatot rendelt el, aminek fegyelmi lett a vége. Valószínűleg arról az ügyről van szó, amiben hangos veszekedés és rendőri intézkedés után holtan találtak egy családot.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Egészen biztos, hogy a hableány gyilkosait nem éri el az igazságszolgáltatás. ott még a bennfentek leválasztása folyik, akik a helyzetért felelnek, de mélyen hallgatnak...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Ha az ügyeletes úgy gondolta? Akkor mi a gond? Nem volt ott!!! Jó. Ügyeletesként nem Nobel-díjra esélyesek tevékenykednek.
Eriksson
Egy ügyeletes hogy tudja megállapítani a hívás komolyságát? Valószínűleg a telefonáló hanglejtéséből, feltett kérdésekre való válaszaiból. Ki vannak erre képezve.
Feltételezem napi ezer hasonló hívást kapnak, melyek lehetnek valósak, lehetnek nem.
Sziszifusz
@Eriksson: 12:33
Az ügyeletes nem válogathat a beérkező bejelentések közül, nem bagatellizálhat el egyet sem.
Minden bejelentést intézkedés követ... jó esetben. Kivéve amikor nem áll rendelkezésre megfelelő lészámú vonulós állomány, illetve ha nem kellő hivatottságú rendőrök vannak éppen szolgálatban.
Egyébként pedig, a létszámhiány komoly problémát jelenthet. Egy járőr párost egy időben nem lehet három felé küldeni. Ilyenkor felmerül a fontossági sorrend kérdése és ebben könnyen lehet hibázni.
.
Eriksson
@Sziszifusz: Írásod utolsó mondataiban van a lényeg. Nincs annyi rendőr földön-égen, hogy minden bejelentéshez küldjenek legalább kettőt autóstól. Ezért kell mérlegelnie az ügyeletesnek, melyben a tévedés lehetősége is benne van.
Sámannus
Egészen biztos, hogy a hableány gyilkosait nem éri el az igazságszolgáltatás. ott még a bennfentek leválasztása folyik, akik a helyzetért felelnek, de mélyen hallgatnak...
Sziszifusz
@Eriksson: 13:23
... és a balhét a legalacsonyabb rangú viszi el. Nem az, aki azt ígérte, hogy két hét alatt rendet csinál és nem tette meg.
Eriksson
@Sziszifusz: Gondolod, hogy a rendcsinálás ígérete a családi drámák megszüntetéséről szólt?
Szerintem sokkal inkább a szervezett bűnözésről.
mackoka46
Sz@rnak ránk a rendőrök, csak a bírságolás és a megalázás érdekli őket.
Sziszifusz
@Eriksson: 13:43
Családi drámák sajnos voltak, vannak és lesznek is. Az ezekkel kapcsolatos intézkedések hatékonyságát kellene javítani. Például, indokolt esetben, a személyes szabadságot korlátozó intézkedések bátrabb alkalmazása, jelzésadás a családvédelmi szolgálatok felé a veszélyeztetéssel járó esetekről, ...stb.

A szervezett bűnözés üldözése hatékonyabb lett ? Igen, attól függően kiről az ügy érintettje.
Fideszes érintettség esetén általában az ügy, még a vádindítvány előterjesztéséig sem jut el. Ügyészi szakban nyomozás sorsa megtagadás vagy megszüntetés.
Ellenzéki érintettség esetén, az eljárás megszüntetése, de már a bírói szakban.
Eriksson
@Sziszifusz: Ha mindenki egy meghatározott erkölcs szerint élne, nem is volna szükség rendőrségre.
Sziszifusz
@Eriksson: 14:25
Igen, ha mindenki a tíz parancsolat szerint élne akkor nem volna szükség rendőrségre. Orvosokra sem mert nem lenne beteg aki a biblia tanításai szerint él.
Eriksson
@Sziszifusz: Legalábbis kevesebb lenne a beteg. Sokan tudatosan rombolják saját, vagy mások egészségét, aztán meg csodát várnak az orvosoktól.
Sziszifusz
@Eriksson: 14:41
... háááát igen, de nem csak az orvosoktól várnak csodát. . A csodavárás kényelmesebb, mint tenni valamit az érdekükben.
Így vannak ezzel azok is, akik el kívánják az Orbán kormány a csudába, de nem mennek el szavazni amikor ennek érdekében tehetnének valamit.
Megérdemli a magyar a sorsát. Agymosottak és lusta, csodavárók gyülekezete.
kokopelli
@mackoka46: ,pedig a leggyengébb krimikben is ilyen esetben a központi ügyeletes leszól a zsaruknak,hogy
nézzenek már utána,hogy mi van!...a hülye külföldi tudosítók,regény- és újságírók??
Eriksson
@Sziszifusz: Oszt ha elmegy szavazni, akkor mi változik? Lecserélik a kocsist, de a lovak meg a szekér marad.
Egy brancs az egész.
Sziszifusz
@Eriksson: 16:53
Azt a kocsist mindenképp le kell cserélni amelyik üti a lovakat, kevés abrakot ad nekik és kátyúba irányítja a kocsit, ráadásul a céllal ellentétes irányba.
A fogathajtó kínálatban több olyan fiatal versenyző létezik aki, nem szakítja meg a lovakat , hanem a jövőre is gondolva, hosszútávra tervez.
Eriksson
@Sziszifusz: Minden lovat nem tud egyformán etetni. Van amelyiknek elég a koszt, van amelyiknek nem.
Sziszifusz
@Eriksson: 18:47
Amelyik nem húz eléggé, dögöljön meg. ( " A nyugdíjasok felzabálják a fiatalok jövőjét.")
Eriksson
@Sziszifusz: Ezt most nem értem.
A nyugdíjasok már miért zabálnának fel a fiatalok jövőjét? A legtöbbje segíti, óvja őket, meg az unokákat is.
Persze azok, akik egész életükben here-vere és gyerekük sincs, azoknak még a minimális nyugdíj is sok.
Sziszifusz
@Eriksson: 19:10
Nem én, hanem "egyesek", állítják a nyugdíjasok általi jövő felzabálást. A felzabálást, a költségvetésből történő részesedéskénte értelmezem.
A nyugdíjasra csak a kényszeredett, minimumot költik. Lásd infláció alatti nyugdíjemelések, egészségügyi rendszer költségeinek minimalizálása, a betegek (nyugdíjasok által megfizethetetlen) magánellátás felé terelése,...stb.
Eriksson
@Sziszifusz: Az infláció egyre inkább növekedni fog, ahogy az átlagbérek emelkednek. S ezek kárvallottai a nyugdíjasok és járadékosok lesznek. Annyi pénz nincs a világon, hogy a nyugdíjakat egy szintre emeljék a bérekkel.
S akkor még ott vannak a potyautasok, akik egész életükben az állam csecsén éltek.
Sziszifusz
@Eriksson: 19:42
Azt nem várja el senki sem, hogy a nyugdíjak a bérekkel egy szintre kerüljenek de növelése a svájci indexálás módszere szerint volna méltányos. Úgy min ahogy az az Orbán kormány regnálása előtt volt..
Egyébként munkavállalók a magasabb béréből, többet vonnak le, így nagyobb összeg került az államhoz, igaz most már nem nyugdíj járulékként hanem adóként . A nyugdíjpénzek a "nagykalapba" kerülnek és a kormány arra költi amire akarja.
Nem feltétlen nyugdíjemelésre, mivel megszűnt a nyugdíjkassza.. Ügyes ! Pestiesen szólva "ki van ez találva".
Eriksson
@Sziszifusz: Ebbe már nem megyek bele, a szakértők megadják a választ a kérdésekre.
Csak annyit tennék még hozzá, hogy egyre kevesebb a munkavállaló, akiknek el kell tartaniuk a inaktívakat. Itt nem csak a nyugdíjasokra gondolok.
Sziszifusz
@Eriksson: 20:10
Az unióban a magyar gazdaság javulása a legelső. Sok mindenre tellene, de például nem a 10 milliárdért tervezett sportcsarnok kivitelezési költségének, 100 milliárdra történő emelésére is. Lehetne sorolni mire költenek feleslegesen, számukra a fontossági sorrend nem azonos azzal amit az átlagember fontosnak érez.
Eriksson
@Sziszifusz: Az üzleti megfontolásokra nem gondolsz? Ezek az építő cégek embereket foglalkoztatnak, adót fizetnek, mozgásban tartják a gazdaságot.
Az átlag magyar is a hasán spórolja meg, ha valamilyen hasznos, vagy haszontalan beruházásra készül a saját költségvetésében. Lehet, hogy a szomszédja viszont azt mondja, mekkora marhaság! Miért költ pl. egy új fürdőszobára, amikor jó a régi is. Vagy lehet mosakodni lavórban is.
Sziszifusz
@Eriksson: 20:27
Háááát én is üzleti megfontolásokra gondolok, de nem úgy mint te.
Sziszifusz
@Eriksson: 20:34
Ahogy, Hadházy Ákos több esetben, kiderítette.
Sziszifusz
@Eriksson: 20:48
Olvass utána. Sok olyan esetre találhatsz ahol a fennáll bűncselekmény elkövetésének az alapos gyanúja, több esetben még az unió hivatott szerve szerint is. Igaz, a Polt Péter által vezetett ügyészség, egy-két esetet kivéve, nem tartotta indokoltnak még a nyomozás megindítását sem.
Eriksson
@Sziszifusz: Jó messzire elmentünk most már. Ha Hadházy minden vádja beigazolódik, akkor több lesz a nyugdíj?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.