A Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese úgy döntött, hogy nem igényel további intézkedést a bejelentés.

Fegyelmi eljárás indult az ellen a rendőrségi ügyeletes ellen, aki csütörtökön fogadta annak a nőnek a bejelentését, akinek a szomszédjában gyilkosság történt a II. kerületi Zöldlomb utcában – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton.

Péntek délben három holttestet találtak a Zöldlomb utcában, egy társasház második emeleti lakásában. A gyanú szerint a 35 éves apa megölte 31 éves élettársát és négyéves közös gyereküket; a férfi ezután öngyilkos lett. A rendőrséget pénteken a lakás tulajdonosa hívta, mert nem tudta elérni bérlőit.

Fegyelmit indítottak az ügyeletes rendőr ellen a budai mészárlás ügyében

A BRFK szombaton azt közölte, csütörtökön az egyik szomszéd telefonon jelezte, hogy egy nappal korábban, a hajnali órákban furcsa hangokat hallott a szomszédos lakásból. A bejelentő azt is elmondta, hogy egész nap nem látta a mellette lévő lakásban bérlőként élő családot. A nyomozás adatai szerint a bejelentést megelőzően 24 órával a család tagjai már nem éltek.

A Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese, megvizsgálva az előzményeket, úgy döntött, hogy nem igényel további intézkedést a bejelentés, ezért nem küldött járőröket a helyszínre.

Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja az intézkedés elmulasztását, ezért vizsgálatot rendelt el. A vizsgálat megállapította az ügyeletes mulasztását, ezért fegyelmi eljárás indult ellene – áll a közleményben.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Hát a meggyilkolt nőn meg gyereken ez már nem segít!!Elkellene már törölni ezt a baromságot, hogy csak súlyos testi sértés vagy ha vér folyik csak akkor intézkednek!!Itt is folyt vér több liter ami az áldozatok életébe került!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
Hát a meggyilkolt nőn meg gyereken ez már nem segít!!Elkellene már törölni ezt a baromságot, hogy csak súlyos testi sértés vagy ha vér folyik csak akkor intézkednek!!Itt is folyt vér több liter ami az áldozatok életébe került!!!
emerencia
Legközelebb akkor sem fognak kimenni, ha még talán segíthetnének? Kell a kapacitás a kerítéshez a kevéske menekült ellen vagy éppen egy nyomorult polgár kilakoltatásánál kell segédkezni? Nem lehet könnyű manapság szolgáló és védő rendőrnek lenni.
Sziszifusz
A testület működésének mikéntjéért elsősorban a vezetők felelősek. Kíváncsi vagyok, hogy a Zöldlomb utcai esettel kapcsolatban tudja-e kötelességét a kerületi, vagy a városi vagy az országos főkapitány, esetleg a belügyminiszter.
Más országokban ilyen esetekben az első számú vezető tudja a "kötelességét". Magyarországon ... ???
jesz
Lehet, hogy túl sok olyan amerikai filmet nézek, amelyben ha betelefonál valaki, mert ordítást hallott a szomszédból, már úton is van egy járőr..majd az erősítést kér, akkor jön a többi... Úgy tudom ott is vadul spórolnak.

Vagy Amerika más világ? (ez egy álkérdés)
advocat
@jesz: Kit érdekel Amerika? Én itt élek!!!
namihami
Vannak napok, amikor több napig nem látom a szomszédaimat. A sikoltás jöhet a tv-ből, videóról, de (bocs) egy jól eltalált kettyintésből is. És végül:: a rendelkezések szerint, amíg nem folyik vér (bizonyíthatóan), addig a rendőr nem mehet be a magántulajdonba.
Ergó:: én nem szeretném azt a sor végén álló ügyeletest hibáztatni. Ő az előírásokhoz tartotta magát. És az ezt írja elő neki.
Egyetlen személy hívhatott volna (talán) rendőrt, a tulajdonos. És számomra nem derült ki, hogy hívott-e?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.