Hivatalosan kezdeményezték az Elvira major hungarikummá nyilvánítását.

Az LMP új hungarikumot akar bevezetni
Fotó: Facebook/LMP

Érd délnyugati határában található az Elvira major, amely felbecsülhetetlen értéket képvisel – írja közleményében az LMP.

A párt szerint nem csak Magyarországon, de egész Európában nem található a csonthéjas gyümölcsöknek ilyen széleskörű génbankja. Magyarországon szinte minden faiskola és gyümölcsültetvény az Elvira majorból származik. Mindaz a tudás, amit őrzünk az őshonos csonthéjas gyümölcseinkről, ott található az Elvira majorban. Ez a páratlan állomány ismét veszélybe került.

Ezért kezdeményeztük az Elvira major érdi helyi értéktárba való felvételét, illetve levelet írtunk Nagy István agrárminiszternek, a Hungarikum bizottság elnökének: támogassa az Elvira major, az ott őrzött génbank, az ültetvények és a majorban nemesített fajták, mindenekelőtt az érdi bőtermő hungarikummá nyilvánítását.

Alapvető célunk, hogy a major sorsa véglegesen és megnyugtatóan rendeződhessen, azaz mind a terület, mind az ott folyó kimagasló szakmai tevékenység és annak eredményei megkapják a megfelelő védelmet és a garanciákat a zavartalan fennmaradáshoz. Ennek egyik záloga lehet a nemzeti értéktár, illetve a Hungarikumok Gyűjteménye.

- olvasható Tetlák Örs, az LMP érdi vezetője és egyben az érdi ellenzéki összefogás képviselő-jelöltje közleményében.

(OS-MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mackoka46
Az a major is a maffiacsaládé lesz, mint minden ebben a feslett erkölcsű szégyentelen botrány országban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szegfue
@mackoka46: @csipetke: Elég régen az a hir járja, hogy "eladják" az Elvira majort. Nem is értettem mi lehet ennek az oka, de most már valószinü, hogy "szemet vetettek rá". Legalább 50 km-es körzetből sokan idejárnak -- még a fővárosból is --, mert olcsóbb, frissebb és szép a termésük is (cseresznye, meggy, sárga-, őszibarack, szilva... szóval tényleg a csonthéjasok). Tehát nemcsak a "génbankot" veszitjük el, hanem ezt a vásárlási lehetőséget is.
Eladott Ország
Azt értem, hogy nem kevés embernek kurva jó kis nyugdíjas állást biztosít ez az egész, hungarikumok köré épülő hagymáz. Napestig el lehet vegetálni, fejet vakargatni, hogy akkor a piros ász az van annyira nagyon magyar, mint a tök alsó? Mert az odáig rendben van (nem, nincs rendben), hogy nálunk bátrabb, hősiesebb népet nem hord a Föld a hátán, hogy a mi kajánk a legfinomabb, a mi lányaink a legszebbek, a mi eszünk a legcsavarintosabb az egész világon, de hogy még törvényt is hozunk róla, és időről-időre újabb képtelenségekkel bővítjük a dicsőségfalat, az már önmagában hungarikum. Teljesen életszerűnek találom ugyanis, hogy a kaptárköveket és a bükkaljai kőkultúrát, mint a magyarság csúcsteljesítményét Soros háttérhatalma éppen lenyúlni készül, hogy sajátjaként vigye tőzsdére. A nyereg alatt puhított mirelit hekkünkkel együtt. A fizetés előtt három nappal felszolgált Liga-margarinos kenyér Piros Arannyal, na az tényleg hungaricum. Hajába főtt krumpli főételnek ugyanaznap...A geci háza melletti stadion Makovecz stílusú kazánházzal, kisvasúttal, repülőtérrel pedig igazi orbánikum.
Eladott Ország
@durbincs: Az Echo tv Elios fényfüzérrel ünnepelte Advent harmadik vasárnapját, majd végleg elsötétült, mint az igazságszolgáltatás. További kérdés, de mikor volt ott valaha is világos?!
uploads.disquscdn.com/images/32a324b58482c2d570d74819538cb68858e37f51af3f864771a4609748dd62a7.jpg?w=600&h=354
Sámannus
@durbincs: Mehetnél te is egy orosz génbankba Szibériába a fagyhatár alá, ott jó sokáig ellehetnél a mamutokkal.
Eladott Ország
@durbincs: ma, 16:16; A bűnöző cigány haverod szívott be anno, amikor még KISZ titkár volt és a KGB-nek és a belügynek is bedolgozott. Hogy hol volt Orbán 30 éve? Összeöntögette a megmaradt italokat KISZ-gyűlés után.
Mondjuk attól is érezheti valaki úgy magát, mintha repülne.
uploads.disquscdn.com/images/e33390105801ed1350ee9580b565ac6caf178bfa2e02a0e4b219679de48585dc.jpg?w=600&h=392
uploads.disquscdn.com/images/af65f792744a249c9da9969caf115f83d480b69c26a8cabca5f4c3385c4b0172.jpg?w=600&h=602
és íme a repedt tudatú szarházinak a kartonja:
hirpress.hu/cikkimg/201503/15227.jpg
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg
Hiszen tudod, mindig abban a seggben kell lenni, amelyikből a szar a legvastagabban jön, a csúti bűnöző és prosti cigány már csak tudja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.