Ha a szocialistákon múlt volna, akkor se ingyenes tankönyv, se ingyenes étkezés, se családi adókedvezmény nem lenne – közölte a Fidesz szombaton az MTI-vel.

Fidesz: ha a szocialistákon múlik, akkor se ingyenes tankönyv, se ingyenes étkezés, se családi adókedvezmény nem lenne
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A nagyobbik kormánypárt arra reagált, a szocialista Bangóné Borbély Ildikó szombati, budapesti sajtótájékoztatóján vitatta, hogy a tanévkezdés évről évre kisebb terhet jelentene a családoknak.

A Fidesz a közleményben azt írta:

ha a szocialistákon és a többi ellenzékin múlt volna, akkor a tanévkezdésre készülő gyermekes családokon sokkal nagyobb teher lenne. Az ellenzék ugyanis nem támogatta sem a családi adókedvezmény emelését, sem az ingyenes gyermekétkeztetésre, sem az ingyenes tankönyvprogramra fordított összegek emelését

- emelték ki.

Tájékoztatásuk szerint a kormány támogatásának köszönhetően ebben a tanévben is hatszázezer gyermek étkezik ingyen vagy kedvezményesen, és több mint egymillió diák kap ingyen tankönyvcsomagot.

Hozzátették: 2010 óta a gyermekes családok költségvetési támogatása 2,5-szeresére, az ingyenes tankönyvprogramé több mint duplájára, az ingyenes gyermekétkeztetésé pedig háromszorosára emelkedett.

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@namihami: Ahogy írod ha rendes fizetés lenne NEM LENNE A SZÜLŐ RÁSZORULVA AZ INGYEN TANKÖNYVRE !!!
Ami már így önmagában is HAZUGSÁG, ugyanis a Gyurcsány kormány alatt is ingyen tankönyveket kaptak a rászorulók, 3 unokám abban az időben kezdte a sulit innen tudom !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
@Apoca: és fogjuk fizetni az "államnak szült gyerekek" nevelését.
nevemnick
Most sincs, csak pofáztok ti rats gyülekezete.
Nessy
@Apoca: Arról meg nem is hallottak, hogy az új kaják jó részét meg sem eszik a srácok, hanem mikor hazamennek akkor esznek. Lehet, hogy nagyon egészséges, mert minden fűszert kispórolnak belőle, csak ízetlen. Nagyon hírtelen akarják megváltani a világot, legalább is ezen a téren.
verőce21
Bizony, nagyon komoly Fideszes vívmányok ezek! "ingyen tankönyv, ingyen étkezés, családi adókedvezmény"

De másképp van a nyugdíjaknál! Kommunista hagyományok uralkodnak!
Nem arról van szó, hogy a jelenlegi kormány rosszul teszi a dolgát, hogy valamilyen arányosságot kellene megalkotni az aktív keresők jövedelme és a nyugdíjasok nyugdíjának összege között.
A kommenista szemléletű nyugdíjtörvények konzerválták az alacsony nyugdíjakat, de a mai napig nincs hajlandóság az ellenzékben, ezen komolyan változtatni.
Lepényleső
Gyakorlatilag semmi? Akkor még csak ki is lehetne békülni a helyzettel? Ám a semmi
helyett itt a fydes,ami minden közpénzt zsebre tesz? Ami valóban nem semmi?
mackoka46
Ez a sok úgynevezett ingyenes dolog elleplezi az ezermilliók elsikkasztását. A többségi nép rászoruló lett a kontár kurmány alatt. Hol a lé ? Miért nincs annyi pénze a népnek, hogy könyvet mi egymást vegyen a gyerekének ?
simmering73
És ha a fideszen múlik, itt sosem lesz jólét a zembereknek.
solidedge
Ha a Fideszen múlik soha nem lesz normális élet hazánkban.
namihami
És nem lenne Tiborcz, nem lenne Mészáros, nem lenne Pintér és Polt és hasonlók.
Viszont lenne normális gazdaság, rendesen fizetett munkahely és nem a "" kigyelmesék"" kislábaskája lenne a gyerek kosztja.
papa.49
@namihami: Ahogy írod ha rendes fizetés lenne NEM LENNE A SZÜLŐ RÁSZORULVA AZ INGYEN TANKÖNYVRE !!!
Ami már így önmagában is HAZUGSÁG, ugyanis a Gyurcsány kormány alatt is ingyen tankönyveket kaptak a rászorulók, 3 unokám abban az időben kezdte a sulit innen tudom !!!
Commenter
@papa.49: A rothadó Nyugaton bevett szokás az, hogy a diákok ingyen kapják a tankönyveket (mondjuk ott széles a választék a tankönyvpiacon és az iskolák maguk választják meg miből tanítanak) nem az van mint nálunk hogy van keresztény és nem keresztény felfogású tankönyv). Vigyázni kell a könyvekre az adott évfolyamon mert azt a következő évfolyamnak adják tovább. Akinek a könyve megrongálódott,ott a szülők állják a könyv árát. És ez ott nem csak a szegényebb gyerekekkel van így hanem mindenki ingyen tankönyvet kap állami és felekezeti iskolában is.
verőce21
Itt nálunk kényszer az ingyen tankönyv és ingyen étkezés, a fele cigány iskolás miatt!
Sosem vennék meg Kolompárék. Eléggé sajátos helyzete van Magyarországnak ebből a szempontból, az egyre nagyobb számú, ma még "kisebbsége" miatt! Nem hasonlítható a Napnyugati európai országokkal.
Az a baj, hogy ezt erényként kommunikálják fideszék.
colibri
Ha...ha...ha...hahaha, ez a buzi gyülekezet már csak tudja, mi lenne, ha és mi lett volna ha! Rosszindulatú, mindenkit földbetaposó, hazug, tolvaj banda.
bencemacska
@Nessy: ma, 17:40
De a kaja szállító disznói jobban gyarapodnak, ha több a visszaszállított ehetetlen moslék.
Nessy
@bencemacska: A malacoknak nem lehet odaadni! Nem ehetnek moslékot a szabályok szerint! Rájuk vigyáz a törvény!:-)))))
bencemacska
Ha nem állna a csürhe közepén a tajgatörpe, nem jutna eszembe, hogy a "magyar vezető kormánypárt" elitje van a képen! Ránézésre egy udvari segédmunkás csapat napi eligazítása!
man at work
A magyar vezető politikai elit.
Bakker !!!
Ezt a lepukkant csöves bandát...
Testi, lelki, szellemi toprongyok.

És ha a nagymamámnak áramszedője lett volna, trolibusz lett volna.
man at work
A nép egyszerű fiai... valójában egészen egyszerű fiai.
man at work
Ez ugyanaz a csoportkép, csak más szemszögből, más megvilágításban (ezen a képen Orbán Viktor a bal szélen látható):

zatik.cdn.shoprenter.hu/custom/zatik/image/cache/w900h500wt1/product/8924xkemenyfaek.jpg?lastmod=1565190000.1551961783
bencemacska
@Nessy: Azért van minden kifőzdének saját hizlaldája! Ki sem derül, hogy volt visszaszállított árú.
dr. prédikátor
Ha a fityma csürhén múlik akkor a magyar emberek lassan kihalnak!!! De lesz helyettük kinai, ukrán ,román!!! És még ki tudja hány náció!!!
Yoda69
Ingyenes etkeztetes csak orbannak es a sleppjenek van a Gundelben az adofizetok penzen.

Melleseleg a mindig szidott szocializmusban valoban ingyenes volt a tankonyv es az oktatas.
verőce21
@Yoda69: A szoc.-ban nem volt általánosan ingyenes a tankönyv!
Yoda69
@verőce21: Osszevetve azzal admit ma fizet egy csalad az "ingyenes"nek hivott oktatasra es mennyit kellet fizetni akkor, azt hiszem belathatod hogy az akkori minosult "ingyenesnek".
verőce21
@Yoda69: Nem látom be, hogy amiért a szoc.-ban fizetni kellett (pl. tankönyv), miért minősül ingyenesnek.
kereső
Nem akarok ingyen gyógyszert,ingyen utalványt,ingyen karácsonyfát, ingyen muskátlit,ingyen tankönyvet, 13.havi nyugdijat...etc, főleg megigérve mindezt választások előtt.Nem akarok több stadiont,focipályát,betonplaccot, kivágott fákat. Nem akarok vallási maszlagot. Nem akarok lopást, csalást, hazugságot- hazafias,nemzethy,piros-fehér-zöld -be burkolva.
És főleg nem akkaok embertelen,cinikus,és telhetetlen közszolgákat,képviselőket,pártokat,minisztereket.
Nem akarok a mindenkori kormányok kegyelemkenyerén élni.
Amit akarok:egy élhető, emberhez méltó életet! Normális fizetéseket,nyugdijakat. Jó-és a kor szinvonalának megfelelő oktatást a gyermekinknek,jó orvosokat,ápolókat-jól felszerelt rendelőket, kórházakat.
Tiszteletet az embernek/nem csak szavakban/, védelmet az időseknek, a gyermekeknek, a gyengébbeknek.

Csak ennyit akarok immár 30 éve!

Egy magyarországi, magyar állampolgár.
vacsi
Ebben tökéletesen igazuk van: én a gyerekeimet az első Orbán kormány alatt neveltem, mindezeket a juttatásokat kaptam. Gyurcsány megszüntette, viszont bevezette a vizitdíjat! Azóta nem járok orvoshoz!
csipetke
De mivel orbánon és a fideszen múlt, így se normális oktatásunk, se jól működő egészségügyünk nincs. Részemről visszasírom a 300 forintos vizitdíjat, mert akkoriban nem kellett hosszú hónapokig várni egy-egy vizsgálatra.
szegfue
@kereső: 7:40 Ezt is tökéletesen megfogalmaztad! Egyetértek!
Commenter
@kereső: hirklikk.hu/kozelet/orban-viktor-orszagomat-egy-loveert/354091
Majd ha már egyszer nem lesz hatalmon. Mert az "erős" politikusokkal a rezsimjük is együtt bukik, ahogy Paul Lendvai írta. A rejtély abban van, hogy meddig tudja legyűrve apátiában tartani a társadalmat és meddig tart ki az ereje, nem pedig benne.
Cincinntatus
Szegénység mindenütt van az Európai unióban!

Magyarországon csökkent egy év alatt legnagyobb mértékben 2017-re a szegénységnek kitett vagy súlyos anyagi nélkülözésben érintettek aránya – derül ki az uniós statisztikai hivatal minden országban azonos módszertannal számolt adataiból.
Számuk az uniós csatlakozás óta nem volt ilyen alacsony idehaza.
2007-ben, a válságot megelőzően, amikor Gyurcsány vezette az országot a "Fényes Ösvényen", csaknem hárommillióan voltak a szegények.
Az uniós statisztikai hivatal minden országban azonos módszertannal számolt adataiból kiderül, hogy a szegénységnek kitettek a lakosságszám arányában többen vannak legalább kilenc uniós tagállamban. Belgiumban többeket érint a szegénység, mint idehaza.
Yoda69
@verőce21: Meet egyszeru vagy mint egy faek. :)
Yoda69
@vacsi: Vizitdij helyett most van maganklinika. Egy elbeszelgetes a dokival 20 ezer. Es akkor meg nem tortent semmi, csak megismerte a panaszaidat.
Koszonjuk O1G!
koszpeko
@vacsi: Mesélj, mit szüntetett meg Gyurcsàny?
kereső
@Cincinntatus: most meg, 10 évvel Gyurcsány után 4,6 millió a szegénységben élők száma Magyarországon.És nem vigasz számomra, hogy a Belgáknál arányaiban több a szegénységnek kietettek száma!, ha arányaiban kevesebb a tényleges szegények száma, mint Magyarországon. Légy szives egy tényadatot ne hozz össze- egy esetleges jövőbeni várhatóval. Nem igazán van már hova "fejlődnünk", amikor az ország fele szegénységben él. Ezt csak akkor tudja az orbán kormány elérni, ha a ma még középosztálynak mondottak is el kezdenek lecsúszni.
kereső
@Cincinntatus: És mindezt úgy, hogy az únióból beéérkezett 11.000 milliárd ft 2010 óta- kohéziós felzárkóztató!!! támogatásként. Nézd meg az eü. intézményeket, az iskolákat , a szociális ellátást- ja térkő, meg beton az van.
koszpeko
@vacsi: Egy egyszerű adat.
A szocialista kormàny idején a 15-ik helyen àllt Magyarorszàg egészségügyileg Európàban.
Most a 33-ik helyen àllunk.
Megelőzzük Romàniàt és Albàniàt.
(idén februàri adat)
www.google.com/amp/s/24.hu/kozelet/2019/02/25/magyar-egeszsegugy-europai-rangsor-kovacsy-zsombor/amp/
vacsi
@Yoda69: Az unokáim a elmúlt években születtek, mind állami kórházakban - különbözőkben. Tisztességes ellátást kaptak - egyetlen fillért sem fizettünk senkinek! Persze, lehet magánklinikára is menni...
vacsi
@koszpeko: 4 gyereket neveltem akkoriban, pontosan tudom, mit beszélek! Gyurcsányt SOHA TÖBBET nem szeretném látni miniszterelnökként! És valóban, engem a 300 Ft-os vizitdíj ütött ki - nem az összeg, hanem a hozzáfűzött szólam miatt: jelképes! Igen, neki valóban az volt!
kereső
@vacsi: Mondjuk a "jelképes" jelzőt nem Gyurcsánytól kapta a vizitdij, hanem az szdsz egészségpolitikusától- H.Á.
Amúgy meg az orbán kormány 2010 intézkedései között talán a legelső volt, hogy 1%-al megemelte a levonandó egészségbiztositási járulékot- ami azért sokaknál nem "jelképes" összeg volt- és fizethetted ha mentél orvoshoz, ha nem.
A másik: megszűnt a gyermmekek után járó adókedvezmény- lett helyette az adójóváirás intézménye, ami adómentessé tette a mindenkori minibélbért, és volt egy kiterjedt szociális háló- valóban a rászorultságot figylembe vevő támogatási rendszer. Ha annyira jó a családi adókedvezmény- akkor hitesd már el velem, hogy miért azok tudják teljesen érvényesiteni, akiknek magas a jövedelme- és ezt miért azok fizetik, akik minimálbért kapnak, amely nem adómentes.
A minimálbér teljes adóterhelése Magyarországon a legmagasabb.
És még mindig családi adókedvezmény- győzzél már meg, hogy helyes - 1 gyermek 66.670Ft-ot ér, két gyermek- gyermekenként 167.670Ft, három + gyermek -gyermekenként 220.000 Ft.
Nessy
@kereső: A tandíj elleni népszavazás eredménye tapasztalható! Különösen, ha a többi egyetem is "alapítványi kezelésbe" kerül! De hát ezt akarják a zemberek!
Az ingyen tankönyvekről meg szó se essék, különösen ami a tartalmat illeti!
kereső
@Nessy: az a tankönyv csak annyiban "ingyenes", hogy megkapja a diák a tanév elején , évvégén meg visszadja. Nem lehet belle jegyzetelni- a tankönyvi szöveghez odairni, hogy mit is mondott arról a tanitó/tanár. És igen, használtat kapnak- mert igyenes.Aztán ha valaki érettségire készül, akkor kunyizhat elsős/másodikos ...könyvet, ha éppen arra lenne szüksége.
Oposit
Csak annyit szeretnék kommentálni, hogy az ingyentankönv annyi, hogy év végén vissza kell adni az iskolának és azt jövőre újra odaadják a következő diáknak. Nem lehet bele írni, egyzetelni, semmit. Ennek ellenére gyalázatos állapotokban kerülnek vissza.
Ez nem ingyenes, mert az adófizetők, többek közt én is fizetem. A parlamentben ülők gondolom adómentesek az össze-vissza gyártott ivadékaik miatt is.
Az ingyenes étkezést és a családi adókedvezményt is az adófizetők fizetik.

Nincs ingyen sör, ingyen kaja sehol. Ez már régen ismert fogalom!
Yoda69
@vacsi: Hat ha te mondod biztos ugy van, bar nehez elhinni. A gyerekeid se fizettek a korhazakban? Melyik korhazak voltak ezek?
Nessy
@kereső: Ez az év végi beadás már volt, az ötvenes évek elején. Én nem tudtam "beadni", mert rossz szokásom volt a lényeges mondatokat aláhúzni, azt megtanulni, a többit meg jó duma kézséggel el lehetett hanyagolni! És igen, harmadik - negyedikben sokszor utalt vissza a tanár az elsős, másodikos anyagra. Nem tudom, aki ezt az egészet kitalálta, az Ecserin vette az diplomáját, ami mellé grátisz kapott egy érettségi bizonyítványt?
kokopelli
@Nessy: mi is leadtuk,mert nem sokat forgattuk!A tanáraink (a jobbak) nem a tankönyv után "mentek",mi pedig
jegyezgettünk a füzetünkbe! Minden tanárunknak meg voltak a saját "rögeszmélyi" és a megcáfolhatatlan "külön-
bejáratú" definiciói ill. mondásai!!
Cincinntatus
@kereső: Nagyokat tetszik füllenteni. Hasraütés alapján azt írja, hogy "10 évvel Gyurcsány után 4,6 millió a szegénységben élők száma Magyarországon". Ez nincs összhangban az uniós statisztikai hivatal minden országban azonos módszertannal számolt adataival.

Nincs olyan ország az EU-ban, ahol ne lenne szegénység derül ki az uniós statisztikai hivatal minden országban azonos módszertannal számolt adataiból.
Nem mindegy hogy hol mekkora arányú.
Régi vicc:
A kapitány leszól a gépházba:
-Mennyi?
-Harminc! -kiáltja a gépész.
-Mi harminc? - kérdez vissza a kapitány.
-Mi mennyi? -kérdez vissza a gépész.
kereső
@Nessy: Mi fizettünk / a szüleink!!!/ a tankönyvekért- nekem szokásom volt, hogy a tankönyvben jegyzeteltem a margóra a fontosabb dolgokat- amit tanórán a tanár elmagyarázott. Milyen jól jöttek ezek a macskakaparások, amikor érettségire készültünk- többnyire 3-6 -an együtt.
Cincinntatus
@kereső: Az EU és az Ön pénze Magyarország - European Commission
ec.europa.eu › Európai Bizottság › Magyarország › Magunkról
Magyarország a csatlakozás óta a nettó kedvezményezett tagállamok közé tartozik, azaz több támogatást kap az EU költségvetéséből, mint amennyit befizet.
Az Európai Bizottság MAGYARORSZÁGI KÉPVISELETE honlapján egy táblázat található amely bemutatja, hogy 2004-2013 közötti időszakban évente mennyi volt az EU-ból származó bevétel.

Ebből kiderül, hogy 2009-ben például 3,56864 milliárd euró érkezett be, míg 2010-ben alig több 3,65004 milliárd euró érkezett be.
A 2009-es támogatást a Bajnai kormány használta fel, a 2010-est gyakorlatilag az Orbán kormány. Az EU pénzek már 2004-ben is érkeztek és azóta folynak befele-fele.
Cincinntatus
@koszpeko: A Krone osztrák újság is foglalkozik az egészségbiztosítás témájával, mégpedig a híres-nevezetes Bloomberg tanulmányát közölve és mást állít, mint Ön:
A Bloomberg az egészségbiztosítás hatékonysága címmel közölt táblázatot 56 országról. A SORRENDET ANNAK ALAPJÁN ÁLLAPÍTOTTA MEG, HOGY A VÁRHATÓ ÉLETTARTAM HOGYAN VISZONYUL A KÖLTSÉGEKHEZ.

Hong Kong áll az első helyen,
Ausztria a 32. helyen
Magyarország a 42. helyen,
Németország a 46. helyen.

Külön érdekesség, hogy az USA, mely az "Absolut cost" 9536 Dollár(/fő) értékkel a legtöbbet költi, a sorrend utolsó előtti helyén az 54. helyen áll Azerbajdzsánnal holtversenyben.
kereső
@Cincinntatus: na elmondtad magadnak ezt az ősrégit! - és lehetséges hogy azért mert nem érted, mi az annyi- Te arról irtál, hogy mennyi volt a szegénységben élők száma GYF idején / 2004-2009 -nem emuttnyocév, csak öt és fél/,és igazolásként hozol olyan eurostat megállapitást, hogy Belgiumban nagyobb a szegénységgel veszélyeztetettek száma, mint nálunk. Hogy a francba lehet a kettőt összehozni? az egyik egy tényadat- a másik meg feltételezett( kutaásokon alapuló) valószinűség.
Én meg bátorkodtam megirni, hogy a harminc- most éppen harminc. És ezt a Te állitásaiddal- mert alma-és körte- nem cáfolható.
kereső
@Cincinntatus: Igen tudom, hogy 2004 óta érkeznek- sőt már előtte is jött aprópénz. 2004 óta összesen 16000 milliárd forint 2017-ig. Ebből az összegből 11.000 milliárd jött az orbán kormány alatt. Mire akartál kilyukadni?
Nessy
@kokopelli: Na, ez az, ami ma nem műkszik! Csak is az oktatható, ami a könyvben írva vagyon! Ha marhaság, akkor marhaság, ha nem igaz, akkor igazként!
Cincinntatus
@kereső: MÁRK EVANGÉLIUMA magvető példázata megvilágítja, hogy miért nem hasznosult 2004-2009 között beérkezett sok kohéziós pénz:
Íme, kiment a magvető vetni,
és történt vetés közben, hogy némely mag az útfélre esett, de jöttek a madarak, és felkapkodták.
Némelyik pedig a köves helyre esett, ahol kevés volt a föld, és azonnal kihajtott, mert nem volt mélyen a földben;
amikor pedig felkelt a nap, megperzselődött, és mivel nem volt gyökere, kiszáradt.
Más része a tövisek közé esett, de a tövisek megnőttek, megfojtották, és így nem hozott termést.
(A többi pedig a jó földbe esett, és mikor kikelt, és szárba szökkent, termést hozott: egyik a harmincszorosát, másik a hatvanszorosát, sőt némelyik a százszorosát is.)
Majd hozzátette: Akinek van füle a hallásra, hallja!
Eladott Ország
@Cincinntatus: Nem ingyenes étkezés, nem ingyenes tankönyv kell, nem dolgozói szegénység kell, nem közmunka kell, nem a kamu családtámogatás és nem ilyen meg olyan kedvezmények kellenek. Működő piacgazdaság kell, tisztességes, emberhez méltó megélhetést biztosító munkahelyekkel, amiből nem csak a létminimumra futja. Ahhoz kevesebbet kellene pofázni és lopni. De mindenekelőtt azt lenne jó tudomásul venni, hogy ez a mi, közös pénzünk. Éppen ezért azt is meg kellene vizsgálni, hogy a CSOK, a babaváró hitel és az autóvásárlási támogatás esetében mi a helyzet. Itt a társadalmi hasznosulást is figyelembe kellene venni, azon túlmenően, hogy kik profitálnak a dologból. Hiszen ha például annyival magasabbak lettek a lakásárak, amennyi a CSOK összege, akkor kidobtunk egy csomó pénzt az ablakon. Ha az autóvásárlási támogatást azok tudják igénybe venni, akik saját erőből is meg tudják venni a nagyobb autót, ez csupán talált pénz számukra, ameddig azok, akiknek szükségük lenne egy nagyobb autóra, nem férnek hozzá a lehetőséghez saját erő hiányában, akkor az történik, ami az egykulcsos áfa, az egységes családi adózás, vagy a rezsicsökkentés esetében. A leggazdagabbak jól járnak, a rászorulóknak semmit nem segít. Mielőtt ünnepelni kezdenénk a kormány végtelen jóságát, ezeket kellene megfontolni és feltenni magunknak a kérdést: mennyire normális az, hogy a társadalom megkérdezése nélkül úgy költi a kormány a közpénzt, hogy közben nem számol el az adófizetők felé. Jellemzően soha és semmivel nem számol el. És meg kell jegyezni azt az alapvető igazságot, hogy nincs ingyen ebéd.
Eladott Ország
Ingyen még a szánk se ér össze... "kezekre vágyom, akik értem sírnak,"... Ja és a bűnöző, politikai prostituált fideszre.
bencemacska
@verőce21: ma, 07:22
A szegényeknek nem kellett fizetni a könyvekért. Igaz a határ elég mélyen volt.
Arra emlékszem határozottan, hogy egy lány magából kikelve ordított, miért kaptak ketten egy könyvet. /Valamiért épp egy drága könyv volt, és újonnan bevezetett, tehát használt még nem volt belőle./
Megjegyeztem egy életre, mert azzal akartam csitítani őt, hogy talán nem kellene egy osztályba sem járni, mert nem ikrek.
És én kaptam a letolást, mert lenéztem a napsütöttét!
bencemacska
@koszpeko: ma. 09:07
Én is ezen gondolkodom, de nem jut eszembe semmi.
Igaz, megszüntette a 13. havi nyugdíjat, de ki vezette be? No, nem O1G" Hogy ő nem adta vissza az is 100% biztos. Akkor miért ugat ő és a klán?!
Cincinntatus
@Eladott Ország: Írja: " úgy költi a kormány a közpénzt, hogy közben nem számol el az adófizetők felé."
Elszámol!
Talán Önre kellene bízni a közpénz elköltését?
Írja: "Működő piacgazdaság kell, tisztességes, emberhez méltó megélhetést biztosító munkahelyekkel, amiből nem csak a létminimumra futja."
Működő piacgazdaság van.
Ez azért jó hír:
"Mind a negyedéves, mind az éves GDP-növekedést tekintve Európa élén áll Magyarország."
Azt jelenti, hogy a felzárkózás tendenciája érvényesül.

2019. április-júniusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 511 ezer fő volt, 36 ezer fővel több, mint egy évvel korábban - olvasható a KSH legfrissebb kiadványában. Ebben az időszakban ráadásul a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70 százalékra emelkedett. Ezzel egy időben, ugyanerre az időszakra vonatkozóan a munkanélküliségi ráta történelmi mélypontra, 3,3 százalékra csökkent. A munkanélküliek átlagos létszáma 155 ezer fő volt Magyarországon.
2010 óta 800000-el többen dolgoznak.
2. 2010 óta mintegy 10 százalékponttal csökkent a magyar államadósság, ami az ötödik legnagyobb mértékű adósságcsökkentés az Európai Unióban.
3. A nettó bérek az infláció hatását kiszűrve 2010 és 2018 között 38,1 százalékkal, a családi adókedvezményt is figyelembe véve több mint a 43 százalékkal nőttek.
2002 és 2010 között a nettó bérek az infláció hatását kiszűrve csak 13,3 százalékkal nőttek
Nessy
Sajnos a NAV felé mezei polgár nem közölheti a bevallásában, hogy a kifizetett összeg üzleti titok, mint teszi ezt a kormány nap, mint nap!
Az átlag bérek összehasonlítása a kóbor apácák megtévesztése.ugyanis 2010 előtt nem nyílt ilyen szélesre az olló az alsó és a felső érték között!
A MANYUP adósságba számolásával nominálisan nem csökkent annyit az államadósság. A GDP arányos érték természetesen csökkent, annak a növekedésével. Viszont ha a beérkező uniós pénzeket is nézzük, jobb nem dicsekedni.
kereső
@Cincinntatus: komolyan mondom ,bele vagytok gárgyulva, hogy a 2004-2009 közötti beérkezett támogatásokkat nem a családnak sikerült ellopni.( mert jött a patás- azóta is ő a fő ellenség)Mert a 2010-től tartó időszakban jó talajra hullott a mag? Jóra- igy lett gazdag a miniszterelnök szomszédja, garancsi, szijjas, tiborcz, + család+ csányi, meg a focisták, Meg jutott az egyházaknak . Csak arra nem jtott, amire ez a pénz jött volna. Korszerű oktatásra, egészségügyre, infrastruktúrára.Abban a második átkos öt évben azért épült 700 km.autópálya- cseszhetnétek e-nélkül a mercedest, a bmw-t meg a többit- nem jöttel volna ide, nem keresem ki, de volt egy csomó kórház felújitás, iskolák-egyetemek korszerűsödtek.Az, hogy nem adtak át egy föld utat kilencen, meg nem szentelték meg a templom falán az új zászlótartót- azaz nem kommunikálták az épitkezéseket(balfasz módon), az nem jelenti azt, hogy nem épült semmi- mondjuk orbánnál ezt el lehet mondani- stadionon, focipályán kivül mi ?Lerakták az alapköveket- meg megtervezték aztán sehol semmi. Csak éppen kommunikálva van. És jó lenne már leszakadni az emmuttnyocév-ről, mert van már elmultnyolc év- foglakozzunk azzal.
bencemacska
@kereső: ma,09:14
Már nem kezdenek lecsúszni, hanem több. mint fele lecsúszott, aki nem, az meg felszívódott a nagyvilágban!
kereső
@Cincinntatus: beszéljünk már arról, hogy miért 330 ft az euro, miért 400 az üzag, miért drágább a fajlagos hőmennyiségre számitott gázár, miért hal meg 32000 emmber kórházi fertőzésben, miért nincs klima a műtőkben, miért nincs klima a kórházi őrzőkben, miért dobtunk ki 60 milliárdot az ablakon az m4 épitésnél, miért megy több száz milliárd ft focira, miért támogatjuk a szomszédos országok gazdaságát százmilliárdokkal, miért üldözik a civileket, miért nem köz média, a köz média, miért van ellehetetlenitve az ellenzék munkája a parlamentben, miért vegzálnak ellenzéki politikusokat a rendőrök amikor sajtótájékoztatót tartanak, miért fosztották meg a falvakat az iskoláiktól, miért van erőszakos vallástérités?...etc. Miért kellett beszántani az MTA-t, miért lesznek kivéreztetve mégjobban a felsőoktatási intézmények, miért dilettánsok határozzák meg az oktatási irányokat, miért dilettánsok-és többszörösen bukott vállakozók mondják meg, hogy milyen legyen a szakképzés???
Sámannus
Akár a seggem olyan kiadósakat ürítenek az asztalra fideszék. Hát az a segély még csámpás focicsapatokra való szerelés árára sem elég. Nem azzal riogattok, hogy a focisták abból éljenek amit a szurkolóktól kapnak! A nyomorékokat a cigányokat, a nyuggerokat rendszeresen kifosszátok! Ne má hogy az ingyen tankönyvvel ti vagytok a messiás! Ti a stadionpénzt féltitek leginkább szarosok, a száz és az ezermilliárdokat, amivel elpucoltok az országból Az ingyen tankönyv az csak bakfitty ahhoz képest amit focira kiloptok ma közösből seggfejkéim. Ti már az iskolákat is szétlopjátok, málik a vakolat, beázik az épület szaros a budi, mert ti is szartok mindenre, ami nem foci. Álljatok má meg moslékok itt nem csak a könyvvel van a baj, hanem a ripacs hazaárulókkal!
koszpeko
@vacsi: Nem ezt kérdeztem.
Hanem azt, hogy mit vett el Gyurcsàny?
koszpeko
@bencemacska: A Bajnai kormàny vette el a 13-ik havi nyugdíjat.
10 éve lassan, hogy narancsos 2\3 regnàl.
14-ik havi nyugdíjat is ígértek.
Miért nem adtàk vissza?
Egyébként a dolgózoktól is megvontàk a 13-ik havi fízetést.
Yoda69
@koszpeko:
Vacsi eltűnt, valaki megette
Cincinntatus
@kereső: Írja: "Abban a második átkos öt évben azért épült 700 km.autópálya"
2019. július 23., 14:46
Privátbankár.hu írta erről, hogy mennyire káros konstrukcióban épültek.
„A ppp nem növeli az államadósságot, de tulajdonképpen csak egy könyvelési trükkről van szó: az Eurostat ezt nem számítja bele az eladósodottságba, a valóságban azonban ez is ugyanolyan adósságteher, mintha állampapírok kibocsátásából finanszírozták volna a beruházást.”

Érdekes, hogy G7 számításai szerint, ha az M5 és M6 projekteket hitelből valósítja meg a kormány annak idején, akkor 2853 milliárd forintot, a mai magyar GDP 7 százalékát takarította volna meg

Érdekes, hogy a ppp ennyire kedvezőtlen az állam szempontjából, mégis az Eurostat ezt a megoldást favorizálta és az Európai Unió is erőltette.
Érdekes, hogy a ppp konstrukciót a 2002-2010 közötti MSZP-SZDSZ kormányok alkalmazták és úgy viselkedtek, mintha józan eszüket elvesztették volna!

Elképesztő az 1994-ben koncesszióba adott M5-ös körüli esztelen viselkedés.
2004-ben az állam közel 40 százalékos részesedést is vett.
Ezt követően körülbelül 100 milliárd forintért lett volna opciója a magyar államnak megvenni a maradék 60 százalékot, de ehelyett inkább nyomott áron, becslések szerint 21 milliárd forintért eladta a részesedést a külföldi tulajdonosoknak, és évente nagyjából 35 milliárd forintot fizet 26 éven keresztül rendelkezésre állási díjként. Nem igényel bonyolult számítást, hogy
EZ BORZASZTÓ ÜGYLET VOLT, HISZEN HÁROM ÉV RENDELKEZÉSRE ÁLLÁSI DÍJÁBÓL KIJÖTT VOLNA A TELJES VÁSÁRLÁS. (Az autópálya-szerződésekkel annyit dobott ki az állam, mint a nyugdíjpénztári vagyon.)
Cincinntatus
@kereső: Állítja: "nincs klima a műtőkben".
Mondatának jelentéstartalma hogy a magyarországi műtőkben nincs klíma. Ez nem igaz.
Az ujszó.com
2019. augusztus 3. 19:00 szlovákiai lap szerint:
"Megkerestük Marián Petkót (ANS), a kórházszövetség elnökét, aki elmondta: (Szlovákiában) a minisztérium törvényben szabályozza a műtők felszereltségét. „Minden olyan műtőben, amelyet 2008 után építettek vagy 2008 után rekonstruáltak, kötelező a klimatizáció. Hozzátette:a 2008 előttépített műtőkkel már más a helyzet. Ezekben a helyiségekben lehet klíma, de nem kötelező. A legtöbb kórház igyekszik pótolni a klíma hiányát, de ez nem mindig sikerül” – nyilatkozta Petko, azt azonban nem akarta elárulni, melyik kórházakról van szó. „Nem akarok ezekkel az intézményekkel konfliktusba kerülni” – zárta az ANS elnöke."
Marián Petkó nyilatkozata alapján kereső azt is mondhatná, hogy "nincs klima a műtőkben"

A Magyar Kórházszövetség körlevélben készített felmérést a kórházi „klimatikus viszonyokról”. Ficzere Andrea, a szövetség elnöke a Népszavának elmondta: a beérkezett válaszok alapján az intézmények 67 százaléka klímás, 59 százalékban az intenzív osztály is hűtött.
bencemacska
@koszpeko: ma, 14:44
Ezért érte el a "munkajövedelem" tíz év O1G regnálás után a 2009-es szintet.
A Bajnai kormányt én nem szoktam külön választani, nálam az szerves folytatása volt az előzményeknek. Szerintem korábban el kellett volna venni, csak a hülye nem akarja tudni, hogy VILÁGVÁLSÁG volt, ami rendkívüli intézkedéseket követelt.
Arról persze mindenki megfeledkezik, hogy ki vezette be!
De ne hagyjuk figyelmen kívül az akkori ellenzéket sem, aki nem a válsághelyzet megoldására buzdított, hanem a "minél rosszabb, annál jobb/nekem" elvet követte.
Jobb nem is elgondolkozni a történteken, mert valamelyik jelzőm miatt feljelent egy buzgó mócsing becsületsértésért. Érdekes, olyanjukat sértem meg, amijük nincs, nem is volt, nem is lesz nekik soha.
Sámannus
@koszpeko: Kedveseim Kár a szóért azon rugózni, ki mit mondott, miért mondta. Fletó a vitán azért tagadott, mert a fidesz beépített emberei leadták a drótot. a szocik között sokan dolgoztak saját zsebre. A lényege a vitának a jenben van. Amit eddig elértünk a lerobbant ország, az egészségügy, és az oktatás pénzhiánnyal küzd. A fidesz bűne ez, és a valóságban ez csak és kizárólag a pénz elvonása, elrablása a kulcsfontosságú ágazatokból. Amíg a népszavazás előtt a betegek és a diákok a díjakkal közvetlenül támogatták az intézményeket, ma fogyókúrán vannak, és az éhhalál közelébe kerültek a szó legszorosabb értelmében.
A fidesz maffiának nem volt lehetősége megcsapolni a vizitdíjat, azért szavaztatta le! A központi költségvetésből pedig annyit csapolnak meg. amennyi a pofájukra fér.
Ez ma a nagy zsivány helyzet. Mindennek ez volt a célja, vagyis a gátlástalan hazugság, és a szemérmetlen rablás.
Most nézzétek meg azt az orvosi kamarát akik akkor a fidesz mellé álltak, mára úgy néznek ki mint a falhoz vert lófax, mert az egészségügyet ki akarják csinálni. Ne várjon senki ettől a bagázstól semmi jóindulatot.
kereső
@Cincinntatus: Tudod, mára már bevettem a lexarom tablettát. Tehát- a műtóük 59%-ban van klima, ami azt jelenti, hogy 41%-ban NINCS!. És azt is, hogy a 59% még az emmuttnyocévben került a műtőkbe, de elavultak, hatákonyság már nulla, karbantartásra nincs pénz.És ne gyere nekem, mennyibe került az autópálya- mennyibe kerül most , hogy nincs! m4-es, a gazdasági károkon túl, ember életben. 1994-ben hol volt az emmuttnyocév?1994-ben nem volt m5 autópálya.Menjünk má vissza az Antall kormányig- működése eredményeként tényleg a csőd szélére került az ország, annak ellenére, hogy esztelen privatizációval engedték lerabolni az országot-és karöltve a kisgazdákkal kicsinálták a mezőgazdaságot. De tényleg hagyjuk már a multat- arról beszélj, amit kérdeztem. Bár visszamehetünk a horthy korszakig is, a három millió koldus országáig- nemsokára utolérjük.
kokopelli
@Sámannus: a vizitdíjat átvették a németektől,akik más célból vezették be,mint a magyarok! ...igazából az
elrettentés miatt,ami ott teljesen logikus volt!
verőce21
Tényleg elmondható, hogy "Ha a szocialistákon múlt volna, akkor se ingyenes tankönyv, se ingyenes étkezés, se családi adókedvezmény nem lenne" - nem is volt, amíg "szocialista humanista népjóléti" kormányok voltak hatalmon!
verőce21
Micsoda vívmányok ezek!
Ennél alkalmasabb kormánya még sohasem volt Magyarországnak!
Sámannus
@kokopelli: Ha figyelted a korabeli polémiákat, már akkor is a TB hiánya volt a napirenden. A magyar cél kettős volt, de sajnos szét lehetett hazudni.
Nálunk mindent meg lehet magyarázni, mert elvtelen a logikai rendszer amiben mozog a politika.
Mára például nincs napirenden a politikai visszaélés a hatalommal, a közpénzekkel.
Amiről a mai dilemma szól ott kezdődik, a hazugságok gyökerénél, amikor az szocik irodájából eltűntek számítógépes anyagok, és egyéb huncutságok, mint az öszödi beszéd. Utólag elgondolkodhatunk, nincs-e benne ebben az oroszok keze.
Mint ahogyan az olajjal kereskedtek, volt itt adatvásárlás is, és még nagyon sok minden, mint a focihuligánok felhasználása a politika hátterében. Mára sok minden bizonyítottnak tekinthető
vacsi
@kereső: A TV-ben személyesen hallottam - ma is előttem van a pofája...
vacsi
@Yoda69: A váci, nyíregyházi, miskolci, Semmelweis... Mindegyik gyerekem tökéletesen elégedett volt az ellátással, egyetlen fillért sem fizettek senkinek!
koszpeko
@Sámannus: A Bajnai nem azonos Gyurcsànnyal.A többin nem is vitatkozom.
Gusztustalanul magàra hagytàk Gy. F.-t
Mind a szadesz mind a sajàt pàrttàrsai.
Horn Gàbor, Szili köpönyegforgató Katalin és a többi megélhetési politikus.
Csak azért mert megàlljt parancsolt a lopàsnak.
Féltek tőle.
Az volt a legnagyobb hiba amit Gy.F. elkővetett, hogy túlon túl megbízott ezekben a férgekben

Tisztelet a kivételnek.
Akikkel megalapította a D.K.-t
vacsi
@kereső: Én 59-ben kezdtem az iskolát, az ingyenes tankönyveket - természetesen használtan - a tanító néni osztotta ki. Év végén le kellett adni. Ha nem tudtuk, ki kellett fizetni, így a szülők is vigyáztak rá - meg ránk is! Senki nem volt miatta felháborodva!
vacsi
@koszpeko: Azt a biztonságot, ami a gyerekneveléshez kell! Igen a vizitdíjjal!
koszpeko
@vacsi: Akkor talàn bölcsebb is lehetnél és még mielőtt leírsz valamit, tàjékozódsz.
man at work
Az jelenlegi ingyen népbutító tankönyvek ingyen sem kellenének.
Ahogy az ingyen kaja sem - Válámi van benne, dé ném az igazi.
A plusz pénz meg arra elég, hogy 4 nap helyett 6 napra menjen el az éhbérért dolgozó magyar nyaralni - a többit elissza, alákábítózza, elkurvázza (férfisovinizmus) - mert olyan jó neki.

Ti tényleg pénzért akartok megvenni mindent és mindenkit?
Ti tényleg azt hiszitek, hogy mindenki valamennyiért megvehető, csak hogy befogja a pofáját, és szolgáljon titeket?
Nincsenek rá szavak arra a JOGOS undorérzetre, ami átjárja a testem, a lelkem, az elmém.

Hazudtam!
Azt írtam korábban, hogy a négy lovas egyike vagyok. De nem vagyok! Sajnos!!!
Ki akartam irtani isteni felhatalmazással a rosszakat - mert megérdemlik.
De az van, hogy ezt csak Isten, Jézus, és az angyalok intézik.
Mi kereszténynek is csak örülünk, ha túléljük:
"Mert itt van az az idő, amikor elkezdődik az ítélet az Isten háza népén.
Ha pedig először rajtunk kezdődik, akkor mi lesz a vége azoknak, akik nem hisznek az Isten evangéliumában?
És ha az igaz is alig menekül meg, akkor hova lesz az istentelen és a bűnös?"

Kurvára keresztény vagyok - a világ legrosszabb kereszténye, de azért még igazi keresztény !!! (1Péter 4, 17,18)
Sajnálom!
Mit?
A mindenen túl?...
kereső
@vacsi: most sem azon vagyunk felháborodva, ha nem értenéd- azon, hogy a fidesz fényezi magát az "ingyen tankönyvvel"-ami csak kölcsön könyv.Én már nem ilyenből tanultam.És ráadásul hazudik is, mert a szocik alatt a rászorulók megkapták az ingyen könyvet,és rászorultsági alapon volt az étkezési térités is! Na most meg valami azért nagyon nem kerek itt a történetben- mert ha ennyi az ingyenes étkeztetésre szoruló gyermek az iskolában,óvodában -akkor qrva nagyot hazudnak a jövedelmekről, az életszinvonalról.Vagy , ha nem csak a rászorulók kapnak "ingyen" mindent, akkor meg megint baj van- mert miért is kell támogatni a milliós jövedelemmel rendelkezőket? Ez nekem a nagy bajom a családi adókedvezménnyel is! Az egy-és két gyermekes allacsonyabb jövedelmű családok fizetik a három+gyermekesek kedvezményét IS. De ezt már kifejtettem párszor.
koszpeko
@man at work: Màté 24.5
Kereszténynek mondod magad?
Tudod gondolom a szó jelentését.
Íràsaidból nem ez jön le.
Cincinntatus
@kereső: Írja: " Bár visszamehetünk a horthy korszakig is, a három millió koldus országáig- nemsokára utolérjük."
Önnel szemben Surányi György (A Bilderberg-csoport tagja) egészen másként látja a helyzetet:

hvg.hu/.../20180130_Magyarorszag_lemaradt_de_nagy...
2018. jan. 30.

Surányi György a Pénzügykutatási Intézet alapításának 50. évfordulójára szervezett ünnepi konferencián mondta: "AMI PEDIG A NAGY RIVÁLIST, AUSZTRIÁT ILLETI MAGYARORSZÁG 1938-BAN VOLT A LEGKÖZELEBB: AZ EGY FŐRE JUTÓ GDP AZ OSZTRÁKNAK 75 SZÁZALÉKÁT ÉRTE EL."

A tervgazdasági években Magyarország nem közeledett Nyugat-Európához, pozíciója a háború utáni helyreállítást követően 45 százalék körül stabilizálódott. Majd ezt a szintet sem tudta tartani. 1973 után három ütemben nagy eladósodás következett be, majd lelassult a gazdasági növekedés.
„A tervgazdaság fenntarthatatlan pályán haladt, ami fokozatos lecsúszást eredményezett, és előbb-utóbb biztosan összeomlott volna” – jellemezte az 1949 és 1989 közötti éveket.
kereső
@Cincinntatus: erre irjál valamit:kanadaihirlap.com/2019/08/19/ket-megosztas/

meg a kérdéseimre- a többi szószedeted, meg mindenféle idézetek már nem érdekelnek- mert érdemben nem válaszok a témára.
Cincinntatus
@kereső: 2009-ben - miután Gyurcsány Ferenc miniszterelnök március 21-én bejelentette, hogy átadja a helyét egy olyan miniszterelnöknek, aki képes parlamenti többséget biztosítani az elengedhetetlenül szükséges gazdaságpolitikai kiigazításnak - a kisebbségben kormányzó szocialisták és az ellenzéki Szabad Demokraták Szövetsége tárgyalásain Surányi György neve is felmerült. Miután a szocialisták Glatz Ferenc és Vértes András mellett lehetséges jelöltként nevezték meg és támogatásukról biztosították a szabad demokraták is, ő látszott az esélyes jelöltnek.
Sámannus
Fú! Embörök! Ide kuksizzatok! Megszállta a szentlélek a zindexet. Rájöttek, hogy eddig a közmédia törvényellenesen működöt!
Hú de megokosodtak néhány nap alatt. Kérdezzük má meg hogyan sikerült ilyen pengére ez a riportjuk tíz év után?
Szerintem már ott is befészkelte magát valami fideszes féreg azé szintet lép az átverés:
index.hu/velemeny/2019/08/25/kozmedia_tajekoztatas_propaganda_ficsak_kiraly_nora_mti_media/
reagens
Ha a szocikon múlna, már régen csődben lenne az ország!
kereső
@Cincinntatus: Nem tudtam, hogy Te vagy " alias Bodóné"
kokopelli
@Sámannus: ..abban a szerencsés helyzetben vagyok,hogy ismerem mindkét ország (N.o. ill. M.o.) EÜ-i
állapotát.Azért kértem meg a havert,hogy ha valami történik velem,akkor "vollgáz" Ausztria,és az első kórháznál
bedobni engem a portára!
csipetke
Miért a f@cért nem tudnak ezek normálisan adni valamit, ami egy jóléti államban egyébként is járna, (bár ettől, hogy jóléti állam, igen messze vagyunk) miért kell még mindig az előző kormányra mutogatni? Tizedik éve lopnak-csalnak-hazudoznak a fejünk felett. Na meg hátramutogatnak, ehhez baromira értenek
Cincinntatus
@kereső: hozta szóba: " Bár visszamehetünk a horthy korszakig is, a három millió koldus országáig- nemsokára utolérjük."

Surányi cáfolta keresőt: "AMI PEDIG A NAGY RIVÁLIST, AUSZTRIÁT ILLETI MAGYARORSZÁG 1938-BAN VOLT A LEGKÖZELEBB: AZ EGY FŐRE JUTÓ GDP AZ OSZTRÁKNAK 75 SZÁZALÉKÁT ÉRTE EL."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.