Az ellenzék visszavágót vizionál a tavalyi parlamenti választásokért, és a fővárosi önkormányzati kampányban azt próbálják sugallni, hogy ha megnyerik a választást Budapesten, akkor leválthatják az Orbán-kormányt – mondta Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester hétfőn.

Tarlós új értelmet adott az önkormányzati választásnak

A városvezető úgy látja, "revansista, indulatos hozzáállás jelenik meg az ellenzék kampányában. Szerint ez azonban veszélyes a fővárosra nézve, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy a kormány még legalább három évig hivatalban marad. Tarlós István szerint az ellenzék ezzel a kampánnyal éppen a kormánnyal való valamiféle együttműködési lehetőségének az utolsó hídját égeti fel.

Az ellenzék kampánya nem az önkormányzatról szól, az ehhez kapcsolódó témákat, mint például a zuglói ügyeket, pénzügyi helyzetet igyekeznek is kerülni – mondta a főpolgármester, majd úgy folytatta: ami a kampányukban a városról szól, az nem hiteles.

Mint kifejtette, a probléma az, hogy javarészt olyan régi politikusok beszélnek az ellenzéki kampányban, egy-két "etalonnak szánt", új és inkompetens ember mellett, akik "a kompetenciájuk ellenére 2010 előtt már sokszor levizsgáztak". Példaként említette az általuk most szorgalmazott faültetést, miközben 2010 előtt Demszky Gábor szabaddemokrata főpolgármester együtt ők vezették ezt a várost, és akkor ez nem jutott eszükbe. Akkor évente mindösszesen egy-kétszáz fát ültettek, míg "mi átlagban kétezret" – fűzte hozzá. Azt elfelejtik közölni – egészítette ki –, hogy a zuglói Pillangó parkban közel háromszor annyi fát vágtak ki, mint a Szentendrei úton terveznek.

Tarlós István szerint ezek az ellenzéki politikusok nem hiteles arcok, ők hagyták az önkormányzatra a "rettenetes" adósságállományt, és az ő idejükben a város nemzetközi megítélése "a lejtő aljára csúszott".

A főpolgármester a város tönkretételét hangoztató ellenzéki kritikára reagálva arra mutatott rá, hogy Brüsszelben 2019-ben Budapest nyerte el Európa legjobb úti célja kitüntető címet, mégpedig az elmúlt "szűk évtized teljesítményével indokolva" az elismerést.

Hozzátette, úgy tűnik, Brüsszelből nem úgy látják, hogy az ő vezetése alatt tönkretették vagy rabigába hajtották volna a várost, ahol most valamiféle szabadságharcot kellene folytatni választási kampány címén.

Tarlós István azt hangoztatta, stabilizálták a várost, a fejlesztések "biztos úton vannak" a közfejlesztések tanácsán keresztül, és elképzelései szerint felgyorsítják majd a környezetvédelemmel és a hajléktalansággal kapcsolatos ügyek rendezését is.

Közölte azt is, hogy örül annak, hogy alig néhány óra alatt összegyűlt a főpolgármester-választáson való indulásához szükséges ajánlások több mint kétszerese, több mint 12 ezer aláírás.

Kép és szöveg: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Egyébként a mai napig nem jöttem rá, hogy ez kifinomult stratégia vagy ezek az emberek tényleg ennyire gyökerek.
"Tarlós István elmondta azt is, hogy miközben a városról, az önkormányzati teljesítményekről, a reális elképzelésekről, a tervekről, a programokról kellene beszélni" Ezt mondja Tarlós, miközben hosszú-hosszú évek óta ő és "elv"társai egy hangot nem mondanak mindezekről, csak pocskondiázzák, szidalmazzák, lejáratják az ellenfeleiket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Bolondistók neked van HIDAD A KILOMÉTERES NYELVED AMI MINDIG A CSUTITETŰ SEGGÉBEN VAN !!!
Gauntlet
Ez a kirohanás volt tegnap is. Akkor se volt igaz, meg most se! Remélem legközelebb parkolóőr leszel !
reagens
Tarlós világosan elmondta, hogy ez a nyomorult ellenzéki banda mit akar. Csak csődöt, pusztulást és mocskot tudnak teremteni. Esélyük sincs és ez így van jól! Ezeket a hatalom közelébe sem szabad engedni, mert mindent lerombolnak!
Nessy
@advocat: Már kerületi polgármesterként is nagyképű, beképzelt és goromba hapsi volt! Azóta csak romlott az állapota a korával!
Igaz, minél demensebb lesz, annál ideálisabb partnere Orbánnak!
Qqberci
Hogy fér meg egy mondatban "Tarlós" és "értelem"?...
Nessy
@Qqberci: Erős akarat csodákra képes!
Nessy
Tarlós és a fidesz anno sok szovjet háborús filmet látott. Ott volt az ellenség hülyének, tehetségtelennek ábrázolva. Pedig ostobát, gyengét legyőzni nem igazán nagy dicsőség! Az igazi győzelem, ha az ellenfél jobb, mint én! Arra kehet büszkének lenni! Manapság nem Dávid győzné le Góliátot, hanem fordítva a fidesz narratíva alapján.
Eladott Ország
Egyébként a mai napig nem jöttem rá, hogy ez kifinomult stratégia vagy ezek az emberek tényleg ennyire gyökerek.
"Tarlós István elmondta azt is, hogy miközben a városról, az önkormányzati teljesítményekről, a reális elképzelésekről, a tervekről, a programokról kellene beszélni" Ezt mondja Tarlós, miközben hosszú-hosszú évek óta ő és "elv"társai egy hangot nem mondanak mindezekről, csak pocskondiázzák, szidalmazzák, lejáratják az ellenfeleiket.
Eladott Ország
@reagens: Magyarország az EU második legszegényebb országa!
reagens
@Eladott Ország: És? Erről Tarlós tehet?
sokanvagyunk
Falhoz állították szegényt, vagy önálló döntése volt a képen látható beállás?
RonaGyuri
hogy mit? adott??? azt ő nem szokott Noch dazu értelmet, ami neki sincs??? =))
Eladott Ország
@reagens: ma, 12:33; Tarlós is tehet, és az összes szarházi tolvaj fidesz bűnöző banda. Egy alomból vannak! Egyébként meg ki rabolja az országot 9. éve szarjankó, hogy idáig süllyedt az ország geci hányadék!
reagens
@Eladott Ország: Őszintén remélem, hogy azokat, akik ilyesmiket írnak, egyszer felszólítják, hogy bizonyítsanak! Tessék bemutatni azt, hogy mire alapozzák a hőbörgésüket.
Aztán jöjjenek az eljárások vagy a bizonyítékokkal megvádoltak ellen, vagy a rágalmazók ellen.
Szülessen példás ítélet és gondolja meg mindenki, mit ír le!
Nessy
@reagens: Példás ítélet! Ugye ezt nem gondoltad komolyan??
Fideszest elítélni, amíg Polt Péter és Handó Tünde állnak a vártán, addig még elképzelni sem lehet! Sikkasztott,korrupt? Még képviselő! is lehet. Az uniós visszafizetést a költségvetés állja.
Ellenzéki még el sem követte a bűnt, már börtönbe van! Lásd Sukoró ügy, ami meg sem valósult!
reagens
@Nessy: Te is, mint általában az ellenzék, nagyon szépen felmondtad a ballib sajtó trendi szövegeit.
Pusztán a logikával állnak ezek a vádak hadilábon! Tegyük fel, hogy Polt valóban nem emel vádat elfogultságból, pusztán az okfejtés céljából.
Tehát ott a rengeteg bizonyíték ami alátámasztja az állításokat és Polt hallgat. A ballib média nem kevés számú felülete akár az interneten is érdekes módon egyetlen ütős, leleplező, egyértelmű bizonyítékot sem mutat be, ami alapján a közvélemény nyomására akár eljárás indulhatna.
Ebből csak annyi következik logikusan, hogy csak fantáziával rendelkeznek, de azt semmivel nem tudják alátámasztani. Azt pedig lánykori nevén rágalmazásnak hívják! Gondold át kérlek!
reagens
@bencemacska: Természetesen mindig van egy önjelölt szakértő, aki szintén bizonyítékok mellőzésével, de megállapítja és kimondja a tutit!
Ezzel csak annyi a baj, hogy komolytalan és a kormány csuklóból cáfol, ha eléri az ingerküszöbét!
Nessy
@reagens: Elnézést! Nem tudtam, hogy pl. az OLAF jelentés rágalmazás!
Vagy Farkas Flórián bizonyítottan "eltűnt" 1,6 milliárd forintja is annak minősül! Hiába jó pap is hóttig tanul, mégis tudatlan hal meg!
reagens
@Nessy: Megbocsátod nekem, ha leírom, de az egy jelentés, amire válaszokat vár az Eu. Nem vádirat és nem bizonyíték halmaz.
Flóri viselt dolgait pedig ne rajtam kérd számon. Tudtommal a cigány politikusok stiklijeit minden kormány elsimította. Emlékszel még amikor eljárási kegyelmet osztogatott a hasonszőrű tolvajoknak a Köztársasági Elnök? Egyik kormány legyen szigorú a cigányokkal a másik meg nem? Épp nem ilyen világot élünk a felvilágosult és liberális elveknek hála!
bencemacska
@reagens: Állítólag bármelyik sajtóterméket be lehet perelni, ha valótlanságot ír. Csak a felperesnek a bíróságon bizonyítani kell, hogy a sajtó nem mondott igazat!
Kb 10 év múlva ítélet is lesz, csak legyen aki még akkor is tudja miről szól!
Ha csak én tudom az adatokat, és nem mondom meg senkinek, akkor minek pereljek? Hogy a bíróság kérésére ki kelljen adnom és más is rájőjjön hogy évek óta hazudok?
reagens
@bencemacska: Kivéve a politikusokat, mert nekik, mint közszereplőknek, kötelességük többet elviselni! Ez sem újdonság. Biztosan tudtad!
bencemacska
@reagens: Hogy a politikus milyen elbírálás alá esik azt is ugyanaz az ember dönti el a Polt nevezetű jobb kezén keresztül.
Van akinek a mentelmi joga lepkefing erősségű, van akié élete végéig tart!
És ezt te is tudod! A szöveged logikai felépítéséből gondolom, hogy tudod , mi folyik itt, de az érdeked azt kívánja, hogy a három majom taktikáját kövesd.
Én 1989-ben feladtam ezt a taktikát. Szabadságot hirdettek én meg elhittem, és elfogadtam.
Macskaszem
Azt mondja Tarlós, hogy Demszkyiék 1-2 száz fát ültettek évente, ők meg kétezret. Csak arról kussol, hogy ki mennyit vágott ki.
reagens
@bencemacska: A mentelmi jog felfüggesztéséről a Parlament dönt nem Polt. Viszont nem cáfoltál és nem voltak érveid. Neked hinni kell mert csak? Fura álláspont és nem vitt előrébb!
bencemacska
@reagens: Túl értékeltelek, hiába, öregszem. Egyébként nem állítottam semmit, csak VÉLEMÉNYT NYILVÁNÍTOTTAM.
De még annyi időt pazarolok a felvilágosításodra:
1. Ha Polt nem kéri/kéreti ki a mentelmi jogát, a parlament nem adhatja ki! Sőt nem is foglalkozhat vele.
2. Amivel az ügyész nem vádolja meg, abban a bíró nem ítélheti el, hiába tudja az igazat. /Ezért nem beszélhetünk igazságszolgáltatásról, csak jogszolgáltatásról./
Eladott Ország
Tahó Pityu! Tükörbe néztél-e? És a tükör nem hányt le? Se füle se farka ennek a szövegnek. Rendes metrókocsikat kellett volna venni, megfelelően ütemezni a felújításokat, nem kellett volna náciknak színházat adni, nem kellene elképesztően túlárazni a beruházásokat és már rég elektromos jegyrendszert kellene üzemeltetni. És beszéde végén taplós halk cuppanással húzta ki fejét al csúti fenekéből. Valójában két cuppanás volt. Az első, amikor kihúzta a fejét, hogy ezt a sok faszságot felböfögje, a második az interjú végén volt, amikor visszadugta. Te már csak tudod Pityu, hogy mindig abban a seggben kell lenni, amelyikből a szar a legvastagabban jön.
reagens
@bencemacska: Már Gyurcsány alatt is jogszolgáltatás volt a neve. A csodafegyver a mentelmi jog visszavonására a bizonyíték! Bizony. Azt kell prezentálni, nem pedig újságban cikkeket írni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.