Csak személyesen lehet átvenni.

Így kézbesíti a posta a rezsiutalványokat
Fotó: Pixabay

A 9000 ezer forintos rezsiutalványt csak egyszer próbálja meg a címen kézbesíteni a Posta, a küldeményt személyesen kell átadni a címzettnek – olvasható a Magyar Posta közleményében, amelyt a Blikk idézett.

Fontos tudnivaló, hogy amennyiben nincs otthon sem a címzett, sem annak meghatalmazottja, sem közeli hozzátartozó (ún. helyettes átvevő), akkor a postás értesítőt hagy hátra, amelyen megjelöli, hogy melyik postán meddig vehető át a küldemény.

A küldeményt a szabály szerint 10 munkanapig őrzi a Posta, ezalatt az idő alatt bármikor (postai nyitva tartás alatt) átvehető. Csak ennek lejártát követően küldi vissza a feladónak, a Magyar Államkincstárnak. A Magyar Posta célja, hogy az érintettek a lehető leggyorsabban megkapják az utalványokat."

- írják.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A postának több esze van mint az egész fütyiszvezérkarnak, ÍGY NORMÁLIS, EDDIG SE KELLETT VOLNA KUTYULNI A FEKÁLIÁT A SZÓCSÉPLŐKNEK !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
A postának több esze van mint az egész fütyiszvezérkarnak, ÍGY NORMÁLIS, EDDIG SE KELLETT VOLNA KUTYULNI A FEKÁLIÁT A SZÓCSÉPLŐKNEK !!!
Eladott Ország
A kormányzatot elkapta a “jótékonysági hév" Ha szeptember 30-ig sem érkeznek meg az utalványok, november 30-ig kérheti a Magyar Államkincstártól (MÁK) az ismételt postai kézbesítést a honlapján található címen. Vagyis, ha a címet meg is találta a neten, legjobb, ha a küldemény megérkeztéig a levélládája alá költözik – hiszen nem tudható, még közelítve sem, mikor kísérlik meg ismét a kézbesítést. De nem ér véget a kálvária az utalványok átvételével. Azokat ugyanis kizárólag a postai csekken feladandó villany- és gázszámlákra számolja be, kizárólag a posta. Vagyis, akik a folyószámlájukról utalják havonta a rezsit: azok úgy jártak. Meg az is, aki pl. távfűtéssel vagy szénnel-fával fűt: se a kereskedők, se a távfűtők nem jogosultak elfogadni az utalványt, kizárólag a posta. Illetve az átutalással fizető beviheti a bónját SZEMÉLYESEN az elektromos vagy gázos cég ügyfélszolgálatára. Ilyesmi meg csak nagyvárosokban van: tessék elképzelni, hogy egy faluban lakó félnapos utazással, sorállással képes jóvá íratni a gázboylere fogyasztásán a nagylelkű „ajándékot.”
kanadaihirlap.com/2019/08/26/a-kormanyzatot-elkapta-a-jotekonysagi-hev/
papa.49
@Eladott Ország: Ezért írtam a minap ,,adtak is, meg nem is,, !!!
Peller Anikó
@papa.49: A lényeg a hírverés, a többi le van szarva. Minél nagyobb feneket keríteni a választások előtti nagy adománynak.
papa.49
@Peller Anikó: Engem igazán az vénhülye Főnagy akasztott ki a balfasz magyarázatával !!!
Afra
@Eladott Ország: Egyértelmű ez az "emberi" intézkedésük..Hányinger minden megnyilvánulásuk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.