Nem csökken, hanem nő a bejelentés nélkül foglalkoztatottak aránya, ahogy a munkabalesetek száma is.

Egyre több a feketemunkás

A munkaügyi hatóság az ország öt megyéjében – Baranyában, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy és Veszprém megyében – minden nyár elején ellenőrzött cégnél talált valamilyen foglalkoztatással összefüggő jogi szabálytalanságot. A Pénzügyminisztérium munkavédelmi és foglalkoztatás-felügyeleti oldalára felkerült adatok szerint országosan a vállalkozások 82 százaléka trükközik, de legalábbis hanyag, amikor a dolgozók jogait kellene betartani.

Általában nincs lista a ledolgozott munkaidőről, de változatlanul sok vállalkozás próbálja lenyelni a bérek után befizetendő járulékokat úgy, hogy egyáltalán nem, vagy a ténylegesen ledolgozottnál sokkal kevesebb időre jelenti be alkalmazottját. A feketén foglalkoztatott munkavállalók aránya nagyot nőtt a tavalyi 28 százalékhoz képest.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Hát ezt próbálná megtenni egy Hegyeshalmon túli vállalkozás!!!
"Általában nincs lista a ledolgozott munkaidőről, de változatlanul sok vállalkozás próbálja lenyelni a bérek után befizetendő járulékokat úgy, hogy egyáltalán nem, vagy a ténylegesen ledolgozottnál sokkal kevesebb időre jelenti be alkalmazottját."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Állam bürokrácia túlméretezett, gazdasági versenyképességet csökkentő jelenség hazánkban. Kevesebb bürokrácia kevesebb bürokrata, magasabb versenyképesség, állami kiadás megtakarítás, mellyel a versenyszféra adó terheit csökkenthető lettek volna. És idén már túlórázhatnak is a dolgozók akár minden szombaton, reménykedve abban, hogy majd, egyszer talán ki is fizetik 3 év múlva.
Csizmás Kond
Ez mese. A kormánynak egyik legfőbb célkitűzése az adóztatás, tehát minden igyekezetével a fusizás beszüntetése a célja.
tudode
És az enyves tapogatójú politikai szélhámos!
.
A francba, így éldögélünk mi ezekkel a ...!!!
Eladott Ország
Magyarországnál jobban csak öt OECD-tagállamban adóztatják a fizetéseket . A magyar állam a teljes munkaerőköltség, vagyis a bruttó bér és a munkáltatói terhek összegének 45 százalékát veszi el adóként vagy járulékként.
www.oecd.org/tax/reforms-in-a-few-countries-drive-a-decline-in-average-oecd-labour-taxes.htm
Szóval egyetlen oka van, hogy magasan kell tartani az adóéket: a hozzá nem értő fasiszta fideszes kormány, amelyik szétbaszta az országot! Nem jutunk előbbre, ha az állam minden forintnyi bér után elvon egyet magának is!
kokopelli
@KisGenyo2: (08:47...nekem is az ugrott be!...meg az,hogy letelepedési-vel jöttek-e? (;-))
justhpeter
Mintha nem a saját vállalkozóinknak kedvezne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.