Kissé gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben hétfő estéről kedd reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.

Továbbra is mélyponton forintárfolyam

Az euróval szemben alig változott a forintárfolyam, az eurót hétfőn este 329,20, kedden reggel fél nyolckor 329,22 forinton jegyezték a bankközi piacon.

A dollár jegyzése 296,36-ról 296,55 forintra, a svájci franké pedig 302,50 forintról 303,04-re emelkedett kedd reggelre. A svájci frank hétfőn 303,84 forintos jegyzésen érte el idei legerősebb árfolyamát a forinttal szemben.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Érdekes Orbán nyilatkozta ha a forint átlépi a 300.-ft határt akkor a kormánynak le kell mondani nyilatkozta 2008-ban.
szaboria1
Érdekes Orbán nyilatkozta ha a forint átlépi a 300.-ft határt akkor a kormánynak le kell mondani nyilatkozta 2008-ban.
kereső
„A gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak" – mondta Orbán Viktor a Hír Tv-nek adott exkluzív interjújában, 2004-ben, amit még 2014-ben, mikor tartósan 310 fölé emelkedett a forint-euró árfolyam, Zsiday Viktor befektetései szakértő talált meg.

Annak idején a mai miniszterelnök hosszan fejtegette:

a forint gyengítésével tulajdonképpen „ellopják a pénzt az emberek zsebéből", mivel a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér.

A Fidesz elnökének akkori véleménye szerint a kormánynak a forint gyengítését célzó utalásai és kísérletei a középkori királyok módszeréhez hasonlíthatóak, amikor is az uralkodók a pénzek nemesfémtartalmát próbálták meg minimálisan csökkenteni, elcsalva azok értékéből."
advocat
Egyszerű állampolgárként engem nem érdekel a devizaárfolyam. Mert a pénzváltónál - ha esetleg utaznék - azért kb. 5 forinttal többet fizetek. Egyébként ezért nem kell az euró, mert azzal Matolcsy elvtársék nem tudnának játszani! Jó ez így! Igaz, kétharmad? És ennek fejében elekednek az import cikkek árai is. Miért kerül pl.: fél kiló jobb kenyér nemrégren 490-ről ma már 680-ba? Nézzétek meg bármelyik áruház tavalyi és idei - impot - árait. Napi cikkekben. Hát az nem 2,7%!!! Lehet menni szavazni!!! És az a kormány aki 300 fölé emeli az eurót modjon le-Sz. Péter jelenleg nagyértelmű kül- és egyéb miniszter. Ha jól emlékszem.
luiz
Fog itt még annyiba kerülni 1 kiló kenyér, mint a minimálbér. csak a fizess!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.