Hatalmas a verseny a bolti dolgozókért. Az áruházláncok nem csak a vásárlókért, hanem a bolti dolgozókért is harcot vívnak – írja a blokkk.com. A lap az összes nyilvánosan elérhető forrást felkutatva megnézte, most épp mennyit lehet keresni bolti dolgozóként a nagyláncoknál.

A blokkk.com azt írja, végre a Penny is elárulta, mennyit fizet a bolti dolgozóinak és most először a weboldalán kereshetővé tette a fizetéseit.

A lap hozzáteszi: Az Aldi országosan egységes bért kínál, pontosan megjelölve a kezdőt és a béremelés tervezett mértékét. Bérlista vezető, de csak nyolc órára számítva, nála ugyanis csak részmunkaidős bolti munka van. 

Penny:

A nyilvános adatok alapján egy eladó-pénztárosnak 244 ezer forint kezdő fizetést ajánlanak, és hat hónap után mindenki kap 90 ezer forint hűségjutalmat, illetve a próbaidő lejártával 14 ezer forint értékű cafeteriát, Szép kártyán.

Aldi: 

A bolti eladónak havi 310 ezres kezdő fizetést ajánlanak, 10 év után ez 392 ezerre emelkedik, azonban bolti eladót csak részmunkaidősöket keresnek, tehát a 25, 30, 35 órás állásokban a bér arányosan kevesebb, mint a heti 40 órára ajánlott 310 ezer.

Tehát 25 óra esetén 193 951 Ft, 30 óra esetén 232 440 Ft, 35 óra esetén 270 929 Ft jár a kezdőknek. 35 óra esetén az elérhető legmagasabb fizetés 342 154 Ft. 

Lidl:

267-287 ezer forintos kezdő fizetést ajánlanak a bolti eladóknak, s ez az összeg 3 év után 297-317 ezer forintra növekszik, amiből 25.174 forintot Lidl kártya formájában kap meg a dolgozó.

Spar:

Eladóként 252 ezer forintot lehet keresni havonta, de a kezdők ennél kicsit kevesebbet kapnak: 220 ezer alapbér + 10 ezer forint bérkiegészítés, de itt is jár éves cafeteria, 40-80 ezer forint éves összegben. A Sparnál van 13. havi juttatás is.

Tesco:

A kezdő alapbér 197 ezer forint a hathavi próbaidő alatt, utána 207 ezer forint, 16 ezer forint cafetéria juttatás, 16 ezer forint területi bérkiegészítés jár például a budaörsi áruházukba keresett pénztárosnak, aki így fél év után 239 ezer forintot vihet haza.

Ennél az áruházláncnál más változók is vannak: január-augusztus között 207 ezer volt a legkisebb alapbér, de szeptembertől emelnek és 215 ezer lesz a legalacsonyabb alapbér, a juttatáscsomag 240, majd 249 ezer forint.

További részletek a blokkk.com-on olvashat.

Forrás: blokkk.com, Blikk

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mary
Ezek brutto bèrek, a nettó màr annyira nem jó
Kb 250 ezer bruttóból.160 ezer marad
advocat
Egyes közalkalmazottak keveslik a bérüket. Lehet cserélni. Jó nem jár hozzá íróasztal.
cikicakk55
@advocat: Nem minden közalkalmazott dolgozik íróasztal mellett. Nem bántani akarlak,de a nővérek,ápolók,tanárok,gyógyszerészek, óvónők, dajkák stb szintén közalkalmazottak.Ők jóval kevesebbet keresnek,és lehet,hogy kilométerben is több van a lábukban,mint egy eladónak.
görbetükör
@advocat: egyes politikusok keveslik a jövedelmüket, de ők bármikor megemelhetik saját maguknak. Pedig semmit sem kell csinálni hozzá,csak talpat nyalni.
emerencia
@cikicakk55: Könnyű degradálni a másik munkáját de számtalanszor láttam már, hogy az általad említett foglalkozásúak nagyot csalódtak amikor kiderült, hogy eladóként akkor sem ülhetnek le egy pillanatra sem, ha már esnek össze a tizenvalahanyadik órában, nem vehetik fel kényelmes kis papucskájukat akkor sem, mikor már csillagokat látnak a védőcipőben a lábfájdalomtól, csak kedvesen szólhatnak a vásárlóhoz akit nem küldhetnek ki leülni a váróba és olykor akár életveszélyes artista képességekre van szükségük ahhoz, hogy oda tudják adni a vásárlónak az árut. Akkor is meg szoktak lepődni, ha kereskedelmi vagy egyéb más szakmai kérdésekre kell válaszolniuk, veszélyes gépet kell kezelniük valamint adminisztratív feladatokat is el kell látniuk pedig mindenki úgy tudja, hogy az eladóknak nem kell tudni semmit. Igen, előfordul, hogy egyes boltokban néhány ember jól keres de legtöbben csalódni szoktak mikor kiderül, hogy esetükben "véletlenül" a fizetés nem annyi, hanem jóval kevesebb mint amit a neten olvastak. Mindenki annyit ér a munka világában amilyen szaktudással és szorgalommal látja el a SAJÁT munkáját! Attól viszont egy cseppet sem lesz jobban megbecsülve, ha lekicsinyli egy másik szakma képviselőit.
Mary
Ezek brutto bèrek, a nettó màr annyira nem jó
Kb 250 ezer bruttóból.160 ezer marad

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.