A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja a kormányt, hogy a nyugdíjemelés mértékét újra kösse a reálbérek növekedéséhez.

A DK frakciószóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Népszava című napilap számításaira hivatkozva azt mondta, amennyiben a Gyurcsány-kormány nyugdíjpolitikája lenne érvényben, akkor a nyugdíjasok átlagosan 7500 forinttal kapnának többet havonta.

A Fidesz évente 90 ezer forinttal károsítja meg a nyugdíjasokat azzal, hogy 2011-ben eltörölte a nyugdíjak bérekhez kötését

- jelentette ki Gréczy Zsolt.

A kormány most hiába fizet kilencezer forintot, ennek a tízszeresét vette el az idősektől

- közölte az ellenzéki politikus arra a kormányrendeletre utalva, amelynek alapján a nyugdíjasok és nyugdíjszerű ellátásban részesülők szeptemberben kilencezer forint rezsitámogatást kapnak.

Orbán Viktor miniszterelnök úgy viselkedik, "mint egy besurranó tolvaj, aki előbb kirabolja a lakásunkat, majd valami apróságot visszaad a lopott holmiból és ezért elismerést, köszönetet vár cserébe"

- fűzte hozzá.

Más témában feltett kérdésre azt felelte, a DK nem veszteségként könyveli el azt, hogy az ellenzéki demonstrációkról ismert, korábban a DK egyik rendezvényén is felszólaló Nagy Blanka diák belépett a Momentumba.

Hozzátette, nagyon örülnek annak, ha egy fiatal nemcsak civilként, hanem párthoz csatlakozva is segíteni szeretné az Orbán-rendszer leváltását.

Az ellenzéki összefogásra vonatkozó kérdésre azt válaszolta, hogy Gyurcsány Ferenc egy évvel ezelőtt kiadta az ellenállás jelszavát, amit először sokan a DK sikertelen magánakciójaként könyveltek el, de a tavaly téli tüntetéseken már az összes ellenzéki párt az ellenállás táblája mögött vonult; 2018 áprilisában még elképzelhetetlennek tűnt, hogy az ellenzéki pártok közös polgármesterjelölteket állítsanak, de ez megvalósult, és ennek következtében a Fidesz több száz önkormányzati pozíciót is elveszíthet idén ősszel.

Egy, a Jobbikkal való együttműködést firtató kérdésre Gréczy Zsolt azt felelte, "attól függ, melyik Jobbikról beszélünk". Hangsúlyozta, a DK nem támogatta a debreceni Kulcsár Gergelyt, akiről korábban kiderült, hogy beleköpött a Duna partján álló holokauszt-emlékmű vascipőibe.

A Jobbik mint párt kommunikációs és remélhetőleg politikai értelemben is sokat változott

- érvelt.

A frakciószóvivőt reagáltatták Dobrev Klára egyik televíziós interjújára, amelyben a DK EP-képviselője azt mondta, nem támogatja, hogy az EU kifizesse Magyarországnak a határvédelem költségeit. Gréczy Zsolt leszögezte, nagyon fontosnak tartják a határok védelmét és a magyarok biztonságát, az EU-nak azonban nem annak alapján kellene fizetnie, hogy valamelyik fideszes politikus "a hasára üt és bemond egy számot". Felszólította a kormányt, hogy ne lopja el a határőrizetre adott pénzeket és számoljon el a valós költségekkel. Hangsúlyozta, Dobrev Klára is arról beszélt, hogy el kell választani egymástól az ország lakóinak biztonságát és a "lopást".

Kitért arra is: a DK-n belül semmiféle eljárás nem indul amiatt, hogy egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint a tavalyi országgyűlési választás előtt a DK-s Varju László költség- és kártérítést, illetve egyéb "okosságot" ajánlott fel a volt szocialista Horváth Imrének, ha az nem indul el Újpesten.

Gréczy Zsolt indoklásként azt mondta, "teljesen rendben van", hogy Varju László le akarta beszélni riválisát arról, hogy elinduljon a közös ellenzéki jelölttel szemben, és "ezt nagyon jól tette".

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

idppp
@reagens: Maga olyan, mint a gyufa, feje van, de esze nincs! Nevezzen már meg egyetlen embert akinek kilőtték a szemét!!! Ha nem tud, akkor maga agymosott, mocskos hazudozó, fizetett troll, Orbán seggnyalója!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
Nnna, most aztán, ripityára törheti azt a narancsos Gőgös Gúnár, képzelt ravaszdi,ámde ürességtől kongó kobakját!!! :)))))
privatbankar.hu/makro/orban-panikban-ezert-konyorogte-magat-vissza-a-nemetekhez-326546
tulipan
Hja, meghozta eredményét, a 9 évi, végtelenül ostoba, a lopásuk leplezését "szolgáló" állandó, narancsos HŐZÖNGÉS!!!
hvg.hu/itthon/20191002_Cseh_Katalin_molnar_csaba_ep_trocsanyi_varhelyi?s=hk
cikicakk55
@silber13: ma 09:23
Ez a királyi többes szám kifejezetten" Shikari" szóhasználata volt.Vagy kitiltották,vagy csak bérelt tollnoka van,esetleg elfelejtett írni,így csak diktálni tud,de az biztos,hogy a gondolatok amit "reagens" leír,azok shikari gondolatai.
tulipan
@silber13: Szándékosan narancsos félremagyarázó. ügyes hablaty, a valóság tényeit, csak narancsosan félremagyarázni lehet! Ez a dagadt vezérük parancsa!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.