Gyurcsányék csak elvettek az idősektől, kormányzásuk alatt sorozatos rezsiemelés volt, nem pedig rezsicsökkentés és rezsiutalvány, ahogy most, és még elvettek egy havi nyugdíjat is – közölte kedden a Fidesz az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt ezzel Gréczy Zsolt DK-s parlamenti frakcióvezető által korábban elmondottakra reagált. Az ellenzéki politikus arra szólította fel a Fideszt, hogy a nyugdíjemelés mértékét újra kösse a reálbérek növekedéséhez és közölte, amennyiben a Gyurcsány-kormány nyugdíjpolitikája lenne érvényben, akkor a nyugdíjasok átlagosan 7500 forinttal kapnának többet havonta.

A Fidesz reagálásban azt írta, a Fidesz-KDNP kormányzása óta a nyugdíjak vásárlóértéke 10 százalékkal emelkedett, az idősek életét az elmúlt években rezsicsökkentéssel, a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentésével és Erzsébet-utalvánnyal is segítették. Most 9 ezer forintos rezsiutalványt is kapnak a nyugdíjasok, és ősszel várhatóan újra nyugdíjprémiumot fizetnek – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Drága Elvtársak! A 13 havi nyugdíjat is ők adták! Nektek már 10. éve lett volna lehetőségetek visszaállítani! Nem pofázni, cselekedni!!! Visszaállítani. Ennyi. Ez kétharmaddal nem ügy? De akkor kevesebb jutna a csókosoknak!!!Miért csökkent a rezsi, amikor ti ezzel a rezsiszarral is jóval drágábban adjátok a gáz, mind a "világpiacon". Még Putyinaliag is. De jó ez így, mert beveszik sokan és boldogok! Emelkedett a jó anyátok! Jártok piacra? Akár a Fény utcaira! Mennyi a zöldség, krumpli és a gyümölcsökról szó se essen. A gyógyszerárak is felfele mennek. És az áfa azért és túlnyomórész, még élelmiszervonalon is 27 %, szemben a "nyugati" 10 százalékkal. És miért drágább a disznóhús, a hal 5%-os áfával, mint a régi 27 %-nál?
Magyarfán. Nem minden nyugger hülye. Csak szeretnétek. Sokan még emlékszünk. És hol az ígért 14. havi nyugdíj?
VÁLASZ!!! Hol egy újságíró aki ezt meg meri kérdezni? Ennyit a sajtószabadságról. Is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Bárcsak a hazugságaikon lehetne vásárolni,nyugdíjasaink úgy élhetnének mint Marci Hevesen?
man at work
Épp most cseréltem le az okos mobilom, egy CAT-ra.
Húzz a picsába a nálad is okosabb telefonoddal!
Én szöget akarok beütni a telefonommal, meg csavart lazítani, meg kerékcserénél autót emelni - úgyhogy mentek a picsába mind, okosok a fostos telefonjaitokkal együtt!
evacica
szégyelljék magukat, hogy így megalázzák nyugdíjasokat!9000 Ft az áruk, már akit meg lehet venni! Mi az hogy a Szoc kormány el vett?! Emelte az özvegyi nyugdíjakat 13 havi nyugdíj amíg volt rá lehetőség, Gyurcsány nyugdíj korrekciót hajtott végre több lépcsőben! Amnéziás nyugdíjasok nézzétek az éves elszámolási értesítő utolsó sorát nyugdíj korrekció!! És mit ad a fidesz? 2,8% nyugdíj emelést nézze már meg a piaci és gyógyszer árakat!! Nyugdíj prémium azt is a Bajnai kormány hozta törvénybe! Mocskos tolvaj hazug banda! Míg egy csomó ember nélkülözik ők urizálnak közpénzen! Verje meg őket az Isten!!
Hari
10 százalék/9 év ! Nem semmi. Ez az igazi megbecsülés. Mert mint tudjuk a pénz nem boldogít, és a fidesz azon munkál, hogy Magyarország boldog ország legyen .
man at work
"Gyurcsányék csak elvettek az idősektől, kormányzásuk alatt sorozatos rezsiemelés volt, nem pedig rezsicsökkentés és rezsiutalvány, ahogy most, és még elvettek egy havi nyugdíjat is – közölte kedden a Fidesz az MTI-vel"
Csak azt nem közölték az MTI-vel, hogy piaci mozgás, világválság, és a fidesz 9 évig nem jutott el odáig, hogy visszaadja a 13. havi nyugdíjat.

Az ügynöklistát meg azért nem nyitják meg, mert rengeteg (az összes volt ügynök?) a Fidesz soraiban van?
man at work
Az árulók szeretnek a hatalom árnyékban lenni.
ÁRULÓ !!!
Valamiért - nem is tudom, miért - minden kultúrában az árulók a leggennyesebbek, akiket megvetnek, kiközösítenek, elűznek, megölnek.
De a Fidesz tárt karokkal várja őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.