Mégsem indul önkormányzati képviselőnek Debrecenben Kulcsár Gergely jobbikos politikus. A Momentum és Fekete-Győr András kedd délután elnézést kért, amiért csalódást okoztak egy olyan ember támogatásával, aki "szégyenteli módon viselkedett". Az utóbbi napokban több sajtóorgánumban is jelentek meg cikkek a jobbikos politikus korábbi antiszemita megnyilvánulásairól.

Visszahívták, így nem indul sem a Jobbik, de főképpen nem a Momentum–LMP–Jobbik színeiben Kulcsár Gergely Debrecenben – értesült az Index és a 444. Kulcsár Facebook-oldalán a visszalépését saját döntéseként jelentette be, amelyet annak ellenére hozott meg, hogy már összegyűjtötte a megfelelő számú ajánló aláírást a választókörzetében. 

Kulcsár Gergely önkormányzati képviselőnek indult volna Debrecenben – írja a HírTv. A jobbikos politikus mögött felsorakozott a Momentum és LMP is. A Momentum közleményében azt írta: egyeztettek a Jobbikkal és úgy döntöttek felkérik, hogy lépjen vissza.

Kulcsár Facebook-oldalán a visszalépését ugyanakkor saját döntéseként jelentette be, egyben közölte: továbbra is hisz a három párt összefogásának erejében.

Visszalépek a képviselőjelöltségtől

A mai nap úgy döntöttem, hogy visszalépek a debreceni egyéni képviselőjelölti indulástól, annak ellenére, hogy összegyűjtöttem az indulásomhoz szükséges ajánlásokat. Döntésemet egyeztettem a Jobbik és a Momentum országos vezetésével is. Elhatározásom oka, hogy hiszek a Jobbik-Momentum-LMP összefogás erejében és sikerében Debrecenben és nem szeretném, hogy a személyem elleni támadások rontanák a pártszövetség választási esélyeit. A Jobbik-Momentum-LMP debreceni választási szövetségét és jelöltjeit továbbra is minden erőmmel segíteni és támogatni fogom. A körzetemben, Józsán új képviselőjelöltet fogunk állítani

- írta kedd délelőtt Kulcsár Gergely saját Facebook oldalán.

Kulcsár volt az, aki beleköpött a holokauszt áldozatainak emléket állító Duna-parti cipők egyikébe.

A Momentum Kulcsár Gergely facebookos bejelentése után közölte:

A Momentum elnöksége a tegnapi nap folyamán egyeztetett a Jobbikkal, amelynek során az a döntés született, hogy Kulcsár Gergelyt felkérik a debreceni egyéni képviselőjelöltségtől való visszalépésre, amelyet az érintett elfogadott és be is jelentette nyilvánosan a visszalépését.

A Momentum szerint a korábbi szélsőséges politikájával szakító, szélsőséges politikusaitól megszabadult Jobbiknak is helye van abban az együttműködésben, aminek célja a NER leváltása.

Úgy gondoljuk viszont, hogy Kulcsár Gergely korábbi kijelentései teljes mértékben vállalhatatlanok, ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye a magyar közéletben. A Momentumban a jövőre nézve is zéró toleranciát hirdetünk: ha bármelyik ellenzéki párt bármelyik jelöltje a legkisebb jelét mutatja a szélsőjobboldali eszméknek, mi elhatárolódunk tőle.

Majd szintén Facebook oldalán a Momentum kedd délután elnézést kért, és azt írta

Elnézést kérünk tőletek, amiért csalódást okoztunk egy olyan ember támogatásával, aki szégyenteli módon viselkedett.

Fontos, hogy elismerjük, ha hibáztunk. Ez is hozzátartozik a politikai kultúraváltáshoz.

Forrás: HírTv, Index, 444, hirado.hu, MTI

Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán 

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kolnidre
Ha rajtam múlna ezt a férget a lagnagyobb lelki nyugalommal élve eltemettetném,annak ellenére,hogy Ő nemzeti érzelmű MAGYAR.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Már a köpködés is bunkó parasztra vall, de hogy hová, az meg minősíthetetlen.
Eladott Ország
Kár, hogy ennek a kis gyökérnek pont a legordasabb megnyilvánulása nem maradt meg az emlékezetben. Azt is írta, hogy "nekünk kell befejezni a munkát, amit az elődeinknek nem sikerült". Értsd: nem csak gyűlöli a szerinte nemzetidegen elemeket, nem csak holokauszttagadó, de feltett szándéka folytatni is a zsidó (b*zi, stb.) irtást. Hála istennek hogy visszalép! Külön örülök, hogy (mint a saját kommentjéből kiderül) kapja a meghurcolást rendesen a kis szardarab.
És el vagyok képedve, hogy a Momentum kész volt beállni egy ilyen alja féreg mögé. Ez már a második súlyos hiba a Momentumtól a ferencvárosi szarkeverés után. Remélem nem sok ilyen lesz a továbbiakban.
Csizmás Kond
@Horizont: ...azért mert valamit követtél még boldogan élhettél...
reagens
Végül is semmi törvénybe ütközőt nem tett, vagyis nem a törvénytelenségek ellen lép fel az ellenzék!
KisGenyo2
Ez az ellenzéki összefogósdi egy hatalmas baromság. Semennyivel nem kerülnek közelebb ettől ahhoz, hogy leváltsák a fityiszt. Az meg "szegény" kénytelen lesz belülről szétrohadni. Mondjuk az még jó pár ciklus lesz.
Erőlködni persze lehet addig is, sőt fognak is a kis megélhetési bohóc politikuskák, mert másból nem tudnak milliós fizut összehozni. A baj az, hogy sok marha/birka meg fogékony rájuk.
Először az ellenzéket kellene leváltani, egy hitelesre, (mondjuk úgy hogy ezekre a macskajancsikra senki sem szavaz) hogy aztán a fidesz ellen lehessen tervezgetni. Ezekkel esélytelen, ők maguk(tól) pedig nem fognak megváltozni...
Eladott Ország
A Momentum képes volt önkritikát gyakorolni, és egy kurvára hibás döntést a nyilvánosság előtti (!) bocsánatkérés kíséretében korrigálni. Ha lesz valaha politikai kultúraváltás Magyarországon, akkor annak az ilyen gesztusok elengedhetetlen részei kell hogy legyenek. Halkan szólok a szemüket forgató fideszes elvtársaknak, hogy miközben a Momentum egy durván antiszemita megnyilvánulásairól ismert figurától elhatárolódott, az állampárt visszafogadta a korábban rasszista megnyilvánulásaiért eltávolított edelényi polgármestert. Aki most fideszes támogatással, függetlenként kíván újra polgármester lenni. Ez szépen mutatja az ívet, amit a fidesz az elmúlt években leírt. A fidesztől jobbra már csak a szakadék van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.