Kiakadtak a nyugdíjasok a 9 ezer forintos rezsiutalványon. Végtelenül megalázónak és igazságtalannak tartja a 9 ezer forintos utalványt a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas tagozata. Hogy miért pont 9 ezer forint értékben állapították meg a juttatás értékét, holott korábban, az Erzsébet-utalványok idején 10 ezer forintot kaptak az érintettek, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt válaszolta a Privátbankárnak, hogy a költségvetés teherbíró képessége ennyit bír el.

Forrás: piacesprofit.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Málna: Miután ennek a többszörösét fizetjük a közüzemi számlákra a "rezsicsökkentés" miatt! Igaz, kell némi profit, hogy támogatni tudják a CÖF-t, meg a kormány egyéb agymacskáit! Ugyanis a világpiaci ár felett jóval többet fizetünk!
Az utánjárásról nem is beszélve!
Eszembe jutott anno a kárpótlási jegyek olcsó felvásárlása, és a liciteken megnyert földek azóta is remekül fizetnek uniós támogatást esetleg még bérleti díjat is évente annak, akinek volt pénze akkoriban és kapcsolata.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Ezt Viktor adta. Személyesen, a sajátjából. Foglaljuk imába a nevét. Mégegy ilyen ember!
Málna
@Mirabilis: De a nyugdíjasnak akkor is 9 ezer forinttal több marad a zsebében.
Nessy
@Málna: Miután ennek a többszörösét fizetjük a közüzemi számlákra a "rezsicsökkentés" miatt! Igaz, kell némi profit, hogy támogatni tudják a CÖF-t, meg a kormány egyéb agymacskáit! Ugyanis a világpiaci ár felett jóval többet fizetünk!
Az utánjárásról nem is beszélve!
Eszembe jutott anno a kárpótlási jegyek olcsó felvásárlása, és a liciteken megnyert földek azóta is remekül fizetnek uniós támogatást esetleg még bérleti díjat is évente annak, akinek volt pénze akkoriban és kapcsolata.
Eriksson
@Mirabilis: Úgy emlékszem, hogy az Erzsébet utalvány is piszok megalázó volt némely nyugdíjasnak. Most meg az az etalon?
Egyébként Málnának van igaza. A saját nyugdíjadból éppen 9000 ft marad meg a rezsid kifizetése után.
Eriksson
@Mirabilis: A zsebedben viszont megmarad 9000 ft, miután kifizetted a rezsidet! Ez a nagy trükk cseszd meg!
Eriksson
@Mirabilis: Annak is meg van a módja, nézz utána.

Váltsd be az utalványod és szavazz arra akire akarsz.
Eriksson
@Mirabilis: 23:02 Meg van határozva, nézz utána. Olvass is néha ne csak írj.
Málna
@Mirabilis: Engem nem akar lekenyerezni, nincs minek örülnöm.
Málna
@Mirabilis: "Tehát: az egyik zsebéből átteszi a másikba a lóvét és pénzénél marad! Na ez a nagy trükk!"
De ez miért zavar téged, ha te ezáltal beljebb vagy 9 ezer forinttal?
Desischado
@Mirabilis: És az a még nagyobb trükk, hogy rengeteg szavazatot is megszerez a hülye nyuggerektől, tisztelet a kivételnek!
szaboria1
Nagyon nem érdekli őket, hogy sok nyugdíjasnak csak bosszúságot okoz. Nekik az volt az érdekük, hogy a haveri körből megint valaki kaszálhat egy nagyot. Böske utalványt nem adhatnak így a megmaradt papírt erre fogják fel használni nehogy a szegény Garancsi nyakán maradjon. Lesznek majd olyanok akik fillérekért meg fogják venni azoktól akiknek nincs gáz a villany számlája sem éri el a havi 3 ezret. A kárpótlási jeggyel is ezt csinálták anno.
papa.49
@szaboria1: A kövér nyomdák nyomtatják ezeket a papírokat.
Nessy
@Desischado: Hidd el, vagyunk nem kevesen akik többre tartjuk magunkat és az elveinket 9 ezer forintnál.
Dr plágium
Azért 9 ezer mert csak. Ennyit ér egy szavazat. Azért érdekelne, hogy az ukrán, román , kanadai, amerikai stb. nyuggerek milyen módon használhatják fel.
kereső
@Dr plágium: Ők pénzt kapnak.A magyar nyugdijas meg járjon utána, ha pénzt akar látni belőle.
kereső
méghogy ennyit bir el a költségvetés? Na ne röhögtess kigyószem. Nálunk mindenre annyit bir el a költségvetés- ammennyit mondotok rá. Azért qrvára érdekelne, hogy miért előbbre való a szerb gazdaság megtámogatása -amely az idén már 100 milliárdra rúg- mint az itt élő emberek?
kereső
A szegedi püspök elvtársnak 13 milliárdért épitettek stadion a magyar költségvetésből, most olvastam,hogy +2 milliárddal drágul a puskás stadion, a 2017-es vizes vb. még mindig drágul- és 2 milliárddal el sem tudnak számolni. Közben meg magánszemélyek adományaiból vesznek klimát műtőbe, gyermek osztályra, a klik csak a festéket adja- a szülők festik tanévkezdésre az iskolákat, lehet még sorolni-aki győzi.
Milyen költségvetésről hadoválnak ezek? Tényleg kettős könyvelésük lehet varga miskáéknak- egy a hivatalos, a másik meg egy kockás füzet, ahol úgy tologatják egyik sorról a másikra a számokat, ahogy orbánnak eszébe jut.
papa.49
@kereső: Majd az év végén figyeljetek erősen milliókat fognak felmarkolni mert arra maradt meg bőven pénz, na nem a nyugdíjasok, hanem a megmondó emberek, meg a ner társak !!!
advocat
Löktünk nekik. Oszt' kussss! Kis elégedetlenek! Ejnye! Majd kaptok megint 2,7 %-ot!
Eriksson
@bakcsubakka: Te most kinek nyalsz ilyen bejegyzéssel? Lendvai Ildikónak?
Eriksson
@bakcsubakka: Szintén 46 éves házas vagyok. Az általam követett értékek találkoztak amikor úgy döntöttem anno, hogy mi képesek leszünk együtt élni a párommal. Még mindig működik, minden ellenkező pártpropaganda ellenére. Tudod, a neveltetés, az életszemlélet nem a pártoktól függ.
Jozefina
A minimum nyugíjon tengődök valószínűleg örülnek neki, mert csak az nézik, hogy 9 ezer forintot adott a kegyes úr!!!
cikicakk55
@Desischado: MA 02:15

Azért szerintem most a nyugdíjasok nem olyan felhőtlenül boldogok ezzel a 9000 ft júdáspénzzel Már alapból az a kicseszés,hogy nem költheti a nyugdíjas élelemre,gyógyszerre,gyümölcsre,csak is a víz,villany vagy gáz árára. Azért ez az ajándékozásnak az élményét elég erősen befolyásolja. Mondjuk engem eddig sem tudtak levenni a lábamról,attól függetlenül,hogy a pénz és az utalvány mindig jól jön. Én ezt nem annak látom aminek a sok agymosott nyugdíjas,nem ajándéknak,nem kedveskedésnek és nem a tisztelet jelének veszem. Ennyivel tartoznak nekem,hisz átdolgoztam az életem legnagyobb részét,felneveltem 2 diplomás fiút a Magyar államnak és a nyugdíjam még is nagyon messze van a kormány által kiszámolt átlagnyugdíjtól. A párommal ketten nem kapunk annyit,mint amennyi a Fidesz szerint az átlag. Így én inkább törlesztésnek tartom,vagy a tőlem ellopott pénz nagyon aprólékos vissza adását. sajnálom azokat az idős embereket,akik ezt a pénzt úgy veszik,hogy Orbán Jóindulatú segítsége feléjük.A dolgozó gyerekeim adóforintjait adja ide nekem és a többi nyugdíjasnak.
Eriksson
@Mirabilis: Fogadd el az utalványt és szavazz akire akarsz!
Eriksson
@Mirabilis: tegnap 23:19 Az neked miért jó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.