Megválasztotta a Fővárosi Választási Bizottság tagjait és póttagjait szerdai rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

Megválasztották a Fővárosi Választási Bizottság tagjait

Tarlós István főpolgármester kezet fog a Fővárosi Választási Bizottság megválasztott tagjaival a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén 2019. augusztus 28-án. Tarlós István mellett Bagdy Gábor és Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettesek, Sárádi Kálmánné főjegyző és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Fővárosi Választási Bizottság tagjává az eddigi testületi tagokat választotta meg – 21 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett – a közgyűlés: Temesi Istvánt, Orosz Máriát és Vértesy Lászlót. Póttag lett Iván Dániel és Tóthné Solt Mária.

A bizottság tagjai megválasztásukat követően letették az esküjüket.

Temesi István és Vértesy László a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, Orosz Mária a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. jogi tartalomszolgáltatási igazgatója. A póttagként javasolt Iván Dániel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója, Tóthné Solt Mária pedig nyugdíjas osztályvezető, a Fővárosi Bíróság ülnöke.

A közgyűlés összehívását a választási törvény indokolta, az, hogy a testületnek meg kellett választani a választási bizottság tagjait.

A választási eljárásról szóló törvény szerint a területi választási bizottság három tagját és legalább két póttagot az önkormányzati választás kitűzése után, legkésőbb a szavazás napja előtti negyvenkettedik napon kell megválasztani.

Tarlós István főpolgármester az ülés elején, az azt megelőző ellenzéki sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva arra hívta fel a figyelmet: ő korábban arról beszélt, hogy a Főkert által kezelt tízezer fa elültetésére kijelölt hely fogy el lassan.

Horváth Csaba, az MSZP budapesti képviselője és Gál József, az LMP budapesti képviselője sajtótájékoztatón azt mondta: Tarlós István az Óbudai Egyetemen arról beszélt, Budapesten nincs több hely fákat ültetni.

Az ülés kezdetén egyperces néma felállással emlékeztek a közelmúltban elhunyt három budapesti díszpolgárra: Ungvári Tamás Széchenyi-díjas és József Attila-díjas íróra, műfordítóra, kritikusra, irodalomtörténészre, Tabányi Mihály harmonikaművészre, dzsesszzenészre és Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófusra, esztétára, egyetemi tanárra, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjára.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

man at work
A választási bizottmány.
A piás gyerekgyilkos a pulpituson.
Eljön az idő, amikor ezek sorban ki lesznek iktatva.
Öregek, fárasztóak, primitívek.

Kommunista tempójúak...
Eladott Ország
Újabb apró lépései ezek a diktatúra konszolidációjának, de hatalmas lépések a fideszbérenc választási bizottságnak, amelynek szintén létkérdés, hogy hatalmasék hatalomban maradjanak. Rettegnek az urak és minden nyomorúságos intézkedésükön ez látszik. Mindaddig, amíg az ilyen Patyi Nagyonsajnálomminiszterelnökúr András-féle tehetségtelen, bármit végrehajtó pártmunkások minden egyes mozdulatukkal, minden egyes napon önálló életre keltik ezt a NER névre hallgató trágyadombot, ez így is lesz.
RonaGyuri
@Eladott Ország: urak??? ezek??? ócska műveletlen paraszt-trógerok!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.