A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség meghívására Japánban tárgyalt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Japánban tárgyalt Gulyás Gergely
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel közölte: a tervek szerint még Áder János államfő és Orbán Viktor miniszterelnök is Japánba látogat idén.

A közlemény szerint Gulyás Gergely háromnapos útján találkozott Tarao Micucsika tokiói alkormányzóval, Makino Takaóval, a Földügyi, Infrastrukturális, Közlekedési és Turisztikai Minisztérium miniszterhelyettesével, Eto Szeisiro parlamenti képviselővel, a Japán-Magyar Parlamenti Baráti Tagozat elnökével és Marius Vizerrel, a székhelyét idén Lausannéből Budapestre áthelyező Nemzetközi Cselgáncs Szövetség elnökével.

A Miniszterelnökséget vezető minisztert a szövetség vezetőivel együtt ebéden látta vendégül Tomohito hercegnő. Gulyás Gergely kiemelte, hogy idén ünnepeljük a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok 150. évfordulóját, amelynek apropóján szeptemberben Kako hercegnő Magyarországra látogat.

A Miniszterelnökség kiemelte: a japán-magyar kapcsolatok legfontosabb területe a gazdasági együttműködés, hiszen Japán a legjelentősebb ázsiai beruházó Magyarországon.

Több mint 160 japán cég járul hozzá magyarországi tevékenységével a magyar gazdasági növekedéséhez.

A közlemény szerint Gulyás Gergely elmondta, a "japán kormány részéről komoly figyelem övezi az európai politikát. A visegrádi négyek közötti jó együttműködés növeli a Közép-Európai térség jelentőségét, és fokozza a japán befektetők érdeklődését a régió iránt".

Gulyás Gergely arról is beszámolt, hogy Tokió az előkészületek alapján kiváló házigazdája lesz a jövő nyáron esedékes olimpiai játékoknak, hiszen a létesítmények többsége már készen áll.

A miniszter részt vett és érmeket is átadott a cselgáncs-világbajnokság hétfő esti döntőin – olvasható a közleményben.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Testközelben ismerten a két-, és többoldalú tárgyalások menetét, amelynek alaphangja az udvariasság!
.
Még az átkosban sem a lényeg nem az adott ország politikájára, a szakmaiságra fektették a hangsúlyt!
.
Amelyre nem volt példa, hogy közjogilag érvénytelen felek folytattak volna eszmecserét!
.
Arról nem is szólva, hogy a spéci magyar kormánynak becézett gittegyletben a szakmaiság halvány szikrája sem fedezhető fel, ledegralálállamtitkári szintre minden, amely szakmai, többnyire jogász szintre!!!
tudode
Egyáltalán Gergő járatos a cselgáncsban, látszólag lapatyúl!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.