Az euróval szemben idei mélypontjára gyengült szerdán a forint. Az euró jegyzése 330,27 forintra emelkedett este negyed nyolckor a reggel negyed nyolckor jegyzett 329,56 forintról.

Idén még nem volt ilyen gyenge a forint, mint most
Fotó: Wikipédia

Az euró szerdán 329,38 forint és 330,44 forint között mozgott.

Legutóbb tavaly július elején állt az euró jegyzése 330 forint felett, 2018. július 2-án 330,77 forintig ment fel a jegyzés.

A svájci frankkal és a dollárral szemben is gyengült a forint: a svájci frank árfolyama 302,71 forintról 303,78 forintra, a dolláré pedig 297,37 forintról 297,99 forintra emelkedett.

A dollárral szemben 298,47-es jegyzésen, a svájci frankkal szemben 304,13-as jegyzésen érte el a forint idei árfolyam-mélypontját szerdán.

Az euró a reggeli 1,1086 dollár után este 1,1082 dolláron állt.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Nem értem. Van egy száguldó magyar gazdaság, amely Európa éllovasa, motorja, hosszabb ideje szinte csak leg és leg és leg. Ugyanakkor az ország pénze napról napra gyengül és már 330 forint egy euró. Ez az ország szinte a gazdasági visszafejlődést mutatta korábban és akkor meg 248 forint volt egy euró. Nem értem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Nem értem. Van egy száguldó magyar gazdaság, amely Európa éllovasa, motorja, hosszabb ideje szinte csak leg és leg és leg. Ugyanakkor az ország pénze napról napra gyengül és már 330 forint egy euró. Ez az ország szinte a gazdasági visszafejlődést mutatta korábban és akkor meg 248 forint volt egy euró. Nem értem.
Gauntlet
Jöhet a pap meg az utolsó kenet? Gondolom az ő vagyonkájuk ejró-ban van. Hogy is mondta reagens? Nincs alternatívájuk, stabilak és kiszámíthatóak.
justhpeter
@Gauntlet: ... és a történet vége is stabilan kiszámítható. Stabilan haladunk a nyomor felé.
Eladott Ország
A válság előtt nagyon közel voltunk a gazdasági kritériumokhoz (hiánycélok, adósságállomány, infláció), ha lett volna rá szándék 2010-11-ben jó eséllyel be is léphettünk volna. De ahogyan a kuszaszemű Rómeó is megmondta tavasszal, eszünk ágában sincsen. Nyilván, mert akkor nem lenne árfolyamnyeresége az alapítványainak az időnként bedöntött forinton (véletlenül a fő turistaszezon mindig beleesik). Az infláció ellenére alacsonyan tartott betéti kamatokkal és elértéktelenedő forinttal lehet csak a birka lakossággal finanszíroztatni az államadósságot ("szuper" állampapírokkal). Ahogy írtátok, a kötelező átláthatóság nem kedvezne az offshore-lovagoknak. És ha 2010-ben eurónk van, most sok család nem lenne lakás nélkül, mert nem szállhattak volna el ennyire a devizás törlesztőrészletek. Röviden: a maffiának kicsit se érdeke csatlakozni, így nem is fogunk. Nem véletlenül foglalták alaptörvėnybe, hogy forint a fizetőeszköz. Hatalmasat lehet keresni, ha valaki tudja, mikor szól olyat Kuszaszem, Hazudós Petike, Kósa Laller, amitől zuhan az árfolyam. Enélkül nem lett volna sok száz milliárdos bevétele az MNB-nek, ingatlan mutyira, műkincs harácsolásra. Ez fontosabb, mint a stabil fizetőeszköz.
Eladott Ország
Horvátország tényekkel bizonyítja, hogy alkalmas az euró bevezetésére. Öt év alatt. Ami harmad annyi idő, mint a 15 év. Ebből lassan 10 telt el azzal Magyarországon, hogy dübörgően sikeres, unortodox, NER, nagyon nagyot fejlődő, még nagyobb keresztény lerohasztott gazdaságot és közéletet építenek, akik engedélyt kaptak erre. Tőlünk, a szavazóktól. (Tőlem biztosan nem.) Ami még inkább érdekes: az Unió legszegényebb országa, Bulgária is közelebb került ahhoz, hogy beléphessen a közös európai pénz világába. Igaz, ez tavalyi hír, de azért megér egy kis odafigyelést. Na jó, bevallom, mégis irigy vagyok. Mimagyarok miért nem vagyunk még a láthatáron sem ebben a kérdésben? Azért egy valamit érdemes lenne szem előtt tartani ennek a nyomorult, szarházi maffiakormánynak. Minél több ország csatlakozik, a forint annál sérülékenyebb lesz. Akkor majd nehéz lesz manipulálni, és eljön majd a 400 forintos Euró árfolyam. Azon is keresnek, a csörgősipkás pöttyösseggűnek egy a fontos, mozogjon az árfolyam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.