Legkésőbb szeptember 20-ig megkapják a közfoglalkoztatottak a nettó 54 ezer forintos egyszeri juttatást a kormány korábbi döntésének köszönhetően – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.

Szeptember 20-ig megkapják a nettó 54 ezer forintjukat a közfoglalkoztatottak
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kontrát Károly elmondta, nagyjából 93 ezer közfoglalkoztatott kap plusz egyhavi juttatást segítve az álláskeresésüket, és ezzel kapcsolatban az érintetteknek semmilyen teendőjük nincs.

Emlékeztetett, a kormány bejelentette, hogy nem csak a nyugdíjasok kapnak rezsiutalványt, hanem a közfoglalkoztatottak számára is többletjuttatást biztosítanak.

A gyerekes családok és a nyugdíjasok mellett a közfoglalkoztatottak is részesülnek Magyarország jó teljesítményéből. Ezzel elismerik a közösségért végzett értékteremtő munkájukat

- jelentette ki Kontrát Károly.

Az államtitkár azt mondta, hogy ellenzék támadja a közfoglalkoztatás rendszerét és meg akarja szüntetni. A kormány álláspontja ezzel szemben az, hogy segély helyett munkát kínálnak az embereknek. A közfoglalkoztatás egy átmeneti megoldás, és addig tartják fenn, míg szükség van rá, a cél az, hogy a közfoglalkoztatottak minél hamarabb elhelyezkedjenek a piaci szférában – mondta el Kontrát Károly.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter augusztus 23-án közölte: azok a közfoglalkoztatottak, akik 2019. január 1. és július 31. között legalább három hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak – és ez augusztus 1-jén is fennállt –, nettó 54 ezer forint egyszeri plusz juttatásban részesülnek.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
"A szegény és szűkölködő napszámoson ne erőszakoskodjál, akár atyádfiai, akár a te jövevényeid azok, a kik a te földeden a te kapuid között vannak.
Azon a napon add meg az ő bérét, és le se menjen felette a nap; mert szegény ő, és kivánkozik az után az ő lelke, hogy ellened ne kiáltson az Úrhoz, és bűn ne legyen rajtad." ( 5Móz 24,14-15)

"...ítéletre indulok hozzátok, és gyors tanú leszek a szemfényvesztők ellen, a paráznák és hamisan esküvők ellen, és azok ellen, a kik megrövidítik a munkásnak bérét, az özvegyet és árvát, és a kik nyomorgatják az idegent, és nem félnek engem, azt mondja a Seregeknek Ura." (Mal.3,5)
jesz
...azért néhány kocsmáros biztosra megy...már főzi a páleszt, kell az ünnepléshez...
Borsodi
Akkor most ezért kell a fideszre szavaznunk? Bocs akkor most ezért kell a fideszre szarnunk!
www.youtube.com/watch?v=kV8_x3lZqpE
mackoka46
Ennyiért tilos kikelni az ágyból ! Rontják az üzletet.
Lepényleső
A választások előtt mindenképp,hogy szavazzanak maguk ellen az éhbérért?
verőce21
Nahát? Micsoda kacatvásárlás lesz akkor a benzinkutakon? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.