Húsz év után távozik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának éléről Alotti Nasri – szúrta ki a 444.hu.

Felmondott a zalaegerszegi szívsebészeti osztály vezetője, sértődötten reagált a kórház
Fotó: Pixabay

A főorvos Facebook-oldalán közölte a hírt, mint fogalmaz, döntése hátterében az áll, hogy júniusi szabadsága idején a közreműködésével

bekerült az osztályra egy sürgős szívműtétet igénylő beteg, aki „indokolatlan egy hét tartózkodás után, műtétre várva meghalt". 

Nasri azt írja, két választása volt, vagy nem csinál belőle ügyet és per esetén valami kegyes hazugsággal hozakodik elő a bíróságon, vagy inkább nem vesz ebben részt tovább, kockára téve családja megélhetését. Utóbbi mellett döntött.

Állítása szerint a szívsebészeti osztályt

személyi és tárgyi hiányosságok sújtják, amelyek egyre fokozzák a belső feszültségeket.

A szíriai származású orvosról még azt érdemes tudni, hogy az 1967-es arab-izraeli háború miatt menekült el hazájából. Egy korábbi interjújából kiderül, hogy fiatalon sokáig egy jordániai menekülttáborban élt. Ő maga négyezer, a csapata pedig több mint tízezer életmentő műtétet hajtott végre. Négy éve Zalaegerszeg díszpolgárának választották. 

A zalagerszegi kórház közleményben reagált a főorvos felmondására:

Sajnálatos módon a levél hangneme és írójának egyéni látásmódja, amelyet felindultsága okozott annak megírásakor, saját vélemény alapján rossz színben tünteti fel az intézményben folyó szakmai és igazgatási munkát, ezért annak tartalmát a leghatározottabban visszautasítjuk. A közvélemény tájékoztatására alkalmatlan egy közalkalmazott által a munkáltatójának a taglalt körülmények között írt levele. Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy tartsák tiszteletben a Zala Megyei Szent Rafael Kórház és munkatársai jó hírnevét és tanúsítsanak jogkövető magatartást, ellenkező esetben a jó hírnév és becsület csorbítására alkalmas állításokkal szemben a kórház vezetése megfontolja a jogi lépések megtételét.

- írják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.