A jelenlegi Európai Bizottságról évekre visszanyúlón az a legjobb hír, hogy hamarosan lecserélődik – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön telefonon az MTI-nek Helsinkiből, ahol részt vesz az Európai Unió tagállamainak külügyminiszteri ülésén.

Szijjártó: a jelenlegi Európai Bizottságban az a legjobb, hogy lecserélődik
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Európát számos kihívás érte az utóbbi időben, ezek száma és súlya várhatóan tovább nő. A kihívások kezelésében a legnagyobb tehertétel épp az Európai Bizottság volt – mondta Szijjártó Péter.

A bizottság az elmúlt öt évben számos olyan döntést hozott, amely ellentétes Európa biztonsági és gazdasági érdekeivel: hozzájárult a bevándorlási válság mélyüléséhez, megnyitotta Európai határait, meghívott több százezer, illetve millió illegális bevándorlót, aki egyértelműen biztonsági fenyegetést jelent – tette hozzá.

Az EB mindent meg fog tenni az október végéig hátralévő időszakban, hogy megbosszulja azokat a törekvéseket, amelyek a bizottság akarata ellenére az uniós határok védelmére és az illegális bevándorlók kívül tartására irányultak – mondta. Nyilvánvalóan ebbe a sorba illik az is, hogy a magyar határvédelmi költségek mindössze egy százalékát hajlandó megtéríteni. Akárhogy lesz is, a magyar kormány ragaszkodik a kerítéshez a déli határszakaszon, ragaszkodik ahhoz, hogy megvédje a magyar határokat, és nemcsak október végéig, hanem az új Európai Bizottság megalakulása után is – mondta a miniszter.

Szijjártó Péter szerint a magyar ellenzék az illegális bevándorlás érdekében lép fel.

Brüsszel akaratának megfelelően a határvédelmet gyengíteni, a kerítést lebontani akarja, az illegális bevándorlókat pedig beengedni – közölte.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Megint hazudtál egy ordas nagyot fatökű. Mellesleg remélem olyan bizottságot választanak, amelyik alaposan a farkatokra lép, oszt hanyatt lök.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Megint hazudtál egy ordas nagyot fatökű. Mellesleg remélem olyan bizottságot választanak, amelyik alaposan a farkatokra lép, oszt hanyatt lök.
RonaGyuri
a jelenlegi magyar kormányból is kilógsz barom! =))
Gauntlet
@Macskaszem: azt eddig is megtehették volna sajnos :( szégyen meddig tűrik, ez az Únió igaz halála.
Nessy
Helytelen az uniótól hogy nem árul jó pénzért letelepedési kötvényeket!
Meg nem vezeti be az általános kettős állampolgárságot. Miután Európa egy része tagja volt az osztrák Magyar Monarchiának, én is szívesen lennék osztrák állampolgár, úgy mellékesen! Még németül is tudok egy keveset.
papa.49
Szargyártó ha a helyeden egy piros pöttyös seggű makákó ülne semmi különbséget nem lehetne felfedezni köztetek !!!
csak úgy....
@reagens: oszt mivel turbózod magad,szaros nyelvü libsi tibcsi?
dodóka
Petike kisfaszom ! Te is mehetnél már a p...csába az ordas more barátoddal és hordájával együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.