Történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben a bankközi piacon csütörtökön, egy euró 331,87 forint is volt napközben, amely a valaha elért leggyengébb árfolyama, este negyed nyolckor az euró 331,30 forintot ért, reggel nyolc óra előtt a jegyzés 330,15 forinton állt.

Ilyen keveset még sosem ért a forint – egyre olcsóbb a magyar munkaerő

Legutóbb tavaly július elején állt az euró jegyzése 330 forint felett, 2018. július 2-án 330,77 forintig emelkedett az európai fizetőeszköz jegyzése.

A svájci frankkal szemben kissé erősödött a forint. A svájci frank árfolyama a reggeli 303,94 forintról 303,78 forintra csökkent. A dollárral szemben viszont gyengült a forint, a dollár árfolyama 297,93 forintról 299,90 forintra emelkedett.

A dollárral szemben 300,16-os jegyzésen, a svájci frankkal szemben 305,32-es jegyzésen érte el a forint idei árfolyammélypontját csütörtökön. Az euró este 1,1047 dolláron állt a reggeli 1,1084 dollár után.

A forint romlásának a külföldi, elsősorban autóipari befektetők örülhetnek, hiszen a gyengülés hatására, bár a munkavállalók fizetése nem csökken, a tulajdonosok egyre kevesebb eurót kell, hogy bérköltségre fordítsanak.

Forrás: MTI

207 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
El kellene gondolkodni rajta, hogy a forint romlását szándékosan a pénzügyminiszter, ill a jegybank elnök rovására lehet írni, vagy ismést Soros támadást fog kommunikállni bölcs vezérünk??!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
El kellene gondolkodni rajta, hogy a forint romlását szándékosan a pénzügyminiszter, ill a jegybank elnök rovására lehet írni, vagy ismést Soros támadást fog kommunikállni bölcs vezérünk??!!
Eriksson
Marhaság. Aki euróban kapja a fizetését, kifejezetten jól jár, ha itthon költi el.
mackoka46
Φngért, húgyért dolgozunk, hogy a maffiacsalád és sleppje gazdagodjék.
F_Viktor
@Eriksson: Te euróban kapod, hogy marhaságnak nevezed?
mackoka46
@Eriksson: Az élelem legalább 30 %-al drágult. Így ha 400-at kapnának 1 euróért akkor is ráfizetnek itt.
Ez az az ország egy kész átverés só !
Eriksson
@F_Viktor: Nem, de a belföldi árakat elsősorban nem az euró árfolyama határozza meg.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Nem, de a belföldi árakat elsősorban nem az euró árfolyama határozza meg."

Persze, a magyar kereskedők az EU-ból származó termékekért, a magyar cégek az EU-s alapanyag beszállítóiknak Indonéz rúpiában fizetnek!
Eriksson
@F_Viktor: Ugorj neki még egyszer.
A kivitt áruk és szolgáltatások árfolyamilag kedveznek. Csak ne vegyél importot, mert az éppen a magyar gazdaság ellen van, s ez kifejezetten gazdaságélénkítő lehet
Eriksson
@Mirabilis: Nyugdíjas vagyok, és jó éjszakát kívánok.
Eriksson
@Mirabilis: Sokan vannak külföldi cégek alkalmazottjai, akik euróban kapják a fizetésüket. Azok kifejezetten jól járnak.
Jó éjszakát kívánok.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"A kivitt áruk és szolgáltatások árfolyamilag kedveznek.
A kivitt áruk és szolgáltatások árfolyamilag kedveznek."

Gondolom rendszeresen jársz EU országokban, s azt látod, hogy az ottani üzletekben roskadoznak a polcok a magyar áruktól!?
A hazai boltokból pedig eltűntek a külföldi-, külföldi alapanyagokból készült termékek?!
Azt is vágom, hogy az áruszállítás, a közlekedés magyar energiahordozókkal történik...

Azt viszont nem értem, hogy milyenek azok a "kivitt szolgáltatások", amiket annyira kajálnak külföldön?
Eriksson
@F_Viktor: Nem akarok veled vitatkozni, de nem kifejezetten bolti termékek forgalmazásáról beszélek.
Vannak a gazdaságnak egyéb ágazatai is a kereskedelmen kívül.
reagens
@F_Viktor: vikike. Nem kéne megjátszanod a tudatlan bucidat. Kár hogy csak okoskodni vagy képes. Magyarázkodás és mellébeszélés a szakterületed. :-)))))))))
Milyen migráncsnak lenni öcsike? :-))))) Rossz érzés hogy nem fogadnak be a magyarok ugye?
Szeeeeeeerencsétlen!
Eriksson
@Mirabilis: Ha kíváncsi vagy, nézz utána. Pusszantalak.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Vannak a gazdaságnak egyéb ágazatai is a kereskedelmen kívül."

Gondolod, hogy a magyar családok mikor fizetnek a kasszánál a hétvégi bevásárlás után, akkor hálát adnak az Úrnak, hogy milyen jó is a NER-katonáknak, hogy a fos forint árfolyama miatt extra profitra tesznek szert, ők, az adózó emberek pedig 30 százalékkal többet fizethetnek a kasszánál?
Eriksson
@F_Viktor: Nem vártam tőled, hogy a kasszán kívül van más is a látóteredben. Ám a gazdaság nem csak abból áll, hogy mit tudsz a kosaradba tenni.
reagens
@F_Viktor: A humorod olyan lapos és falusias. Olyan egyszerű, mintha egy kacsát szeretnének megtanítani piruettezni de csak totyogni képes ha érted!
Szóval primitív, olyan tábori! :-))))))))))))))))))))
reagens
@fideszes gyökér: Humort növesztettél? Locsold még. Satnya.
csak úgy....
@reagens: @Eriksson: a kettö 330 forintos eurónak tapsikoló? :) ti az eszeteknél vagytok? holnap meg jöttök a soros bedüntöte a forintot,szöveggel?
csak úgy....
@Eriksson: a gondolkodó,tanult és olvasott,képzett és a pártoktól,politikától független...,hazudós?
Yoda69
Hasitunk...
Johet a 340-es Euro.
Valaki szoljon mar ennek a fasz felszemunek, hogy ideje lenne emelni a jegybanki alapkamaton, maskulonben lehet ujabb 20%-os nyugdij es beremelest beutemezni az inflacio miatt.
verőce21
Valószínűen emiatt hatalmas mennyiségű műkincset tudnak vásárolni ismét az MNB alapítványai.
verőce21
Tessenek kiállításokra, múzemokba járni lipsiéknek, hisz' rájuk fér, szerencsére a kiállított műkincsanyag folyamatosan bővül.
kereső
" az MNB-nek nincs árfolyamcélja"- reagált Matolcsy György az MNB elnöke, mely banknak egyik alapfeladata lenne!! a ft. stabilitásának megőrzése, és megvédése. Ez a kijelentés, meg a "lovak közé a gyeplőt" kategóriájába tartozik- ezen a szinten semmi egyéb mint egy kókler kijelentése. Mekk Elek irányitja az MNB-t.
kereső
Inflálódnak a megtakaritások.A MÁP is!
Yoda69
Ezzel ment is a levesbe a 10%-os atlag beremeles.
Aki Én
@reagens: @verőce IQ 21: @Eriksson: Amikor pl Gyurcsány alatt ennél lényegesen erősebb volt a forint, azt hangozzattátok, hogy kontár aki alatt romlik a forint.
Most, hogy a suttyótok qrmányzása alatt történelmi mélyponton van a forint, szerintetek ez direkt jó.
Fájóan buta seggnyalók vagytok.
reagens
@Aki Én: Nem méltatnám az eszed, mert azzal nem vagyunk beljebb. Orbán alatt nőtt a gazdaság, stabilabb lett. A pénz nem inflálódott olyan mértékben, mint Fletó alatt és nem volt folyton megszorítás. Jó, ha a gazdaságot tekintve nem csak egy elemet emelsz ki, mert akkor ostobának tűnsz!
Eladott Ország
Törökország éppen ezt az utat járta be valutájával, amit most mi is. Ott Erdogan elvtárs valamilyen perepeuttya, talán sógora a legfőbb jegybankár, az ottani Kusza Szem és ők is elhatározták, hogy nem emelnek kamatot. A pénz rohamosan vesztette értékét, az átválthatóságot korlátozni kellett, az elvtársak meg könyörögtek a kedves lakosságnak ott, hogy tartsák meg a jó török lírát, ne akarjanak dollárt, meg egyebeket. A helyi csoda megteremtője itt meg örül is a gyenge forintnak, azon kaszálnak hatalmasat. Ismét. Van ez a gőzös, szélhámos elképzelés, hogy ez milyen jó az exportnak, holott az csak akkor lenne igaz, ha magyar alapanyagból készülne, magyar gyártással minden, de ilyen cég nagyon kevés van. A nagy exportcégek meg már igen régóta euróban számoltak eddig is. Matolcsy Rómeónak saját bevallás szerint nincs dolga ezzel, és nem kívánja kommentálni. Mondjuk a kussolás még mindig jobb, mint az, amit a 325 forintos euróval kapcsolatban a félkegyelmű csinovnyik Varga Mihály előadott: annyi szép és érdekes látnivaló van Magyarországon, hogy nem kell külföldre menni nyaralni, és akkor eurót sem kell váltani a híg forintért. Ha trollkodással kormányozni lehetne egy országot, akkor Magyarország már nem csak Ausztriát érte volna utol, hanem.
reagens
@Eladott Ország: Kérd számon Fletón és a mocskos hordáján, miért állunk így!
Takarodjál már máshová sértegetni idióta! Kezdd az elvtársaiddal!
Macskaszem
@reagens: 10 év fideszdúlás után? Nem vagy normális.
reagens
@Macskaszem: Orbán tette helyre az országot a szoclib fosztogatás, kótyavetyélés és rablás után! Nem is adja vissza a választó a hazáját ennek a rabló csürhének!
reagens
@Eladott Ország: Kérdeztelek volna? Minek hablatyolsz bele más beszélgetésébe? Akar a fene azzal a tanulatlan, tahó, paraszt fajtáddal beszélgetni!
Macskaszem
@reagens: Úgy van, orbán tette helyre, csak az a baj, hogy az utolsó helyre.
Yoda69
@reagens: Mit tolod itt a fideSS propagandat te roman paraszt? Mondtam mar ne pofazz bele a magyarok ugyeibe. Foleg ugy ne hogy lovesed sincs a leg alapvetobb gazdasagi ugyekhez..
reagens
@Macskaszem: Magam azért ragaszkodnék a tényekhez és így nem ekézem Orbánt, aki talpra állította a szoclib ámokfutás után a gazdaságot!
reagens
@Yoda69: Nem vetted észre, hogy ilyen tahó parasztokkal, mint te, nem beszélgetek? Soha nem leszel magyar, csak idióta!
reagens
@Macskaszem: Ez aztán a szabatos, liberálisan toleráns érvelés! :-))))))))))))
Az ilyenek delirálnak demokráciáról! Nevetséges! :-)
Macskaszem
@reagens: A tények téged nem zavarnak, csak tolod a fideszpropagandát.
advocat
És az importáruk ára folyamatosan emelkedik. Pl.:a nemrégiben 499.- ft-os ma 599.- Ft. És ez 20 %-nyi. Rövid idő alatt. Kb. 6 hónap.
papa.49
Szar a forint ??? BIZONY NAGYON SZAR !!! Ennyi velősen az igazság !!!
reagens
@Macskaszem: A köztudott tényeket ismételgetem, amelyeket olyan előszeretettel el akartok hallgatni!
Nőtt az életszínvonal! Emelkedett a fizetések nagysága, a munkahelyek száma. Csökkent az államadósság. Stabil növekedési pályán van a gazdaság. Komoly mennyiségű infrastrukturális beruházás valósult meg. Minimális volt az infláció! Komoly szociális juttatások kerültek megállapításra, mint CSOK, ingyen étkezés és tankönyv!
Na ezzel nehezen fogsz elbírni, szegény! Olyan rossz, amikor így megégetnek! Nem?
Yoda69
@reagens: Te idióta kretén. Te itt senkivel sem beszelgetsz csak tolod a magad lozungjat meg a fideSSes propagandát. Fizetett provokator vagy, de nemsokára lejár az időd, suttyo G.
kereső
Ma reggelre ez a" sohasem"- /csak a fidess!!! idejében/ már meg is dőlt: euró 331,43 forinton forgott reggel hét órakor, 12 fillérrel nőtt a közös európai fizetőeszköz árfolyama a csütörtök esti 331,31 forinthoz képest.
sokanvagyunk
@kereső: "közös európai fizetőeszköz" - ez tetszik... - akkor biztos sokat profitálunk az erősödéséből :D
reagens
@Eladott Ország: Nem. Te nem úszod meg a bűnmentegetést!
reagens
@Eladott Ország: :-) Nem bírsz magaddal?
Lepényleső
Ám mivel mi mindenkinél sokkal jobban teljesítünk,ez naponta lesz hírünk?
kereső
Itt a fidess propagandisták mindenkit hülyének néznek- és hazugsággal vádolnak. Ime itt a cáfolat- magától Magyarország örökös miniszterelnökétől- amely nekünk ad igazat:
"A gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak" – mondta Orbán Viktor a Hír Tv-nek adott exkluzív interjújában, 2004-ben, amit még 2014-ben, mikor tartósan 310 fölé emelkedett a forint-euró árfolyam, Zsiday Viktor befektetései szakértő talált meg.

Annak idején a mai miniszterelnök hosszan fejtegette:

a forint gyengítésével tulajdonképpen „ellopják a pénzt az emberek zsebéből", mivel a bérből, fizetésből és egyéb járulékokból élők gyengébb forint esetén kevesebb árut tudnak megvásárolni a boltokban, a nyugdíjasok juttatása is kevesebbet ér.

A Fidesz elnökének akkori véleménye szerint a kormánynak a forint gyengítését célzó utalásai és kísérletei a középkori királyok módszeréhez hasonlíthatóak, amikor is az uralkodók a pénzek nemesfémtartalmát próbálták meg minimálisan csökkenteni, elcsalva azok értékéből."
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Ám a gazdaság nem csak abból áll, hogy mit tudsz a kosaradba tenni."

Ha a gazdaság nem a kasszáról szól, akkor jöhetnek a példáid, ha már profi közgazdásznak csaptál fel!
Eriksson
@F_Viktor: Ha van némi dugi euród, most váltsd be. :)))
F_Viktor
@reagens: Írod:
"A humorod olyan lapos és falusias."

Nyomjad Tibor, csak ösztönzöl... :-)

Írod:
"Kérd számon Fletón és a mocskos hordáján, miért állunk így!"

Nofene, mégis "így állunk"? A régió és az EU sereghajtójaként?
De maradjunk a topic címénél, egy ország örülne ha a ballib kormány idejében vehetné meg pl.
az eurót, ami 262 forint volt, vagy (fityesz = 337 forint)
az USD,t ami 198 forint volt (fityesz = 305 forint), vagy
a CHF-ot ami 189 forint volt (fityesz = 307 forint)!
Erre mondják, hogy szopj le hazug féreg!

Írod:
"A köztudott tényeket ismételgetem..."

Lófaszt! Te a fityeszes hazug propagandát szajkózod, a tények azt mutatják, hogy az EU sereghajtójává vált az ország, jogállamiság, demokrácia tekintetében pedig alkalmatlan orbanisztán az EU tagságra!

@kereső: írja:
''Ime itt a cáfolat- magától Magyarország örökös miniszterelnökétől- amely nekünk ad igazat:"

Látod pocok, itt egy példa, hogy miért is vagytok mocskos hazaáruló férgek, miért kell bűnhődnötök az összes gaztetteitekért!
F_Viktor
@Eriksson: Még mindig várom a gazdasági példáidat!
Eriksson
@F_Viktor: Nagy szégyen lenne, ha nekem kellene ezt elmagyaráznom neked. hogy mi is a gazdaság.
Eladott Ország
@F_Viktor: ma, 13:53; Hagyjad! Eriksson diszkalkulia, diszlexia, és diszgráfiában szenved.
Eriksson
@Eladott Ország: Fogadjunk, hogy fogalmad sincs a szavak értelméről. :)))
F_Viktor
@Eriksson: Látod, beszélsz hülyeségeket, mintha téged is csak a leütött karakterek száma után fizetne a maffia-kormány!
reagens
@F_Viktor: Nem, nem vikike! Nem beszélgetünk! Majd ja megtanultál viselkedni, amit kétlek! Tudod a gének! Hát az húzós öcsike!
Addig is tanulj szépen, helyesen magyarul!
Hari
@Eriksson: @Eriksson: mivel magyarország kb. 80 százalékban importra szorul a gazdaság majd területén,na gyengülő forint egyértelműen áremelkedést general, amit mindennapokban folyamatosan tapasztalunk.
reagens
@Eriksson: Bérkommenteléssel vádol az egyik magyargyűlölő! Nincs a liberális idiotizmusnak határa. Ha nem tudnak érveket mondani mocskolnak, személyeskednek de főleg uszítanak!
Hari
@F_Viktor: vagy tugrikban, a keleti nyitásnak hála.
Hari
@Eriksson: és ez a túlnyomó többség ! Egyébként ha ez igaz is lenne, meg lehet nézni , hogy a mérvadó kereskedők milyen szemérmetlenül alacsony árfolyamon számítják az eurót. Így aztán ők is csöbkörből- vödörbe kerülnek.
Eriksson
@Hari: Elsősorban em ez okoz áremelkedést, hanem az átlagbérek növekedése.
A forint egy-egy napi gyengülése vagy emelkedése nem ilyen hektikás, mert a szerződések előre le vannak fektetve. Más a bel- és más a külkereskedelem.
Eriksson
@F_Viktor: Van aki érti amit olvas, van aki csak leütött billentyűknek látja a betűket. Van aki tud érdemben beszélgetni, van aki a maga hülyeségét hirdeti.
reagens
@Eriksson: Emlékszem még a szoclib kormányzás alatt egy nagyobb inflációs hullám után lelkendezni kezdtek, hogy ez mennyire jó a külkereskedelemnek, mert élénkíti. Hát így lett a csiki- csuki közgazdaság tan, amit mindig úgy magyaráznak, ahogy épp nekik tetszik!
Hari
@Eriksson: a forint gyengülésével az import cikkek drágulnak . Magyarország alapvetően importőr , ezért tehát a megélhetési költségek növekednek, romlik az életszínvonal. Természetes a keresetek, azaz a fizetőképesség növekedése is hozzájárul a fogyasztási cikkek drágulásának. Ez a kettős egybe esés elsősorban a nyugdíjasokat sújtja, akik az orbán kormány jóvoltából csak az előző éves spekulált inflációs emelést kapják és jó esetben novemberben egy csekély korrekciót.
görbetükör
@Eriksson: Majd mi is jól járunk, ha bevezetik az eurót. Addig meg csak nyögünk. Sebaj, szabadságharcos vezérünkre méltán lehetünk büszkék.
Eriksson
@reagens: Kétféle közgazdász van: A liberális és az illiberális. Nagyon különböző iskolába jártak.
Eriksson
@Hari: Ezzel a megállapításoddal csak egyet tudok érteni. Hosszútávon minden igaz
Eriksson
@görbetükör: Nem járunk jól. Az euró a német gazdasághoz van igazítva, minden más piac csak lohol utána.
görbetükör
@Eriksson: ja, csak mi haladunk visszafele. :(
Eriksson
@görbetükör: Fogalmad sincs miről beszélsz.
görbetükör
@Eriksson: ha a németek után loholnánk, még meg is lennék elégedve.
De mi ellenkező irányba megyünk. Bizony, hogy értem, miről beszélek! :(
kokopelli
@Mirabilis: ...,ha valaki (magyar) külföldön dolgozik és az ottani €-s számlájára magyar kifizetést kap,
az baxottul jól jár! Ismerek nem egy nagypapát,aki a fiánál ill. az "unokáinál" lakik,és neki a "Kincstár" €-ra
átszámítva küldi a Ft-ot,mivel forintos számla nincs!!
F_Viktor
@reagens: Írod:
"Bérkommenteléssel vádol az egyik magyargyűlölő!"

Coki van szaros orrú, @Eriksson: -tól még mindig várom az unortodox példáit.
Trollkodásodra nagy ívben teszek, de a Frici pocokvadász. :-))
csak úgy....
@Eriksson: "Kétféle közgazdász van: A liberális és az illiberális. Nagyon különböző iskolába jártak. " :) ezt a bölcsességet,te hun szedted össze? a marxista-leninista oskolában? ti versenyeztek a tibi @reagens: barátommal,hogy melyiktek tud nagyobb blödlit mondani?
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Van aki tud érdemben beszélgetni, van aki a maga hülyeségét hirdeti."

Gondolom nem magadra gondolsz, mint érdemben beszélgetni tudóra?
Mert eddig csak hülyeségeket tudtál írni, még mindig nem osztottad meg a nagyérdeművel a példáidat!

Írod.
"A forint egy-egy napi gyengülése vagy emelkedése nem ilyen hektikás, mert a szerződések előre le vannak fektetve."

Tehát te, mint legújabb amatőr közgazdász azt állítod, hogy az import nyers-, alapanyag árában a külföldi beszállító nyeli le a forint gyengüléséből adódó árfolyam-különbséget?
Vagyis ha a magyarTí**r tüzép szállítóra megrendel a belga PLAKA-tól 15 000 darab 20-as Dranfixet 3 000 euróért (310 forintos árfolyam ekkor, ami 930 000 forint), s a fizetési határidőkor orbánék bejátsszák a 330 forintos euró árat, akkor szerinted:
a) a Tí**r tüzép 2 818 eurót (930 000 forintot) utal a PLAKA-nak,
b) a Tí**r tüzép 3 000 eurót, azaz 990 000 forintot fog átutalni?

Még egy kérdés:
Ki nyeli le a 60 000 forintos árfolyam különbséget?
a) PLAKA,
b) a Tí**r tüzép,
c) a tüzépen vásárló?

Segítségül, építkező ismerősöm a hétvégén panaszkodott, hogy a magyar C16-os betonnak mázsája is egy hónap alatt 400 forintot emelkedett!
Eriksson
@F_Viktor: " a magyar C16-os betonnak mázsája is egy hónap alatt 400 forintot emelkedett!"
Ha magyar, akkor semmi köze a mostani árfolyamhoz,
ha külföldi lenne akkor se, mert 1 hónappal ezelőtt más volt az euró-forint árfolyam.

A példáért kár volt törnöd magad, mert ha a felek előre megegyeztek a fizetési határidőben, akkor két eset lehetséges:
a) Forintban többe fog kerülni ugyanannyi euró
b) Forintban kevesebbe fog kerülni ugyanannyi euró
c) A Tüzép annyit kér a termékért amennyit nem szégyell. Ha nagyobb a kereslet akkor többet, ha kisebb, akkor kevesebbet.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"...ha a felek előre megegyeztek a fizetési határidőben, akkor két eset lehetséges:
a) Forintban többe fog kerülni ugyanannyi euró
b) Forintban kevesebbe fog kerülni ugyanannyi euró
c) A Tüzép annyit kér a termékért amennyit nem szégyell. Ha nagyobb a kereslet akkor többet, ha kisebb, akkor kevesebbet."

A mai példában mélyrepülésben a forint, tehát a b) válaszod sajnos nem játszik.
c) szintén nem releváns, mert a mai példánk a forint árfolyam változásáról szól.
Tehát még te, az unortodox gazdaságot hirdető, a világ gazdaságával szembemenő is azt mondod, hogy bizony qvára nem jó a magyaroknak ha szar a forint!
Mert bizony a tüzép rá fogja verni a 60 ezer forintot a vásárlóira, de ha az áremelkedés következtében csökken a kereslet, vagyis a Zemberek kevesebbet fognak vásárolni, akkor az neki bizony nem jó.
Eriksson
@F_Viktor: Amennyi energiát arra fordítasz, hogy engem minősítgetsz, annak a feléből megértenéd, ha akarnád, vagy tudnád, mit is akartam írni.
reagens
@Eriksson: A liberális közgazdász járt iskolába? Azt hittem hit és hűség alapon kaptak diplomát!
csak úgy....
@reagens: mondjuk orbán is marhára liberális vót,mikor még tanult...,ki ne húzd a gyufát tibi! elöször gondolkozol és csak az után firkálsz! ja, orbán még mindíg liberális csak azt elöletek titkolja!
Eriksson
@reagens: Persze, hogy járt. :))) Csak másfélébe.
F_Viktor
@Eriksson: Találjam ki unortodox gondolataidat? Nem lenne egyszerűbb megosztani velünk, hogy mi a faszért jó a magyar adófizetőknek, a magyar családoknak, a magyar nyugdíjasoknak ha 340-380 forint lesz egy euró?

Mert tudom, hogy kiknek jó, de azok nem a fentebb felsoroltak, nem a magyarok 98 százaléka!
csak úgy....
@Eriksson: igazad van,te minösíthetetlen vagy...
csak úgy....
@F_Viktor: szerezz be @Eriksson:- hoz egy álmoskönyvet!
Eriksson
@F_Viktor: Ilyet írtam volna? Ne provokálj.
F_Viktor
@csak úgy...: Vagy egy töklámpást :-))
F_Viktor
@Eriksson: Idézlek, amiről beszlgetnénk:
"Nem akarok veled vitatkozni, de nem kifejezetten bolti termékek forgalmazásáról beszélek.
Vannak a gazdaságnak egyéb ágazatai is a kereskedelmen kívül."
csak úgy....
@F_Viktor: Toldi az egyik farkassal csapta agyon a másikat, @Eriksson: ugyan ezt teszi a szavaival...
F_Viktor
@Eriksson: Szerinted a hozzáadott érték független a forint árfolyamától?
A szellemi igen, bááár az sem igaz minden esetben.
Gondolom nem állítod, hogy innen csemegézve összejön a nyerő többség?
F_Viktor
@Eriksson: Elolvastad amit linkeltél?
Érdekelt, elolvastam a kőfejtési tevékenységeket, mint a fityeszes birkák jövőképét...
csak úgy....
@Eriksson: nagyon illiberális lettél, és mi van ha nem tud?
F_Viktor
@Eriksson: A 204 oldalból leírtam mit olvastam el, + a tartalomjegyzékben semmi nem utalt a többségre.
Bízok benne, hogy majd te leszel az, aki megmutatja mely gazdasági tevékenység hozza el a magyarok többségének a szar forint okozta gazdasági Kánaánt.
csak úgy....
@Eriksson: olyan vagy mint egy maszturbáló kamasz! tudod,hogy megvakulsz töle,de akkor is csinálod.:)
kereső
Sok mindent láttunk már a 2010 óta dúló unortodox közgazdaságtanból- de most elő jött egy új elem is. amit aztán végképp nem értek. Mi köze van a TEÁOR besorolásnak a magyar fizetőeszköz árfolyamához, és annak változásaihoz- by @Erikkson tegnap este 20:41.

Ez nagyon meglepett- mert mindeddig úgy tudtam, hogy vannak klasszikus okai ennek: shortolják a forintot- lásd 2010 augusztus,/ és ott benfenntes információk is kikerültek/
- a gazdaság nem teljesit olyan jól, mint a plakátokon- a produkált gazdasági növekedés hajtóereje nem az innováció, a termelékenység növekedése- hanem a fogyasztás, és pénzbőség általi inproduktiv állami beruházások felpörgése./olyan betuházások, amelyek a későbbiek folyamán nem növelik a gazdasági teljeitmény-hanem épp ellenkezőleg hatnak, hiszen fontos forrásokat vonnak el fenntartásukra a gazdaságból/,
az ország jegybankjának felelőtlen árfolyampolitikája- ami nincs!!, a devizatartalék elherdálása ( ami védhetne, ha lenne),a befektetések kamatainak hosszú ideje tartó negativ tartományban tartása- és ezzel együtt a hitelezés felpörgetése -fedezet???
A jegybank nem viselkedik jegybankként- hanem nem is tudom mivé váltalapitványokat gründol, gazdasági társaságokkal közösen kötvényt bocsájt ki - (tényleg ezek a kötvények államiak lesznek??, vagy a gt,? - vagy a gazdasági társaság gyarapodik, a kötvény visszafizetését meg majd az állam teljesiti???)
reagens
@F_Viktor: Miért is kéne veled törődnöm? Te csak fröcsögd szét a magyar gyűlöleted és járasd le még jobban magad!
F_Viktor
@reagens: Írod:
"Te csak fröcsögd szét a magyar gyűlöleted..."

Nagyot tévedsz ha azt gondolod, hogy a fityesz és birkái = a magyarsággal! Nem kicsit vagytok kisebbségben :-)
reagens
@F_Viktor: Te csak egy apró, de hangos minoritás része vagy! Hangoskodj csak, amíg teheted!
F_Viktor
@reagens: Meg fogod tudni mi az a kisebbség, fogsz te még könyörögni... :-DD
reagens
@F_Viktor: Nagy a szád öcsi! Ugrálj még kis nyomi! :-)))))))))))))))))
Na mi a pálya magyargyűlölő? Kifogyott a levegő? :-)))))))))))))))))))))))
F_Viktor
@reagens: Pocok, akkor újra:
"Nagyot tévedsz ha azt gondolod, hogy a fityesz és birkái = a magyarsággal! Nem kicsit vagytok kisebbségben :-)"
reagens
@F_Viktor: Világosítsd meg a homályos elmémet Mester! Hol van az a többség, akik nem a Fidesz?
Bujkálnak? Illegalitásba vonultak?
Folyamatosan kikaptok és kisebbségbe szorultok, de állandóan a többségre hivatkoztok! Egy tüncikézést képtelen összehozni ez a minoritás!
Kis realitás érzék nem kéne beléd? Dehogynem! Nagyon kéne beléd! :-)
kokopelli
@Mirabilis: például a nyugdíjasok,akik németben maradtak,és a "kincstártól" a nekikjáró magyar nyug-
díjat már €-ba átszámítva kapják azok foschnak! Nem eggyel beszélgettem már! Ők pl. az unokák miatt nem
tértek vissza M.o.-ra,és odakint €-os számlájuk van a bankban! ...a 300,315 vagy 330 Ft/€ nem mindegy!
Tudod sörözés közben a törzsasztaloknál sok mindet hall az ember-gyereke (egy párat én is ismerek!)
Pálinkás Pál
@reagens: Nos...amíg ti az adófizetők pénzén megveszitek az adófizetők által eltartott cigókat, szavazni hagyjátok a határon túli köcsögöket,addig felesleges többségről beszélni...de hogy ne mondd hogy rasszista vagyok...szerinted mi lenne az eredmény ha nem szavazhatna a büntetett előéletű és az aki nem itt él életvitelszerűen??? Ugye tudod a választ fideszcsicska?!!
F_Viktor
@reagens: Írod:
"Hol van az a többség, akik nem a Fidesz?"

Szerinted a szavazatra jogosultak közül hányan nem szavaztak tavaly a csúti törpére?
nemfideszes
@Eriksson: 1. „Sokan vannak külföldi cégek alkalmazottjai, akik euróban kapják a fizetésüket.”
A multi cégek magyarországi alkalmazottjai ugyan úgy forintban kapják a fizetésüket mintha csak magyar cégnél dolgoznának. Euróban csak az ide delegált külföldi vezetők, igazgatók kapják a fizetésüket.
2. Mivel a gázért és a kőolajért is dollárban, illetve euróban fizetünk így azok ára is drágul. Ezért drágul a benzin és így a fuvarozás is. A fuvarozási költség növekedése pedig beépül a termék árába. A drága gázzal fűtött kemencék pedig pl. a pékárúk árát növelik.
3. A Magyarországon kapható áruk, beleértve az élelmiszereket is, többsége külföldről érkezik, a gyenge forint miatt ezért többe is kerülnek.
4. Az összes villamos ipari berendezés, amit Magyarországon gyártanak 90%-ban külföldi eszközökből épül fel, melyek ára szintén növekedett.
5. „mert a szerződések előre le vannak fektetve.” … na igen, csak hogy a szerződésben rögzített ár fix. Egy projekt kivitelezése, nagyságától függően, pedig hónapokig, évekig eltarthat. A forint drasztikus gyengülése miatt jelentkező többletköltséget a fix ár miatt a vállalkozó nem tudja érvényesíteni a megrendelő felé, ezáltal kevesebb lesz a profitja, vagy akár az egész projekt veszteséges lehet.
6. „Elsősorban nem ez okoz áremelkedést, hanem az átlagbérek növekedése.”
Először is kevered az átlagbért a minimálbérrel! Ugyanis ez utóbbi okozhat áremelkedést, mivel ezt a vállalkozónak törvényileg ki kell fizetnie az alkalmazottjának, ergo ezt a többletköltséget ki kell termelnie. Az átlagbérnek ehhez semmi köze. Ráadásul Magyarország sereghajtó mind az átlagkereset mind pedig minimálbér tekintetében egész Európában. Az átlagkeresetet nagyban megdobja a fideszes oligarchák több milliárdos fizetése is ami ugye csak egy szűk réteget érint nem az átlag magyart.
nemfideszes
@Eriksson: Azért ahhoz nem kis arc kell, hogy valaki leszázalékolt nyuggerként, aki csak a falu végéig jár el, mert még kocsija sincs (lsd. benzin ár) a karosszékből ossza az észt pénzügyi, illetve gazdasági ügyekben. Ha csak a különbözetet verném rád amennyivel most többe kerülnek azok az anyagok melyeket a cégem számára rendelek 1000 év alatt se tudnád kifizetni a szaros nyugdíjadból.
nemfideszes
@verőce21: F@szkalap! Amióta a NER emberei megkapták az összes nagy színházat, akár csak a stadionok, konganak az ürességtől. Ennek pedig két oka lehet, szar az igazgató, vagy a nagypofájú "mélymagyarok" kerülik a kultúrát!
"szerencsére a kiállított műkincsanyag folyamatosan bővül"... ahogy az egészségügy állapota miatti halottak száma... amúgy azok egy része már rég ott lóg a sok sötét paraszt, orbántól matolcsyn át habonyig, kecójának a falán... úgyhogy nyugodtan elhúzhatsz a büdös 3.14csába a műkincseiddel egyetemben.
reagens
@F_Viktor: A távol maradókat remélem nem számoltad.
reagens
@Pálinkás Pál: Ilyen kijelentésért már volt náci Novák Előd. Te is arra gyúrsz?
nemfideszes
@reagens: „Nőtt az életszínvonal!”
magyarhang.org/gazdasag/2019/08/02/eurostat-csak-bulgariaban-alacsonyabb-az-eletszinvonal-a-magyarenal/

„Emelkedett a fizetések nagysága,
mfor.hu/cikkek/makro/hiaba-a-berrobbanas-nem-megyunk-sokra-vele-a-negyedik-legalacsonyabb-a-hazai-ber.html

„…a munkahelyek száma.”
Köszönhetően a kivándoroltaknak

„Csökkent az államadósság.”
Magyar államadósság 2009 április: 19340 milliárd
2019 április 29 382 milliárd

„Stabil növekedési pályán van a gazdaság.”
Mindaddig amíg ömlenek be az EU-s milliárdok, és Európa legalacsonyabb bérének köszönhetően termelnek a multik pl. az autógyárak.

„Komoly mennyiségű infrastrukturális beruházás valósult meg.”
Ja látványberuházások. Mint a folyamatosan veszteséget termelő stadionok, kisvasút stb.

„Minimális volt az infláció!”
magyarhang.org/gazdasag/2019/06/18/a-magyar-inflacio-volt-majusban-a-masodik-legmagasabb-az-eu-ban/

„Komoly szociális juttatások kerültek megállapításra,”
Mint pl. a cafeteria megszüntetése, a lakáshitel és diákhitel törlesztés adókedvezményének eltörlése….
reagens
@nemfideszes: Ezt írtam és ezt is tapasztaltam. Tagadhatod a nyilvánvalót. Szórakoztat.
kokopelli
@nemfideszes: ...mindíg voltak olyanok,akik csak azt hitték el amit ők maguk hamisítottak! Azokat te
sem tudod meggyőzni! Akkor sem,ha időnként más néven jelentkeznek a fórumon! ... van az a pénz (;-))
F_Viktor
@reagens: Írod:
" A távol maradókat remélem nem számoltad."

Viszont ők vannak többségben, s ha megunják a pofátokat, elegük lesz a lopásokból, akkor biza nem csak orbán és a NER elv társai kerülnek böribe...
Tehát 1/4-es támogatottsága sincs a gazdaállatodnak!
F_Viktor
@Mirabilis: Írod:
" Zavaros vagy."

Én értem @kokopelli: -t, s igaza van. Anyám is Dániában kapja meg a magyar nyugdíját, s érezhető a forint árfolyam változása.
reagens
@F_Viktor: Elszámoltad magad. Mi vagyunk többségben és a Fidesz él is ezzel. Minoritás vagytok és ez tetszik nekem. A vergődés pedig nevetséges amit műveltek. Csak így tovább! Minden így marad! :-)))))))
F_Viktor
@reagens: Akkor nem lesz krumpli-, tojás osztás az írástudatlanok, a mély szegénységben élők körében, ahová csak a habony ingyenes lapjai jutnak el?
Nem fognak elhunytak szavazni külföldről?
Nem lesznek körbe a határ mentén a falvakba egy lakásba 15-20-an bejelentkezve?
Nem lesznek tömeges buszoztatások a határon túlról?

Azt gondolom észrevetted, hogy míg 2018-ban a fityesz 2 824 551 szavazatot harácsolt össze, addig idén csak 1 824 220-an szavaztak a csútira.
Vagyis egy év alatt 1 millió emberke eltűnt a törpediktátor seggéből. Pedig a mozgósítás megtörtént ezerrel, engem még a választás napján is kétszer hívott a Keresztapa.
Van tipped miért párolgott el 1 millió birka a nyájból?
Talán az európai szintű egészségügyben amortizálódtak le?
verőce21
@nemfideszes: (17:23) Csak Ön után, Alfonz!
verőce21
@F_Viktor: (20:52) Nem ugyanaz volt a két népszavazás célja, Fiktor!
Nem is szoktak hasonló számban résztvenni az EP szavazásokon. Az egymillió "hiányzó" ellenére magasabb támogatottságot ért el a kormánykoalíció, arányossági szavazatokat tekintve.
F_Viktor
@verőce21: Ne viccelj vergőce, a választás előtt két hónappal teljes mellszélességgel elkezdte a csúti a kampányát, még az EPP-s tagságát is kockára tette.
Biz'a ábrándulnak ki a fityeszből a birkák... Az igaz nem lesz belőlük ellenzéki szavazó, de egye fene...
F_Viktor
@Mirabilis: A mama Revolut számlájára utalják a nyugdíját, itt pedig DKK-ban veszi ki, vagy ha átugrik Svédországba, ott pedig SEK-ben jut hozzá.

Nem tudom hány nyugdíjas lehet külföldön, de szerintem nem mi voltunk az egyetlenek akik hozták magukkal a szülőt.
Ismerek a nyugdíjas nénikét, aki minden évben 3 hónapot itt van, gyerekekre vigyáz, s az itt keresett pénzből kényelmesen elvan Magyarországon a fennmaradó 9 hónapban.
verőce21
@F_Viktor: (21:43) Elszámolod magad most is, mint eddig még mindenben, F@szkalap!
Pálinkás Pál
@reagens: Nem a kérdésre válaszoltál!!! nos halljam,hogy is alakulna az a választás???
Pálinkás Pál
@reagens: Mellesleg fejsd ki...mi a náci abban hogy nem szavazhatnak a büntetett előéletüek...és azok akik nem laknak itt életvitelszerűen!!Vagy ez már meghaladja a fideszes agykapacitásodat???
reagens
@Pálinkás Pál: Novák Előd mád cenzust állapított volna meg, nyolc általánosra. Na az azonnal cigányellenes lett és rasszista. Ez a beszéd! Olvasni nem szoktál?
reagens
@F_Viktor: Van kétszázezer liberonáci és a többi megtévesztett. Így akartok nyerni, hogy gyakorlatilag csak álmaitokban léteznek a szavazóitok? Tudom, te a kemény mag része vagy. Most még nagyobbat buktok. Várom a magyarázkodást! :-))))))))))))
Eladott Ország
A csúti cigánynak és bandájának ez a célja, több marad neki és a strómanjainak és természetesen a multik is jól járnak. Így a büdös életben nem lesz bérfelzárkóztatás, sőt már a keleti blokktól is leszakadtunk. Amíg ezek a szarháziak szabadlábon vannak nem is lesz változás!
kokopelli
@F_Viktor: beszélgettem olyan magyar nyugdíjasokkal,akik a gyerekeikhez költöztek ki,mivel
egyedül az "Óhazában" nem egy eldorádó! Ők simán áttetették a nyugdíjukat egy kinti számlára ami már
automatikusan €-ban érkezik meg a "kincstártól! Win-win szituáció!A gyerekek dolgoznak,az unokák pedig
a papával vagy a mamával "elvannak"! Ilyen egyszerű! Nem nehéz "megtalálni" őket,mert a magyar nyelvet
hamar felismerni,ha valaki pl. a suli előtt a tanítás végeztével "arrajár"! Opa vagy oma még nem beszéli az i-
degennyelvet!...lassan,de megtanulják a kicsiktől! (..vagy a parkokban sétál és hallja a magyar beszédet!(;-))
Pálinkás Pál
@reagens: Na...azért ne hasonlítsd már össze az iskolai végzettséget a büntetett előélettel!!!az meg hogy ez a kettő általában a cigókra jellemző,az nem rasszizmus,hanem tény!!!
Aki Én
@reagens a buta Shikari: téged most is nagyon aláznak:)
Aki Én
@reagens: @verőceIQ 21: @Eriksson: Jellemző a buta fajtátokra, hogy mikor a 10. éve romboló kormányzás alatt TÖRTÉNELMI MÉLYPONTON a forint (dübörgő gazdaság mellett), akkor butábbnál butább magyarázatokkal és visszamutogatással próbáljátok menteni a menthetetlen. Mindezt annak reményében, hogy bárkit megtudtok győzni.
Ez mindent elmond a szellemi képességeitekről.
Szomorú ezt látni, ugyanakkor az ember könnyen zseninek érezheti magát mellettetek.
Ti vagytok a közel 1 milliós hithű orbánista legszebb példányai.
reagens
@Pálinkás Pál: A tények többnyire rasszisák. Nem tudtad?
reagens
@Aki Én: Mondtam hogy nem beszélgetek veled, mert primitív vagy és ostoba! Az elvtársaiddal vakogjál. Engem nem érdekelsz tahó!
Aki Én
@reagens a buta Shikari: mondtad te már azt is félelmedben, hogy eltakarodsz innen, aztán lófasz...
Nálad butább, gyűlölködőbb, utálatosabb geci nincs itt.
kokopelli
@Aki Én: ...mint "shikari" lelépett és mint "reagens"-glas újra debütált!...nincs új a nap alatt" (;-))))
(már pár nappal ezelőtt megírtam!!)
szegfue
@kokopelli: Ahogy a hsz-ében leirta a "törpe minoritást", rögtön rájöttem én is!!! Pedig, ha tudná... idézem:
"A törpe minoritás
Kevés cikibb fordulat van ennél. Egyesek gyakran kerülnek abba a helyzetbe, hogy a saját álláspontukat azzal szeretnék alátámasztani, hogy az ellen-álláspont alacsony támogatottságát bizonygatják.
De ők csak egy törpe minoritás
Nem fogunk okosabbnak tűnni tőle, és érvelni végképp nem lehet vele. Ne használjuk."
kokopelli
@szegfue: engem is letámadott,amikor megjelent,hogy nem vagyok magyar !Amikor leírtam az angyalföldi
környéket,és iskoláim helyeit azzal együtt,hogy hol szereztem a diplomámat,azt írta a görény,hogy nem kíváncsi
a "pedigrémre"! Egy szerencsétlen narancsszínű mezitlábas "Mitläufer" érvek nélkül! Az "oximoron"-jaival amiknek
semmi értelme sincs, akart villogni! (liberálfasiszta stb...stb!)..egy szellemi szegénylegény! (a szlovák billentyűze-
tére is az egyik hölgykommentelő hívta fel a figyelmemet privátban!)
F_Viktor
@verőce21: tegnap, 21:54
Vergőce, érveid előtt kénytelen vagyok meghajolni. Nem lepődtem meg, egy patkánytól többet nem is vártam.
Gondolom mikor jogos tulajdonosa kereste a zöld dossziét, szintén valami hasonló választ adtál!
F_Viktor
@Mirabilis: Írod:
" A mama szerencsés, h kivittétek magatokkal és tud kommunikálni svédül, dánul..."

Nem véletlenül választottam ezt a régiót, erre szinte mindenki beszéli az angolt. Így én egyáltalán nem beszélek dánul.
nemfideszes
@verőce21: Szánalmas a vergődésetek, ahogy próbáljátok megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. 310 forintos eurónál, még mindenkit lehülyézve, arról pofáztál, hogy majd meglátjuk mekkora üzletet is fog csinálni eltolcsy, ha újra 300 alá erősödik a forint! Pontosan mikor is lesz az arrogáns f@szkalap?
nemfideszes
@reagens: Kár hogy tényekkel még egyetlen egyszer sem sikerül alátámasztani az állításodat... így hát marad a habony féle hazug propaganda...
nemfideszes
@Eriksson: A munkám része beruházási projektek levezénylése, bele értve az anyagbeszerzést is. Úgyhogy egy "kicsit" jobban otthon vagyok a témát illetően, mint az aki a négy fal mögül, fotelből ossza az észt, és köze sincs ahhoz ami most a magyar gazdaságban történik.
reagens
@nemfideszes: Meg akarsz nevettetni? Ugyan miről vitatkoznék veled? Arról hogy miért vagy tahó? :-))))
Eriksson
@nemfideszes: Ha értékesítéssel foglalkoznál, akkor most ujjonganál.
F_Viktor
@reagens: Írod:
"Van kétszázezer liberonáci és a többi megtévesztett. Így akartok nyerni, hogy gyakorlatilag csak álmaitokban léteznek a szavazóitok?"

Kopasztott papagáj kukkantsd meg ezt: www.valasztas.hu/osszesitett-eredmenyek_ep2019

A hivatalos eredményből az derül ki, hogy a csúti geci birkái 1 824 220 főre csökkent, az ellenzék pedig 1 646 346 voksot szerzett!
Ezek a tények, a többi amit produkálsz, az a vinnyogás! :-DDD
Nem esek túlzásba ha azt mondom, hamarosan eljön az idő, hogy a Momentum egyedül megeszi O1G-t.
reagens
@F_Viktor: Tudod te trágár tahó az a lényeg, hogy a Fidesznek magában van annyi szavazója mint az összes cirkuszolónak. Köszönöm. Több nem is kell. Ezt többségnek hívják. :-)))))))
Harcolj még a valósággal. Szórakoztat. :-))))))
nemfideszes
@Eriksson: Értékesítéssel, úgymint csányi, mészáros sertésfarmjai?! A helyzet az, hogy nem sok magyar cég termel külföldre, ipari (értsd műszaki) terméket. Ezzel szemben a mezőgazdasági export jelentős. Viszont abban kizárólag a fideszes oligarchák érdekeltek. Csak utána kell nézni, hogy kik is kapják a legtöbb földalapú támogatást, mondjuk akik legjobban köpködik Brüsszelt. www.napi.hu/magyar_vallalatok/kiderult_kiknek_a_zsebebe_kerult_a_legtobb_agrartamogatas.689615.html
DE a magyarok már csak ilyen gerinctelen férgek... tisztelet a kevés kivételnek.
nemfideszes
@reagens: Vitatkozni?! Veled?! Ahhoz előbb fel kéne nőnöd öcsi! Meg aztán tudod, hogy van "fideszessel vitázni, olyan mint verébbel sakkozni... ledönti a bábukat, rászarik a táblára, azután pedig boldogan ugrál, hogy ő nyert.
Eriksson
@nemfideszes: Nem megy az üzlet? Vagy nincs is olyan?
F_Viktor
@reagens: Írod:
"a Fidesznek magában van annyi szavazója mint az összes cirkuszolónak."

Ez az, nagyon csukódik az olló. A Momentum egy év alatt megháromszorozta szavazói létszámát (ez mikor sikerült a döbröginek?), a fityesz pedig zuhanórepülésben.
Remélem a 13-i tüntetőket vegzálja, karaktergyilkolássza majd a maffia-kormány és hűbéresei, így majd újabb százezrek állnak majd a fiatalok mellé. :-) Remélem a b. zsóóóti most is nagyot fog alakítani :-DD
F_Viktor
@Mirabilis: Írod:
"Tudod van még más régió is, ahol megértik az angolt."

Erre legbarátságosabbak, legboldogabbak az emberek, erre az életszínvonal is az élvonalban van, a táj, a környezet is csodás... Egy gyereknek maga a Paradicsom...
csak úgy....
@Eriksson: neked van családod és unokáid? lassan kétlem...
nemfideszes
@Eriksson: Az "üzlet" megy, de még jobban mehetne ha gyakorlatilag államilag elrendelve, nem csak a fideszes cégeken keresztül lehetne "üzlet"-hez jutni. Ugyanis ők nem csinálnak semmit, csak a pénz húzzák le, a felelősség és a meló pedig a kivéreztetett alvállalkozóké. Lövésetek sincs milyen mocskosságok mennek ma az országban...
Például nézz utána, hogy központilag mért van megtiltva, hogy bárki is nyilatkozzon a sertéspestis vészhelyzetről, miközben ezrével ölik le az állatokat az egyes telepeken... ki is érdekelt a sertés bizniszben? Ki is szállít sertéshúst keletre valutáért?...Mért is emelkedett a sertéshús ára miközben az áfája 22%-al csökkent?
Eriksson
@nemfideszes: Értem én. Ha volna egy államilag elrendelt céged akkor semmi gondod nem lenne. Még a disznók is maguktól teremnének, ha az állam etetné őket.
F_Viktor
@kokopelli: Írod:
" ...mint "shikari" lelépett és mint "reagens"-glas újra debütált!...nincs új a nap alatt" (;-))))"

S mióta @reagens: ily aktív lett, azóta a büdös döglött halfarok felszívódott :-)))
F_Viktor
@Mirabilis: Írod:
" beszáll a meccsbe Spanyolország,"

Mediterrán országokból nekem elég az évi két hét nyaralás.
Nem az én világom, túl nagy a kontraszt. Portugáliába munkám miatt járok rendszeresen, s kiborít, hogy az azonnal az legalább fél óra, a mindjárt pedig lehet fél nap is. Én ahhoz vayok szokva, s azt várom el, ha 14 óra, az legyen 14 óra.
F_Viktor
@Mirabilis: Írod:
"Na és az éghajlat? Nem hűvös kicsit?"

Tavaly, s most nyáron is kellemes 28-29 fok volt. A klímások taroltak. Még Finnországban is.
Egy hónapot voltam Aalborgban, ott északon már hűvös szél fújdogál. A tengerparton nem esett jól ősszel a fagyizás.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Ha volna egy államilag elrendelt céged akkor semmi gondod nem lenne."

Látom semmit nem értettél meg @nemfideszes: írásaiból!
Nehezen tudom elképzelni, hogy a sötétség egyáltalán nem fáj.
F_Viktor
@Eriksson: Ha nem tetszik, akkor ne topicba írogass! Keresd meg a partnered privát, s akkor más nem olvassa sötét gondolataidat.
F_Viktor
@Mirabilis: Írod:
"Te vagy az a kivétel, aki elhagyta Mo-t nagyival."

Nem hinném, hogy kivétel lennék, ahogyan @kokopelli: is írja, sok nagyi megy az unokák után. A családnak is könnyebb, van segítség.

Írod:
"És nem szereti a meleget."

Itt a tél enyhébb, mint Magyarországon, a nyár sokkal kellemesebb, nincs az a fülledt idő.
Hátrány az esősebb és szelesebb ősz.
A meleget bírom, 2,5 évet dolgoztam sivatagokban.
reagens
@F_Viktor: Érdekes veled beszélgetni. Mondok egy tényt, te pedig a vágyaid és a lehetséges jövőt. Hidd el a Momentumnak nincs szerepe a jövőben! :-)))))))))))))
reagens
@nemfideszes: A tényeket tagadod az érvelést nem ismered! Ezért is vagy ellenzéki! :-)))))))))))))))))))))))
reagens
@Eladott Ország: Ne csak olvasd, amit írtam, értelmezd is! :-))))))))))))))
tudode
Direkt rontják a forintot a kuszaszem örömére
kokopelli
@Mirabilis: (22:17)..inkább megválaszolom én egyenesben:Tegnap 09:11-kor írtam a saját tapasztalatomból!
Okay?
F_Viktor
@Mirabilis: Írod:
"OK. Te vagy az egyetlen, aki magával vitte a nagyikat. Ez nem olyan sok."

Ha már @kokopelli: helyetted vette a fáradságot és megkereste az általad érdeklő hozzászólását, akkor vehetted volna a fáradságot és azt el is olvasod. Idézem:
"beszélgettem olyan magyar nyugdíjasokkal,akik a gyerekeikhez költöztek ki,mivel
egyedül az "Óhazában" nem egy eldorádó! "

Tehát nem ő az egyetlen...

Írod:
"Hol is van az az itt?"

Még mindig Dánia.
F_Viktor
@reagens: Írod:
"Mondok egy tényt, te pedig a vágyaid és a lehetséges jövőt. Hidd el a Momentumnak nincs szerepe a jövőben!"

Amit írtam, azok bizony tények, még ha számodra qva fájdalmas is lesz:
"A Momentum egy év alatt megháromszorozta szavazói létszámát (ez mikor sikerült a döbröginek?), a fityesz pedig zuhanórepülésben."

Tény, hogy a Momentum 3 százalékról 9,93 százalékra emelkedett egy év alatt, a fityesz pedig ebben az időszakban kereken 1 millió szavazót veszített el.
A diákok baszogatását 13-a után újult erővel fogjátok nyomni, ez újabb szavazatokat jelent a Momentumnak a fiataloktól és azok szüleitől.
Pocok, ezt nagyon elbactátok :-)))
reagens
@F_Viktor: Nem vagy pontos vikike! A Momentum belpesti nyomi kölykök keltetőből kiszabadult bandája. Komoly pénzekből kampányolnak és csak ennyire sikerült fejönniük. Orbán okos és megosztja ezt az álokos bandát. Erre is sok pénz megy el de megéri kifogni a szelet a vitorlájukból. Meglepi lesz. Már készül. :-))))
F_Viktor
@reagens: Írod:
"Komoly pénzekből kampányolnak és csak ennyire sikerült fejönniük."

Szarosorrú, már megint hazudsz kutya!
Komoly pénznek tartod azt a 30 millió forint közpénzt és hozzá azt a pár milliót amit összekalapoltak, miközben a fityesz csak óriásplakátokra két év alatt több, mint 56 milliárdot költött? Az eredmény pedig -1 millió szavazó?
reagens
@F_Viktor: A hazugság a te törzsi degenerációd migráncs. :-)))))))
Tudjuk hogy zsorzsi bácsi pénzeli őket. Nem tetszik ugye, hogy a magyarok tudják ezt! :-)))))))
Bukta lesz vikike. A kis hülyéknek és a többi hazudozónak is. Jobb ha szokjátok a kisebbségi létet! :-)))))
A többség nem fog törődni a vinnyogásotokkal! Októberben ismét buktok öcsibogyó! :-))))))))
F_Viktor
@reagens: Írod:
"Tudjuk hogy zsorzsi bácsi pénzeli őket."

Persze, a Momentum zászlózta ki az ország minden második villanyoszlopát, a Momentum hirdetett az óriásplakátok 95 százalékán, a Momentum foglalta el az évi 120 milliárd közpénzből fenntartott mtva e célú adásidejét, a Momentum hívta többször telefonon a szavazók 80 százalékát, a Momentum küldött nekik többször SMS-t, a Momentum dobálta tele a családok postaládáját hazugságaikkal...

Pocok, hazudozol éjjel és nappal, s ezt látják ám a magyarok! Reszkethetsz geci!

Írod:
"Tudjuk hogy zsorzsi bácsi pénzeli őket."

Dehogyis tudjátok, ti bértollnokok csak szajkózzátok a fityeszes hazug propagandát.
De most nagy fáziskésésben vagy, mert az EP választás eredménye után orbán is rájött, hogy ezzel a Sorozással túl tolta a bicajt, még a nyáj egy része is gyomorrontást kapott tőle, s nem bírtak elmenni szavazni :-)
Már csak a bértollnokok Sorosoznak. De majd kubatov küldi hamarosan az instrukciókat, hogy miket kell hazudnotok!
reagens
@F_Viktor: Coki van taknyos! Unalmas a tahóságod! :-)))))))))))
F_Viktor
@reagens: Pocok ez az a híres fityeszes érvelés? Ennyit tanított kubatov, szarosorrú?
B+ mióta @reagens: lettél azóta csak a felmosórongy szerep jut neked!
fityesz barma vagy csak kopasz pocok, írhatsz bármennyi nickről.
F_Viktor
@Mirabilis: Akkor biztosan elárulod, hogy te hol, s miket tapasztaltál.
F_Viktor
@Mirabilis: Írod:
"Mamák vannak többen kint mint itthon? Ha így lenne, hát akkor ki a fasznak utalják a kint élők ide a pénzt?!"

Nem tudom otthon, vagy kint van több szülő, de senki nem állította, hogy minden külföldön dolgozó, vagy már családostul kint élő, viszi magával az összes családtagját!
Azt viszont tudom, hogy a bankoknak utalják a pénz nagy részét a kint élők. Főleg a lakás-, autóhitelüket fizetik vissza a bankoknak.
A kint dolgozókra sem jellemző, hogy haza utalják a pénzüket, ment szinte mindenhol megkövetelik a munkaadók, hogy helyi bank kártyájával rendelkezzenek. S a kp.-t arról veszik le, nem éri meg Magyarországra a családnak utalgatni. Hozzák zsebben a kp.-t.
F_Viktor
@Mirabilis: Írod:
""Ismerek a nyugdíjas nénikét, aki minden évben 3 hónapot itt van" de ez nem az, hogy kivitték magukkal nagyit ugye?"
Nem, ő saját maga utazik, s itt tölti a nyarat, fizetségért két magyar gyerekre vigyáz már 7 éve.

Írod:
"Na ennek semmi értelme, se füle, se farka."

Mit nem értesz ezen? Pl. az angol munkaadó nem fogja a béredet OTP kártyára utalni, be kell sétálnod egy helyi bankba és számlát kell nyitnod.

Írod:
"Mert nem tudják, nem tudod te sem, van olyan, hogy Transferwise!"

Miért ne tudnék róluk? Ezt használva kétszer fizetsz (+ nem vásárolhatsz vele)! Egyszer nekik, egyszer pedig a nem megszorító tranzakciós illetéket (0,6, ill. 0,9 százalékot).
Ezért írtam a Revolutot. Devizakonverzió sincs.

Írod:
"Mama mégsem veletek van kint, csak 1-3 hónapra vigyázni gyerekre?"

Ezt melyik ujjadból szoptad ki?
reagens
@F_Viktor: Mondtam taknyos orrú, hogy unalmas a primitív tahóságod. Nem alázlak tovább. Beszélgess azokkal akik szeretik ezt az arrogáns törzsi stílusod. Amíg teheted vikike! :-)))))))
F_Viktor
@reagens: "Pocok ez az a híres fityeszes érvelés? Ennyit tanított kubatov, szarosorrú?
B+ mióta @reagens: lettél azóta csak a felmosórongy szerep jut neked!
fityesz barma vagy csak kopasz pocok, írhatsz bármennyi nickről."
reagens
@F_Viktor: Taknyos! Nem kérdeztelek degenerált! :-)))))))))))))))))))
Ül, fekszik, lábhoz! :-))))))))))))))))))))))
kokopelli
.@F_Viktor: ...ne erőlködj a shikarival,mert ő olyan mint a bolhás kóbormacska!Hét élete van!Sajnos az
én családomban is vannak "überokos" szájhagyománykiképzésű karosszék-tudósok!
F_Viktor
@reagens: "Pocok ez az a híres fityeszes érvelés? Ennyit tanított kubatov, szarosorrú?
B+ mióta @reagens: lettél azóta csak a felmosórongy szerep jut neked!
fityesz barma vagy csak kopasz pocok, írhatsz bármennyi nickről."
kokopelli
@F_Viktor: ...nagyítóval keresheted a magyar árút az un. "multiknál" is!...ha látsz,akkor,az ára olyan is!
Ugyanis a kereskedelmi hálózatok nem a Ft/€ arányban áraznak,hanem a kereslet után,ami nagyon gyenge !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.