Kormányhoz közeli intézet nem publikált mérései utalnak a változásra.

Csökken Tarlós népszerűsége, kiéleződik a verseny a főpolgármesteri posztért

Tarlós István néhány hónapja még jóval népszerűbb volt a fővárosban a Fidesznél, épp ez volt a fő érv arra, hogy Orbán Viktor felkérte, induljon el az októberi önkormányzati választáson, és – noha elmúlt hetvenéves – vállaljon el még egy főpolgármesteri ciklust. Közvélemény-kutatók régóta mondják, hogy Tarlósra a Jobbik és az LMP támogatói közül is nagy számban szavaz(ná)nak át, és tény, hogy négy cikluson át volt a parlamenti választáson rendre balra húzó Óbuda polgármestere.

Mostanra viszont információnk szerint elolvadhatott a Fidesz előtti fórja, úgy tudjuk, erre utalnak kormányhoz közeli intézetek nem publikált mérései is, mint ahogy az ellenzék által rendelt kutatások szerint is csak hibahatár körüli különbséggel vezet Karácsony Gergely előtt. Vagyis másfél hónappal a választás előtt kiélezett a verseny néz ki a két esélyes főpolgármester-jelölt között. Hasonló számokat ismertetett egy csütörtöki háttérbeszélgetésen Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke, akit természetesen akkor sem lehet elfogulatlan szemlélőnek nevezni, ha korábban épp azért érték bírálatok, mert jó viszonyt ápol fideszes politikusokkal, köztük a főpolgármesterrel is.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Bruzák Noémi

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Érdekes! Tegnap este még arról olvastam, hogy a Századvég reprezentatív felmérést végzett Tarlós népszerűségéről és számokkal, százalékokkal igyekezett bizonyítani, hogy utcahosszal vezet Karácsony G előtt. Az igazság október 13-án kiderül. Jó lenne, ha a fővárosiak nagy részvétellel a változásra voksolnának.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
- Milyen főpolgármesternek lenni?
Mind előrehajoltak. A pap köhintett. A volt kommunista párt titkára izgatottan köhögött. Az asszonyok baljósan hallgattak, és a gyerek szeme fénylett.
- Nem tudom - mondta halkan a vendég.
Bólintottak elismerően. Ezt a választ várták. Kényelmetlenül ültek a nádfonatos székeken, a kerek asztal körül, melynek asztalkendőjén már borfoltok és zsírnyomok ábrái terpeszkedtek. Úgy érezték, nagyon régen ülnek így az asztal körül, a tenger mellett. A főpolgármester hajója ringott az Adrián, amelyet háromezer évvel ezelőtt a görögök kezdtek el hajózni ezen a parton...
De a vendég csak csak félkész M4 metró terveket és fényképeket mutogatott.

Egyszer elindult valahonnan erről a partról egy olasz, aki Génuában született, akitől megkérdezték, "Milyen volt Amerika?" - ez az olasz akkor papagájokat mutatott, aranytárgyakat és rézbőrű rabszolgákat.
Homályosan erre is gondoltak most...
Gauntlet
vezet??? ez az állandóan hátra mutogató, másokat okoló fóbiás??? kinek teszik? tegye zsebre és vigye !!
colibri
@Jozefina: Abszolút egyetértek veled. Annyit fűznék még hozzá, én úgy látom, nem esik nehezére a mocskolódás, sárdobálás, benne is megvan a fideszes természet.
colibri
Érdekes! Tegnap este még arról olvastam, hogy a Századvég reprezentatív felmérést végzett Tarlós népszerűségéről és számokkal, százalékokkal igyekezett bizonyítani, hogy utcahosszal vezet Karácsony G előtt. Az igazság október 13-án kiderül. Jó lenne, ha a fővárosiak nagy részvétellel a változásra voksolnának.
evacica
Remélem ébredezik ez a szerencsétlen nemzet, és elküldi ezt a fideszes tolvaj bandát a fenébe!
Málna
@colibri: Persze van átfedés, de az a felmérés nem arról szólt, hogy kire fognak szavazni a megkérdezettek, hanem hogy mit gondolnak róluk ill. a választás kimeneteléről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.