Öt embert előállítottak a ráckevei lövöldözés miatt, egyikük letartóztatását kezdeményezi a rendőrség. A mentők a lövöldözés után összesen kilenc embert szállítottak kórházba. Egy ember súlyos, nyolc pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Öt embert állított elő a rendőrség a csütörtök esti ráckevei lövöldözés miatt, és kezdeményezi egyikük letartóztatását – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség internetes oldalán pénteken.

Azt írták, csütörtök este 6 óra körül több bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy Ráckeve belterületén két család között veszekedés tört ki, amelynek során vascsövekkel, kardokkal, szablyákkal, vasvillával estek egymásnak.

A bejelentők azt is elmondták, hogy több lövést is hallottak.

Az Index az ügy kapcsán azt írja:

Egy hetek óta tartó vita után szabadultak el az indulatok csütörtök este Ráckevén. A lap olvasója szerint két banda csapott össze, mert az egyik csoport tagja olyan drogtól lett rosszul, amit a másik csapattól kapott. Ezért először múlt héten álltak bosszút. A balhé előtt a Facebookon, élő videókban üzengettek egymásnak a bandatagok. Egyikőjük például arról beszélt, hogy „aki nem jelentkezik nála másnap 10 órakor, annak elvágták a gyertyáját”.

A rendőrök a verekedőket megfékezték, a közrendet helyreállították – írja az MTI.

A történtekkel összefüggésben a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is a helyszínre érkeztek, a rendőrökkel közösen öt ráckevei férfit elfogtak, majd előállították őket.

Hozzátették: egyiküket, egy 53 éves ráckevei férfit életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását.

A rendőrség tájékoztatása szerint csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt is nyomozás indult, és szakértők bevonásával vizsgálják az eset körülményeit.

Közölték azt is: a rendőrök a szükséges erőkkel és eszközökkel fenntartják a közrendet Ráckevén, a városban nyugalom van.

Forrás: MTI, Index

Címlapi kép: PoliceHungary

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.