Orosz Ákos színművész, a Vígszínház társulatának tagja kapta a Kaszás Attila-díjat, amelyet az országos színházi évadnyitó gála keretében adtak át pénteken a Pesti Magyar Színházban.

Orosz Ákos kapta a Kaszás Attila-díjat
Orosz Ákos színművész (j) átveszi a Kaszás Attila-díjat Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) XII. kerületi polgármestertől az országos színházi évadnyitó gálán a Pesti Magyar Színházban 2019. augusztus 30-án. Mellettük Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár (b) és Hopkó Iván, a Raiffeisen Bank Zrt. osztályvezetője. MTI/Mohai Balázs

A tizenkettedik alkalommal átadott díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila színművész szellemi hagyatékának ápolását is szolgálja. Odaítélésekor a jelölt művészeti teljesítményén túl a társulatban vállalt közösségépítő szerepét is értékelik.

A szavazási eljárás utolsó fordulójába Orosz Ákos mellett Harsányi Attila, a Miskolci Nemzeti Színház és az Aradi Kamaraszínház művésze, valamint Király Attila, a tatabányai Jászai Mari Színház és a Szkéné Színház művésze jutott. A díjat a legtöbb közönségszavazatot kapó művész vehette át.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.