Az elhunyt betegről nem esik szó a levélben.

Keményen visszavágtak volt kollégái a felmondott zalaegerszegi szívesebésznekFotó: Pixabay

A kórház után volt kollégái is reagáltak a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának éléről távozó Alotti Nasri üzenetére. A főorvos azt írta, döntése hátterében az áll, hogy júniusi szabadsága idején a közreműködésével

bekerült az osztályra egy sürgős szívműtétet igénylő beteg, aki „indokolatlan egy hét tartózkodás után, műtétre várva meghalt".

Két választása volt, vagy nem csinál belőle ügyet és per esetén valami kegyes hazugsággal hozakodik elő a bíróságon, vagy inkább nem vesz ebben részt tovább, kockára téve családja megélhetését. Utóbbi mellett döntött.

A kórház vezetősége elsősorban az intézmény hitelének rontása miatt vágott vissza Nasrinak, de most volt kollégáitól is megkapta a magáét.

Az orvosok Facebook-közleményükben azt írják, egy emberként elítélik az osztály belügyeinek bármilyen módon történő kiteregetését, mert szerintük a szakmájuk olyan speciális miliő, amit külső szemlélő ilyen nyilatkozatokon keresztül nem láthat át, nem érthet meg.

Nem szedjük pontokba a korábbi vezető alkalmatlanságát bizonyító emberi, szakmai, manuális, erkölcsi és etikai szempontokat, nem soroljuk fel az elmúlt két évtizedben tapasztalható, országosan is kiemelkedő sebész-elvándorlás 16 (!) szívsebészének nevét, sem a számos szakdolgozóét. És nem sorolunk fel EGYET SEM azon számos esetből, akiket felsorolhatnánk...

Nem, mert ez nem tartozik betegeinkre. Ők a legmagasabb színvonalú ellátást kívánják a maguk számára, és ennél többet nem kívánunk értük tenni. Nem kívánjuk őket (félre)tájékoztatni arról, hogy elfogadunk-e hálapénzt, nem kívánjuk hosszú, terjengős cikkekben, riportokban dicsérni saját magunkat, és élő emlékművet sem akarunk emeltetni a volt betegeinkkel magunkról a hatalmas önimádatunk talapzatára. Ez egy letűnt generáció utolsó, fáradt, átlátszó kísérlete az űr betöltésére, melyet a szeretet hiánya képez. Mi nem ilyenek vagyunk.

- olvasható a 444.hu által észrevett közleményben.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az orvosi kamara miért hallgat??? Szerintem nekik is vizsgálódni kellene.
A "visszavágó levelet" gondolom "csak" alá kellett írniuk a volt kollegáknak, a megfogalmazásával már nem nekik kellett fáradozni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Afra
@Málna:Ha te mondod...Mint mindenhez értő ember...
karma1
@Horizont: Dragam, fentebb irtam valahol, a szivmuteteknel rizikosabb es elhalalozasban a leggyakoribb orvosi szakma!
Lehetseges, hogy ez a szegeny ember a mutoasztalon is meghalt volna - egyetlen szivmutetre sincs 100 %-ig pozitiv kimenetel ! Nagyon-nagyon sajnalom ot, mint embert, de ebben az esetben nem egyedul az o szemelye a fontos, hanem esetleg az a -par szaz ember, akik az elmult evekben haltak meg ugyanitt, ugyanilyen ertelmetlenul, - mert ez az orvos mar nagyon regen jelzi , jelezte a bajt, segitseget kerve, - es senkitol sem kapott segitseget! 30 000 mas ember is elhetne, benne az 5 eves gyerektol a 80 eves nagymamaig, vagy eppen ez a 48 eves ember is!
Alapveto problema van: ennek a bunos maffiabandanak a mocskos kezet el kell hajtani az egeszsegugyrol, es a tenyleges igenyeknek megfeleloen kell ujraszervezni! EZ a lenyeg - erre kellene, hogy igeny legyen!
almalibre
Vannak esetek, amiket kívülről nem lehet megítélni.
30 évesen diagnosztikálták szívproblémémat, attól kezdve rendszeresen felűlvizsgáltak, mikor éri el állapotom a műtéti beavatkozás szükségességét. Ennek ellenére végül sürgősségi státuszt kaptam, mert az aortám bármelyik pillanatban szétrobbanhatott volna. A műtétre egy hónap mulva (45 évesen) került sor, tehát 30 napom volt heghallni. Mindez nem Magyarországon történt…
karma1
@almalibre: Nagyon remelem, hogy azota meggyogyultal. (Illetve latom, hogy igen, de hogy megoldottak-e hosszutavra az allapotodat? Minden jot kivanok Neked, egyebkent!...:o))))
almalibre
@karma1: Köszönöm a kedves szavaidat! Minden rendben, a változás annyi, hogy a szívem nem dobog, hanem ketyeg… :-) Ha szerencsém van és ügyesen vigyázok magamra, nem kell ismételni. Minden jót Neked is!
karma1
@almalibre: Szoval pacemakert kaptal...:) Akkor is vigyazz Magadra, tudod, belolunk csak egy van...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.