Az idei első félévben 37 szézalékkal több volt a 65 év feletti munkavállalók száma Magyarországon az egy évvel korábbi adatokhoz képest, ami azt jelenti, hogy idén már 350 ezren dolgoznak a hatvanon túl is – számolta ki a KSH adataiból az Azénpénzem.hu. Ahogy arról korábban is írtunk, a kormány igyekszik nyugdíjasokkal pótolni a munkaerőhiányt, ezért mindent meg is tesz, hogy a munkáltatóknak megérje a foglalkoztatásuk. A nyugdíj- és egészségbiztosítási járulék elhagyásával bruttó 100 ezer forintból tavaly még 71 ezer forintot, idén viszont már 85 ezer forintot kaptak kézhez a munkavállaló nyugdíjasok, a munkáltatók pedig 21 százaléknyi adót spórolnak az alkalmazásukkal, mivel nem kell fizetniük sem szociális hozzájárulási adót, sem szakképzési hozzájárulást, ráadásul a NAV-nál se kell őket bejelenteni. A KSH adatai szerint 2010 és 2017 között majdnem duplájára nőtt a relatív jövedelmi szegénységben élő nyugdíjasok aránya: a Fidesz kormányzása kezdetén ez az arány csak 4,6 százalék...

Forrás: merce.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mi ugrott meg max. az öngyilkosok száma !!!
A ksh. azt se hiszem el amit kérdez !!!
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Én pedig 61 évesen ,41 év fizikai munka után nyugdíjba szeretnék menni ,mint anno régebbi kollégáim!!!Rohadjon meg aki eltörölte a 60 éves korhatárt , nem kívánok egyebet neki ,mint negyven évig munkásbakancsot hordani és rohadjon a lábára!!
Lepényleső
Nagyon nem mindegy,hogy a hatvanon túl,vagy a hatvan ötön. Egyébiránt így a príma,
munkahelyről a sírba,- magyarországi perspektíva.
namihami
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Mint már egy hasonló KSH statisztikához volt bátorságom hozzáfűzni:
40-42-45 év vagy még több évi munka után csak annak a ""dolgozónak"" van kedve és főleg ereje még rádolgozni, amelyik egész életét egy íróasztal mellett láblógatással töltötte el és a legfárasztóbb napi fizikai tevékenysége a ceruzahegyező tekerése vagy a kávégép betöltése volt. Aki egy életet a melóban talpin volt, az öfül, ha végre leteheti a se..ét. Persze, ha azt anyagilag is megengedheti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.