Az államtitkárok távozásáról már korábban lehetett tudni.

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent két határozat is megjelent államtitkárok felmentéséről. Mindkét leváltott államtitkár  Palkovics László minisztériumából került ki.

Az egyik Weingartner Balázs, aki a fenntarthatóságért felelős államtitkár volt eddig, a másik Kara Ákos, aki az infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkári posztot töltötte be az Innovációs és Technológiai Minisztériumban.

Palkovics két államtitkárát is leváltották

Az államtitkárok távozásáról már korábban lehetett tudni, múlt héten jelentették be egy kormányinfón, azonban a hivatalos felmentések csak most érkeztek meg.

Kara Ákos posztját az ITM korábbi parlamenti államtitkára, Cseresnyés Péter fogja betölteni. Weingartner helyére pedig Schanda Tamás eddigi európai uniós ügyekért felelős államtitkár érkezik. Az európai ügyekért a jövőben Perényi Zsigmond felel. Az ITM újonnan létrehozott építésügyért és infrastrukturális környezetért felelős posztját Boros Anita tölti be.

Cikk- és címlapkép: MTI/Kovács Tamás

(24.hu)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Kurva sok a állattitkár, inkább dolgozniuk kéne közmunkás bért !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Aztán ha már semmi új lopási technikát nem sikerül kitalálni, majd jön a máglyarakási, boszorkányüldözési, inkvizíció-, tornádó-, óceán- és vulkánkitörés-ügyi , balneológiai államtitkárság. Kerül, amibe kerül. És a végére talán azt is sikerül bebizonyítani, hogy a vasárnapi nyitvatartás valójában a keresztényüldözés egyik formája. Az államtitkárok és helyettesek száma már így is a párhuzamos végtelenben metszik egymást. Ha ehhez még hozzávesszük a miniszteri biztosok (65), miniszterelnöki biztosok (5), miniszterelnöki megbízottak (14) és kormánybiztosok számát (15) és azt, hogy nem is tudhatjuk – csak becslések vannak erre vonatkozóan -, hogy az egyre duzzadó kormányzati vízfej valójában mekkora kiadásokkal jár. A történet így kerek. Miközben egy szintén mai hír szerint már villamosvezetőket sem találnak a BKV-nál, épül-szépül a jól fizeti kormányzati hereveréből élő népnemzetikeresztény államapparátus. Még két választást megnyernek és helyettes államtitkárokból fog állni az egész ország. Az orvosok, nővérek, egészségügyi dolgozók száma úgyis csökken, úgyhogy remélem nincs több kérdés.
Eladott Ország
Nem voltak elég "nyelvművelők."Cseresnyés a szombathelyi tanárképzőn, mint legnívósabb iskolán szerzett történelem, könyvtár szakos képesítést. Ott szerezte egyébként a rendőrök jó része is a diplomát, könyvtár, népművelő szakon, hogy alkalmas legyen diplomával, tiszti kinevezésre. Természetes, hogy ért hozzá, hogy működik az Akadémia, annak különböző intézetei. Amellett még Hoppál, meg Elszájmon is ezen bizottság fénylő tagja, csak hogy ne maradjon ki senki, aki érdemben hozzá tud szólni a kérdéshez. Az valami katasztrófa, hogy holmi FarkasFlórik, Pócsok, Kósák, meg Simonkák, sötét tahók fogják majd eldönteni az Akadémia és olyan tudósok sorsát, akiknek a cipőjét sem köthetnék meg.
jesz
@Eladott Ország: biztosan emlékszel te is, hogy a Gyurcsány kormány idején néhány államtitkárért már reklamált az akkori ellenzék...most annak a létszámnak a sokszorosa van, és sehol egy tüntető DK-s.
jesz
@Eladott Ország: nem tudom ma hogy van, de húsz évvel ezelőtt egészen baráti áron lehetett népművelő-könyvtár szakos diplomához jutni. volt is rá kereslet rendesen. ahogy a nyelv-vizsgával, úgy ennek az eredetvizsgálatával is sok bukta lenne...de jobb a békesség, borítsunk fátylat rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.