Az alkalmas, már bizonyított polgármesterek és az alkalmatlan jelöltek között kell dönteni októberben – mondta Rogán Antal a Hír TV vasárnap esti műsorában.

"Három bohóc áll szemben egy tapasztalt, kipróbált főpolgármesterrel" – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, aki Puzsér Róbertet és Berki Krisztiánt minősíteni sem kívánta, Karácsony Gergely zuglói polgármesterről szólva pedig arról beszélt: ő "már minden volt, mindenféle formában, kezdte az SZDSZ-nél, az LMP-nél, aztán a szocialisták miniszterelnök-jelöltje lett, csak közben a kerületével nem foglalkozott, amit kis híján tönkretett".

Rogán: "Három bohóc áll szemben" Tarlóssal

Rogán Antal Solymáron 2009-ben

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Solymári

Hozzátette: Karácsony Gergely "parkolási ügyektől kezdve, a Jobbikon keresztül már mindenben beszélt mindenféle ostobaságot, amiből aztán kénytelen volt nagy lépésekkel visszahátrálni". A zuglói parkolási üggyel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az összes fővárosi kerületben nyereséges a parkolás, Zugló az egyetlen, ahol veszteséges, ami nonszensz, "ilyen a világon nincsen".

Azt is mondta a miniszter, hogy a Liberálisokkal kötött együttműködésben Karácsony Gergely "bevállalta" a drogliberalizációt, ami "a gyermekeinkre nézve rendkívül veszélyes dolog".

Vele szemben Tarlós István személyében van egy olyan kipróbált, tapasztalt főpolgármester, aki, "ha kell, még velünk, a kormánnyal is konfliktust vállal a város érdekében" – jelentette ki.

Tarlós István bizonyított Budapest élén az elmúlt kilenc évben, rendbe tette a főváros "Demszky után szétzilált" ügyeit, befejezte a 4-es metrót, belekezdett a metrófelújításokba – van, ahol már be is fejeződött –, és megcsinálta például a fonódó villamosokat – sorolta a fideszes politikus, akinek várakozása szerint az emberek döntése egyértelmű lesz a választáson.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője kiemelte: a Fidesz-KDNP szinte minden településen rendelkezik olyan kipróbált, tapasztalt polgármesterrel, aki jól végzi a munkáját. Velük szemben indítanak olyan ellenzéki jelölteket, akiknek egyetlen célja "egy baloldali hatalomátvétel előkészítése" – mondta, úgy értékelve, hogy az alkalmas, már bizonyított polgármesterek és az alkalmatlan, csak hatalmi célokból indított jelöltek között kell dönteni októberben.

A miniszter arról is beszélt, hogy "a zuhanyhíradóban" azt lehet hallani, hogy Gyurcsány Ferenc összehívta a volt gazdasági és titkosszolgálati embereit, és azt mondta nekik, ha segítenek a választáson az önkormányzati hatalomátvételben, akkor mindenkinek fog jutni egy kis megbízás, gazdasági lehetőség. A Gyurcsány-kormány, a Gyurcsány-Bajnai-éra teljes újraépítésére készülődnek, semmi másra – jelentette ki, hangsúlyozva ugyanakkor: ezt már ismerni 2010 előttről.

A nyugdíjasok 9 ezer forintos rezsiutalványáról Rogán Antal azt mondta: az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most rezsiutalványt biztosít a kormány, ami egy gesztus, segítség az időseknek. Jelezte, hogy valószínűleg idén is lesz nyugdíjprémium és -kiegészítés. Megjegyezte egyúttal: egyes ellenzéki politikusok "komoly tiszteletlenséggel" beszélnek az idősekről, "nem gondolom, hogy az idős embereket bármivel meg lehetne vásárolni". Akik pedig támadják a kormányt, azok annak idején "az IMF első parancsára" elvettek egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól és egyhavi bért a közszolgáktól – tette hozzá.

A miniszter úgy értékelt: míg a jobboldalt a tettek – új munkahelyek, bővülő gazdaság, jelentős adókedvezmények, rezsicsökkentés – jellemzik, addig a baloldalt a be nem tartott ígéretek.

Szerinte egyébként egy ideológiai küzdelem zajlik, a baloldalon át akarják rajzolni a világot a saját képük, kedvük szerint, ami most "a zöldideológiába van becsomagolva", de "ez olyan, mint a görögdinnye: kívülről zöld, belülről viszont piros". Az európai zöldek gazdaságpolitikai programja mögött ugyanis "szimpla kommunizmus van": államosítás, gazdasági tulajdon elvétele, magas adók, alapjövedelem fizetése – mondta.

Van azonban ezzel szemben jobboldali alternatíva – folytatta –, amely "külön kikristályosodik" a bevándorlás körüli küzdelemben. A baloldalon "elképzelték, hogy elárasztják (...) Európát és az angolszász világot bevándorlókkal", ám az emberek részéről ezzel szemben "egy természetes ellenreakció" született – fogalmazott. Szavai szerint ezt a küzdelmet testesíti meg például a magyar kormány is a kerítés felépítésével, Olaszországban Matteo Salvini a kikötők megvédésével és Donald Trump amerikai elnök is, amikor fellép a délről érkező bevándorlási nyomással szemben.

Az olaszországi belpolitikai helyzetről Rogán Antal azt mondta: az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Salvini vezette Liga koalíciója elég abszurd volt, hiszen egy zöld-balos párt és egy erősen jobboldali politikai tömörülés koalíciója volt. Szerinte az volt a csoda, hogy eddig fenntartható volt. Hangsúlyozta, hogy az M5S nem értett egyet Salvini bevándorláspolitikájával, ami a szakítás egyik fő oka volt.

Rogán Antal jelezte, a közvélemény-kutatások szerint ma az olasz emberek többsége választást akar, ehhez képest most a fejük felett egy új baloldali kormány létrehozásáról döntenek.

(MTI)

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Budapest és az egész ország érdekeivel szemben viszont sokszor három címeres gazember áll és ezt ma - a fidesz-kdnp által felügyelt - maffiózó-kormánynak nevezhetjük...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Nessy: Be vannak ám szarva, minden hírközlő eszközt bevetnek, közben tolják tapló Pistát, aki löttyedt aggyal mindent gazemberségben partner.
Sámannus
Tóni a kamenyista jelölt Thürmer az ugye nem bohóc, mert ha a tányérjába szarsz azt is megeszi jóízűen.
evacica
Na megszólalt gülűszemű Antilop még ő címkéz! Karácsony nevét ne vedd a szádra, nem vagytok egy súlycsoportban! te aki a gazdi hűséges talpnyalója vagy sok közpénzért , te mersz másról véleményt mondani?! Hiteltelen vagy mint az egész Orbán kormány!!!
jesz
@luiz: szept. 2.. így igaz...csakhát viccre veszik budapest vezetőjének megválasztását...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.