Az Országgyűlés költségvetési bizottságának DK-s elnöke a testület rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi a "forintválság" miatt.

Varju László keddi sajtótájékoztatóján kezdeményezését azzal indokolta: "történelmi mélyponton" van a magyar fizetőeszköz, Magyarország elérkezett minden idők leggyengébb forintjához.

Hozzátette: ez újabb drágulást okoz majd a benzinkutakon és a boltokban, de nem csak az embereknek van miért aggódniuk, hiszen a forint gyengülése ugyanúgy érinti a vállalatokat és a kormányt is.

A költségvetési bizottság DK-s elnöke arra figyelmeztetett: a "rekordgyenge" forint átírja az ország államadósság-mutatóit, és veszélybe sodorhatja a költségvetést is.

Felelős vezető nem nézheti tétlenül ezt a folyamatot – mondta Varju László, aki szerint költségvetési bizottság rendkívüli ülésén a Magyar Nemzet Bank elnökét, a pénzügyminisztert és az Államadósság Kezelő Központ vezetőjét hallgatnák meg.

Hangsúlyozta: a DK szerint a jelenlegi helyzetben az euró mihamarabbi bevezetése az egyetlen hosszú távú megoldás, és amíg ez történik meg, addig nincs biztonságban sem az államháztartás, sem a jövő évi költségvetés.

"Egyértelmű, hogy a forint komoly bajban van, ez nem egy döccenés vagy hullámvölgy, amin átsuhanunk majd, hanem egy frontális ütközés, amiben azt kell végiggondolni, hogy még ki tudunk-e szállni az éppen felrobbanni készülő helyzetből"- fogalmazott. Felhívta a figyelmet arra: a szomszédos országok mindegyikében van céldátum az euró bevezetésére.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Nyugi Feri, a roggyant biztosan euróért árulja a helikopterét azért a gyenge forint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.