Megjelent az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 2018-as jelentése. A 2014-18 közti uniós támogatások majdnem négy százalékát visszafizettetné Magyarországgal az OLAF. Ettől még nem biztos, hogy vissza is kell küldeni a pénzt, az attól függ, az Európai Bizottság és a hatóságok később hogyan működnek együtt. Az ügynökség tavaly hazánkban vizsgálódott a legtöbbet, de a figyelmeztetések ellenére 20 ügyben továbbra sem indítottak eljárást a magyar hatóságok – írja az Index. Az OLAF nyomozási igazgatója, Ernesto Bianchi ugyanakkor közölte, hogy „nem lát rendszerszintű problémát a Magyarországgal kapcsolatos statisztikákban”.

A jelentés szerint az OLAF tavaly 9, európai uniós támogatások felhasználásával kapcsolatos ügyet zárt le Magyarországon és ebből hét esetében valamilyen ajánlást is tett.

A 2014-2018 közötti kohéziós alapok elköltését vizsgálta az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF. A kedden bemutatott jelentés szerint Magyarország negatív rekordot döntött, a 28 EU tagállam közül innen kellene a legnagyobb arányú EU-s forrást visszakérni – írja az Euronews.

Az 2018-as OLAF jelentés szerint a 2014-2018-as időszakból összesen 277 esetben zártak le nyomozást javaslattal, ebből 66 román és 52 magyar eset.

A pénzügyi javaslatok (ami általában visszafizetést jelent a gyakorlatban) a magyar eseteknél a támogatások 3,84 százalékára vonatkoznak, ez a legmagasabb arány az EU-ban.

Egyedül Szlovákiában nagy még ez az arány egynél (ott 2,29%).

Az Euronews brüsszeli tudósítója megkérdezte Ernesto Bianchit, az OLAF vizsgálatokért felelős igazgatóját, hogy a pénzügyi javaslatok pontosan milyen intézkedést jelenthetnek. Bianchi azt mondta, hogy

az ajánlások egy részét képezi a visszafizetés, amit az Európai Bizottság kérhet, ha úgy dönt. De ez jelenthet átcsoportosítást is, ha a tagállam kormánya úgy dönt, hogy költségvetési forrásokat tesz be az EU-s források helyett.

Hangsúlyozta, hogy

a jelentésben foglaltak nem jelentik azt, hogy rendszerszintű probléma lenne Magyarországon, azt is jelentheti, hogy sok esetet derítettek fel.

Ernesto Bianchi azt mondta, sok év tapasztalat megtanította arra, hogy ne dőljön be látszólagos statisztikai eredményeknek. „Az uniós és nemzeti hatóságok közti folyamatos együttműködés és párbeszéd sokkal fontosabb.”

Az OLAF-hoz 2018-ban összesen 458 bejelentés érkezett az uniós tagállamokhoz,

a 33 darab magyar vonatkozású bejelentésből mindössze egy érkezett valamilyen hivatalos forrásból, a többit magánszemélyek tették.

Forrás: euronews.com, 24.hu. Index, 444

Címlapi kép: Pixabay CCo

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nézd már meg őket! uploads.disquscdn.com/images/d89f9f8ba05d85235dab511cb332c0a93788c40fc68fc046a68c48a381d00f72.jpg?w=600&h
hmmm...hasonlít... a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fstatic.femina.hu%2Fterasz%2Forban-regi-kepek%2F80-as-evek.jpg&key=G2BeSm3Foo1CQlaRUXtBxw&w=600&h=390
" ...a magyarországi vizsgálatok négyötödében állapított meg szabálytalanságot". Azt hittem hatékonyabb az OLAF, ezek szerint a maradék egyötödöt nem vizsgálták. Egyre jobbak vagyunk, ez már nem 2/3-ad, hanem 4/5-öd. Az OLAF nyomozási igazgatója helyében nem akarnék elhamarkodott következtetést levonni, de mintha valaki itt lopna, persze nem biztos. Négyötöd az új kétharmad. Ha ez nem rendszerszintű lopás, akkor ugató kutya legyek, vagy lehet hogy napszúrást kaptam.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Ugyan már! úgy is megússza a csuti! 9.éve lopják az EU-s pénzeket és bár tudnak róla,de eddig sem tettek ellene semmit.Az EB-ben és az EP-ben is épp olyan érdek emberek ülnek vezető pozícióban,,mint Orbán maga is. A pénzért azok is mindenre képesek. A csuti csettint egyet,Lölő már is utalja át a 10-20 milliárd forintot mint kenőpénz és minden meg lesz bocsájtva. Csak egyetlen hívatalos feljelentés érkezett,gondolom azt pillanatok alatt elintézték,a többi,amit magánszemélyek adtak be,az meg nem számít,hisz Polt úgy is meghamisítja az adatokat,ha kérnek is esetleg valamit.
namihami
Viszont a Pintyér-Polt-Szájeranyu trió, még a Bianchinál is kevesebb ""rendszerszintű problémát"" fog találni.
Nem mondom, hogy fogadjunk. Úriember biztosra...
Eladott Ország
Meglovasított Magyar Köztársaság lettünk. Se pénz, se köztársaság. De ezeknek nyomhatják a vészcsengőt, az vagy ki van kapcsolva, vagy a fülük is pénzzel van bedugaszolva. A magyarok lopták el a legtöbb EU-s pénzt. Mindenki ilyen?
youtu.be/wM4InkdmiRw
tudode
Tisztázzuk!
.
Ha egy gyermek éhesen eltulajdonít egy kiflit: LOPÁS!!
.
Amit ezek zabrálnak: AZ ORSZÁG, ÉS AZ EU KIRABLÁSA!!!
.
www.google.com/search?q=ner-
tagok+lop%C3%A1sai&oq=N&aqs=chrome.2.69i60j69i57j69i59j69i60l3.5252j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
""" Valahol Európában """
kereső
@Eladott Ország: Nem szorosan a témához- de mégis van köze hozzá. Vajh ki a bujkáló tettestárs? A kommentekben is van egy-két érdekes információ.hvg.hu/kkv/20190904_vajna_hagyatek_cegbirodalom_offshore
Jozefina
Én már azt is sejteni vélem, hogy megvannak azok a brüsszeli csatornák, ahol vesztegetni lehet!!! Ha bukta lesz, akkor nagy!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.