A szervezők arra kérik a tanulók szüleit, hogy igazoljanak egy napot a gyereküknek, ha részt venne a bojkottban.

Noha a diákok augusztus végi, Kossuth téri demonstrációján azt jelentették be, hogy szeptember 13-án sztrájkolnak a köznevelési törvény módosításai miatt, valójában, jogilag nem sztrájk lesz az, hanem iskolabojkott

– mondták el a szervezők a hvg.hu-nak.

Iskolabojkottot hirdetnek a magyar diákok

A lényeg persze nem változott: abban reménykednek, minél több diák azzal fejezi ki tiltakozását a nyáron elfogadott változtatások (egy állami hivatal dönt a magántanulói státuszról, az eddiginél jobban függnek az alternatív iskolák az állam, kormány jóindulatától, az iskolaigazgatók kinevezésébe már nem szólhatnak bele a tanárok és a szülők, stb.) ellen, ha otthon marad, nem megy iskolába aznap.

A szervezők azt szeretnék, a kormányoldal vonja vissza és tárgyalja újra a köznevelési törvényt a szakszervezetek bevonásával. A szülőket arra kérik a szervezők, hogy igazoljanak egy napot a gyereküknek, ha az csatlakozni akar a tiltakozáshoz.

Cikk- és címlapkép: AFP

(hvg.hu)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reagens
@Eriksson: Csinálják csak. Már mindenkinek elege van belőlük. Teljesen lejáratják magukat. Megérjük még, hogy leköpik a lázongókat!
Eriksson
@reagens: A fiatalok diákéveikben hajlamosak a lázadozásra minden és mindenki ellen. S ez nem is baj.
A baj ott kezdődik, ha a tanáraik s a felnőttek mondják meg nekik, hogy mi ellen lázadjanak. Ez tisztességtelen a gyerekekkel és a szüleikkel szemben is.
Málna
@Eriksson: Én igazolok egy napot a gyerekemnek, ha ő úgy akarja (meglepődnék, ha így lenne). De ezért elvárom, hogy tisztában legyen azzal, hogy mi ellen lázad és ezt saját meggyőződéséből tegye.
reagens
@Eriksson: Ami zavaró, hogy még ők beszélnek becsületességről és erkölcsről!
Eriksson
@reagens: Ahhoz némelyeknek elő kellene venni az Idegen szavak szótárát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.