Az unió csalásellenes hivatalának vezetője, Ville Itälä Polt Péter legfőbb ügyésszel is elbeszélgetne.

Interjút adott az Euronews-nak az európai uniós csalásellenes hivatalának vezetője, Ville Itälä, és ebben jelentette be, hogy Magyarországra is kész ellátogatni.

Magyarországra jönne az OLAF vezetője a korrupciós ügyek miatt, Polt Péterrel is elbeszélgetne

Polt Péter legfőbb ügyész az ügyészség 2017. évi tevékenységéről szóló beszámolóját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 13-án

Fotó, címlapi kép: MTI/Soós Lajos

A nem annyira baráti látogatást valószínűleg 2020-ban ejtheti meg a hivatal vezetője, aki igazságügyi vezetőkkel, köztük a legfőbb ügyész Polt Péterrel is találkozni szeretne.

Ville Itälä azt is elmondta, az ügyészséggel már felvette a kapcsolatot, a budapesti tárgyalás célját pedig úgy határozta meg, hogy szeretné javítani az OLAF javaslatainak követését Magyarországon.

A friss OLAF-jelentés szerint Magyarországgal fizettetné vissza a legtöbb uniós pénzt a szervezet, ugyanis az országnak 2014-2018 közt kifizetett kohéziós pénzek felhasználásának 4 százalékát problémásnak tartja.

Fontos, hogy a számok mögé lássunk. Hiszen a számok nem mindig mondják el a teljes igazságot. Ezért utazok Magyarországra. Szeretnék igazságszolgáltatási és bűnüldözési vezetőkkel is beszélni arról, mi lehet a háttérben. És ha vannak problémák, közösen kellenne megoldást találnunk ezekre

- mondta el az Euronews-nak az OLAF vezetője.

Polt Pétert és az ügyészséget az utóbbi időkben sokszor érte az a vád, hogy nem járnak el egyértelmű ügyekben sem, hiába jelezte az OLAF, hogy egyes uniós forrású projekteknél gond van, vádemelésig nem jutottak el az ügyek. Ilyen volt például a 24.hu által feltárt, Orbán Viktor vejét érintő ügy, ahol az OLAF szerint a bizonyítékok megállták volna a helyüket egy bírósági ügyben, ám végül ebből vádemelés hiányában nem lett semmi.

Egyébként sok más uniós tagállamban sem veszik figyelembe az OLAF jelzéseit, Csehországban a kormányfő Andrej Babis cége ellen folyó korrupció miatti eljárást az ügyészség felfüggesztette.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Szinte biztos ha idejön az Uniós biztos a polpot NEM FOG PONT RÁÉRNI, pedig akár bilincsben is vihetné magával a nemzetközi bíróságra !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Remélem a főügyész úr elmondja neki, és nehezményezi, miért nem szóltak neki előbb a visszaélésekről, és a törvény erejével csapott volna le az árulkodókra, mielőtt kiderül, hogy Magyarország Kormánya a tolvajlásban is első az Eu-ban!
nezelodo
@fideszes gyökér: Legfeljebb még emel két százalékot az ÁFÁ-n az adócsökkentés kormánya, meg hozzácsapja az elhalasztott kútadót, hogy a vidék is érezhesse a vezér törődését!
Eladott Ország
Erre az egyik megoldás, Orbán szavaival élve: Kormányt kell váltani.
kereső
És akkor még nem is "beszéltünk" a microsoft ügyről- amiben maga az ügyészség IS! érintett lehet. Az FBI, és amerikai igazságügyi minisztérium már tudja. Mi mikor fogjuk megtudni-,hogy ki mindenki részesült a jóból?
papa.49
@kereső: A kontárok leváltása után !!!
qxy
Ha lehetne kérni. Én is szeretnék ott lenni a beszélgetésen. Állítom mindent bevall Polt Péter. " Kezeskedem"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.