Több mint hárommillióan támogatják a kormánypártokat. A Fidesz–KDNP a szavazatok 53 százalékát kapná, ha most rendeznék a választásokat – ez derül ki a kormányközeli Nézőpont Intézet friss kutatásából. Az ellenzéki pártokkal szimpatizálók köre stagnált vagy csökkent az elmúlt hónapban. A szintén kormányközeli Századvég 53 százalékot mért Tarlós Istvánnak, a munkájával a fővárosiak 57 százaléka elégedett

Kedvező pozícióból várhatja a Fidesz–KDNP az önkormányzati választást, a kormánykoalíció politikáját 3,3 mil­lióan támogatják. Mindez azt jelenti, hogy egy most vasárnap esedékes választáson 53 százalékot kapna listán a pártszövetség – derült ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készült, augusztusi közvélemény-kutatásából.

A felmérés kimutatta azt is, hogy az ellenzékkel szimpatizálók köre stagnált vagy csökkent az elmúlt hónapban.

A Demokratikus Koalíció és a Momentum továbbra is 11-11 százalékot érnének el listán. A Jobbik politikáját az elmúlt hónaphoz képest egy százalékponttal kevesebben támogatják (8 százalék). Hasonló mértékben csökkent a biztos párt választok körében az MSZP- Párbeszéd szövetség is, a legújabb kutatások 6 százalékot mértek nekik. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (négy százalék), az LMP (három százalék) és a Mi Hazánk (három százalék) a mandátumszerzéshez szükséges öt százalékot sem érték el.

A teljes felnőtt népesség körében is jelentős a Fidesz–KDNP előnye, csakúgy mint egy hónappal ezelőtt, ezúttal is 41 százalékpontos támogatottsággal bír a pártszövetség.

A kormánypártoknak 2018 januárja óta legalább 38 százalékos a népszerűségi mutatója, ami azt jelenti, hogy stabilan legalább hárommillió fő támogatja a Fidesz–KDNP-t.

A Demokratikus Koalíció és a Momentum hét-hét százalékon állnak, tehát alig több, mint ötszázezer szimpatizánsuk van. A Jobbik ezen a bázison is egy százalékpontot csökkenve hat, az MSZP–Párbeszéd szövetség pedig öt százalékon áll, egyik pártnak sincs tehát már félmillió szimpatizánsa sem.

Közben a Századvég Alapítvány MTI által közzétett közvélemény-kutatása arra mutatott rá, hogy

a budapesti választók többsége Tarlós Istvánt pozitívan ítéli meg, a felmérés szerint a jelenlegi főpolgármesterrel, a Fidesz–KDNP jelöltével a megkérdezettek 53 százaléka szimpatizál.

A budapestiek 57 százaléka elégedett a főpolgármester munkájával, és csak 42 százalékuk vélekedik róla negatívan.

Karácsony Gergelyről, az ellenzéki főpolgármester-jelöltjéről csak a választók 41 százaléka vélekedik pozitívan, 52 százalékuk negatívan nyilatkozott.

A felmérés alapján kiemelték azt is, hogy Puzsér Róbert a jobb- és a baloldali szavazók körében is népszerűtlen: a válaszadók 73 százaléka elutasítja őt, és csupán 18 százalékuk támogatja.

Berki Krisztiánról a budapestiek 84 százaléka van negatív véleménnyel, és mindössze három százalékuk szimpatizál vele.

A kutatásból az is kiderült, hogy az ellenzéki szavazók tekintélyes része nem tartja reálisnak, hogy valamelyik ellenzéki jelölt győz október 13-án – írja a Magyar Nemzet.

Korábban a 24.hu arról írt, hogy

nem nyilvános kutatások alapján, Tarlós népszerűsége elolvadhatott a Fideszéhez képest. 

A Századvég nem közölte, hogy mennyi a Fidesz budapesti támogatottsága, csak Tarlós népszerűsége derült ki, a közleményükből annyi látszik, Tarlósra 49 százalék szavazna, míg Karácsonyra 36. A Nézőpont pedig az országos adatokat publikálta. A HVG azt írja:

Noha a Századvég szerint Tarlós munkájával a budapestiek 57 százaléka elégedett, más mérések azt mutatják, szoros párharc lesz közte és Karácsony Gergely, az ellenzék által támogatott főpolgármester-jelölt között.

Forrás: Magyar Nemzet, Index, 24.hu, HVG

Címlapi kép: MTI/Czeglédi Zsolt

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Hát még akkor mekkorát ugrik az állampárt támogatottsága, ha a közmédiában nyilvánosságra hozzák, reggel, délben és este, az OLAF jelentését, hogy Magyarország Kormánya a lopásban is első az EU-ban. Bizton beelőzik a választáson a Mikola féle Hazafias Népfront 99,9%-os egykori választási győzelmeit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
reagens
Egy kávét kérek! :-)))))))))))))))))))))))
RonaGyuri
még ha le is kell vonni belőle a Nézőpont hazugságát, nagyon sok birkát jelent! =))
Yoda69
Mi mast is mondhatna a fideSS altal fizetett lenezopont?
Ludmilla
a határon túliak még elhiszik ennek a szemét bandának a hazudozásait
Macskaszem
Birkából is sok van, plusz a lefizetett, tévedésben tartott, megfélemlített szerencsétlenek, nem beszélve a fidesz kézbe került választási informatikáról.
nezelodo
Hát még akkor mekkorát ugrik az állampárt támogatottsága, ha a közmédiában nyilvánosságra hozzák, reggel, délben és este, az OLAF jelentését, hogy Magyarország Kormánya a lopásban is első az EU-ban. Bizton beelőzik a választáson a Mikola féle Hazafias Népfront 99,9%-os egykori választási győzelmeit.
Yoda69
@Ludmilla: Mi az hogy? Ott van peldaul reagens, alias csikari a bunko roman paraszt, vagy dubrincs, aki a cocat bassza az olban. Ilyen agyamentekbol a fideSS tabora.
justhpeter
Én minden közvéleménykutatónak hiszek. Azt is elhiszem, ha mindenki magasan a fideSS-kdnp-t jelöli elsőnek.
Csak arra szeretnék még kitérni, hogy ha a budapesti választók ismét a fideSS-kdnp-t választják, felejtsék el mindazt, amit a mostani ciklusban Tarlós mesteren számon kértek. Ha nem így tesznek, maguk is hiteltelenné válnak.
Mrfingusz
A kedves édesanyját megbaszhatná az 3 millió !
CsipkeRózsa
@reagens: Most ittál egyet, várj egy kicsit a második kávéval.
verőce21
Ilyen az, amikor a teljes népességből vett minta alapján számítják a támogatottságot, - "A Fidesz–KDNP a szavazatok 53 százalékát kapná" - és nemcsak a párttagok körében végeznek felmérést!
Mint pl. Olaszországban, ahol a párttagoknak is csak 73%-a támogatta a kormányzópártot! - Melyik a jobb eredmény lipsik?
Ludmilla
@Yoda69: a Vajdaságban jártam nemrég a magyar határ mentén.Több falubelinél megfordultunk Bácsszőlősön.Rajongva imádják ezt a szemetet,és mikor cáfolni akarod őket,haraggal fordulnak el
Klubtag
@Ludmilla: ..nem ők a hibásak, hanem az a főgané és a vele egyívásúak, akik pénzt , paripát, fegyvert nem kímélve, folyamatosan hazugságokkal megvezetik őket...ugyanazokkal a módszerekkel, ugyanolyan kulturális réteget, ugyanolyan aljas célból (kizárólag a Mo-i vezető pozíciójuk megtartása érdekében), mint az itthoniakat.
Nincs ezen mit csodálkozni...egy olyan konglomerátum, mely regnálásának kezdete óta csak a hazudozás, a csalás, az ügyeskedés (értsd: lopás), a jogi csűré-csavarás, a tisztességes, de kevésbé sikeres emberek megvetése, megalázása, kisemmizése eszközével operált, melynek a gyűlöletkeltés, az állandó "háborúskodás" a kommunikációs filozófiája, mely csak harácsolni, kapni, sőt követelni képes, adni, méltányosnak, segítőkésznek mutatkozni szinte képtelen és mindezekhez sajnos még híveket is gyűjtött szép számmal (ez persze legyen a hívek lelkiismereti gondja) - egyszerűen nem lehet értelmes, tisztességes ember zsinórmértéke. UFF
Eladott Ország
A magyaroroszági választásra jogosultak száma másfél évvel ezelőtt: 7 933 815 fő. Ebben nincsenek benne a külhoni szavazói a fidesznek, csak azok, akik itt élnek és itt adóznak. Levélszavazók – külhoniak – pluszban 378 444 fővel dobják meg ezt a számot. Ha feltételezzük, hogy a fidesznek valóban 3,3 millió támogatója van, akkor sem beszélhetünk többségről. De a magam részéről nem feltételezem, ugyanis a tavalyi parlamenti választáson összesen 2 824 551 voksot sikerült szerezniük, amiben már benne vannak a külhoniak szavazatai is. Az idei EP választásokat most nem veszem alapul, azokon hagyományosan jóval alacsonyabb a részvételi arány. Annyit azért érdemes tudni, hogy arányosítva itt is a 2,5-2,8 milliós támogatottság köszön vissza. A legfontosabb azonban talán az, hogy az önkormányzati választásokon ki milyen eredményt fog elérni. Mert a Nézőpont Intézet kutatása ebből a célból készült, és ki is számolták, hogy győz a fidesz. Én meg azt remélem, győz az ország.
Nessy
@Eladott Ország: Azt hiszem, itt nem a szavazatok száma csak a döntő, hanem a körülmények! A kamu pártok, kamu jelöltjei, a háttérből támogatott önjelöltek,(lásd a postás a fővárosban, akit tárt karokkal várt a királyi média), akik egyrészt szétcincálják az ellenzéket, másrészt a töredék szavazatukkal támogatják a fideszt! Most a csodás népesség szaporulatot egyes településeken, ne is említsük. Mindehhez jön az informatikai "támogatás", a nyílt és burkolt zsarolás,és maga a választási törvény. Az unortodox matek szerint már tavaly is a 49% 2/3-t jelentett.
Ilyenkor eszembe jut egy népmese záró mondata: Aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál"!
man at work
"Több mint 3 millióan támogatják a Fidesz–KDNP-t" - csak Budapesten!
cikicakk55
Egyszerűen nem tudom kiket kérdeztek meg? Tényleg olvasok nagyon sok online oldalt.Kivéve a kifejezetten Fideszest,mert azt nem bírja a gyomrom. ( pesti srácok,888,origó, stb) Nekem az jön le,hogy kb 80% szidja a Fideszt és csak 20% nyalja a talpukat.A lakóhelyemen is ugyan ezt látom és tapasztalom. A piacon, a strandon,az orvosnál a várakozás közben,az utcákon főleg azt hallom és látom,hogy az embereknek elegük van a Fideszből. Hol van az a 3 millió ember? Annyira dolgoznak,olyan sokat,hogy csak a 20% ér rá internetezni? A másik.: Amennyiben nekem pénzt ajánlanának fel,hogy szavazzak a Fideszre,minden szívfájdalom nélkül elfogadnám. Miért? Ők 9 éve hazudnak éjjel-nappal. Nos! Én miért ne hazudhatnék? A szavazó fülkében egyetlen egy Fideszes sem lesz ott.Nem lesz ott egy párt képviselője sem.Egyedül leszek és oda rakom a jelet ahova akarom. Ezért nem értem,hogy lehet embereket megvenni,megzsarolni? Engem ha zsarolnának,már csak azért sem szavaznék a Fideszre.Persze nem mondanám meg,hagynám hadd higgye a zsaroló,hogy megijedtem. Ezt kéne minden embernek tenni. Ha adnak,fogadjátok el,de a szívetek szerint szavazzatok. A gyerekeitek és az unokáitok jövője a tét. Ne adjátok oda a jövőjüket 1-2000 ft-ért,vagy fáért,vagy krumpliért. NEM TUDNAK LEELLENŐRIZNI:
moareka
A Nézőpont szerint én is "támogatom"...:))))))
qxy
Nyugodjon le mindenki. A fidesz fog győzni. Miért?
Csak gondoljatok bele a sok aljas féreg mennyi pénzt is síbóltak el? Kurva sokat. Na szerintetek hagynák hogy ez a nehezen összelopott pénzt csak úgy el bukják? Ugye nem. Na meg az ellenzék is nagyon jól tudja hogy a pénz vissza szerzésével meg lehetne fingatni a fideszt. De nem teszi meg az ellenzék. Miért, Mert nekik is kurva sok van és ők sem dolgoztak meg érte és ha elkezdenék kavarni a szart netán valaki beolvasa nekik is hogy akkor ti is tegyétek le az asztalra. Ezért, inkább hagyja az ellenzék is mert egy aljas társaság az is.
CsipkeRózsa
@man at work: A 3 millió közül 2 millió a Kossuth téren találkozott.
kishonda
Sokat kellett nekik dolgozni, hogy ezt az ostobaságot összehozzák.
nemfideszes
A talpnyaló mráz ismét "jobban teljesít"... lesz ez még 10 millió is...mert ugye a csalást meg kell alapozni...
reagens
Nem akarjátok hirdetni hogy lapos a föld? A Fidesz többségét se ismeritek el. Nem nagy a különbség.
Borsodi
@qxy: Én is azt hiszem,hogy bárhogy szavazunk a fidesz nyer,azért próbáljuk meg le váltani őket.
csak úgy....
@reagens: a buksid lapos,tibi! már küldtem a pártkötpontnak a fura dolgaidat, a kritikus nézeteidet a fidesszel és orbánnal szembe,...majd jelentkeznek nálad.
F_Viktor
@reagens: [email protected] orrú barátom, te havi 70-80 ezerért fújod itt a propagandát, mert ennyit érsz a csútinak.
Szerinted O1G mit vár el a századvégétől évi 1,44 milliárdért (havi 120 millió forintocskáért)?
csak úgy....
@reagens: tibi! te fékezett habzású...,holnap reggel 5kor itt legyél és könyörögj bocsánatér orbánhoz mert nagyon szarúl áll a szénád ...
Eladott Ország
A Nézőpont Intézet alaposan körbekémlelt – mint Matolcsy mester, amikor értesült a remek hírről: mégsem az ő magánügye, hogy mire költi a mi pénzünket – és azt kellett látnia, hogy Magyarországon másfélszeresére nőtt a terrorfenyegetettség ÉRZÉSE. De tényleg. Esküszöm, még életemben nem hallottam olyan kutatásról, amelyik azt mérte volna fel, hogy mondjuk hová fajult a népesség körében akárminek is az érzése, de a Nézőpont Intézetnek én kételkedés nélkül elhiszek bármikor, bármit. Mráz Ágoston Sámuel és csapata már többször bizonyított, mint ahányszor erre nekem például igényem lett volna. Ők mutatták ki azt a kétségtelen tényt is, hogy az emberek többsége szereti a paksi bővítés GONDOLATÁT. Ezt 2014 februárjában derítette ki a kormánytól teljesen, de nagyon független intézet, azóta pedig nagyon sokat fejlődtek. мразь (mráz) oroszul szemét embert jelent. Nomen est omen! Már alig várom a következő bombasztikus eredményt. Ha van egy kis szerencsénk, az arról fog szólni, hogy a magyarok 89,7 százaléka ragaszkodik hozzá, hogy a kormány vegye állami gondnokság alá a közétkeztetést, mert csak az a répafőzelék az igazi, amin ott a miniszterelnök vigyázó szeme. Feltétnek.
Horizont
Ha kedvezőek a körülmények, ha van 3 millió akkor miért fosnak, miért köpködnek, miért karaktergyilkolásznak?
Van 3 millió ? Akkor miért csak 1,7 millió szavazott rájuk legutóbb. Ők fognak nyerni ezt sajnos tudjuk. Aki hazudik az lop, aki lop az csal ...fel lehetne rájuk az egész negatív emberi tulajdonságokat fűzni!
reagens
@F_Viktor: A bérkommentelési árakat neked kéne tudnod, hiszen Soros téged fizet, hogy Orbánékat piszkáljad! Nagyon rá vagytok szorulva! Sajnállak, hogy ennyire szerencsétlenül kell pénzt keresnek vikike!
Horizont
@reagens: képzeld el Soros személyesen utal nekem euróban minden hónapban a folyószámlámra. A megjegyzés rovatban arra bíztat báncccsam jobban a Viktort.
Hogy te mekkora barom vagy. Áruld már el miért változtattál nevet?
reagens
@Horizont: Nem változtattam nevet, születésemtől fogva így hívnak!
Zsorzsi bácsi milyen szolgáltatásért nyújt anyagi támogatást?
solidedge
A friss adatok szerint már 27 millióan támogatják a Nézőpont óvatos becslése alapján.
Horizont
@reagens: csikari ne hazudj...tudid aki hazudik lop is...aki lop...
Írtam hogy báccccssam a Viktort. Nem tudsz olvasni?
reagens
@Horizont: Bosszantó, hogy öten nem tesztek ki egy vitapartnert! Ez szegénységi bizonyítvány az ellenzék részéről!
F_Viktor
@reagens: Írod:
"Soros téged fizet..."

Nincs szükségem Soros pénzére, ingyen szívatlak barom!
Sorosnak nem, hiszem, hogy bértollnokok által kell felhívnia a figyelmet pl. a Black Lives Matter mozgalomra,, az Open Society Foundationsre, vagy a CEU-ra. :-D
reagens
@F_Viktor: Érdekes! Eddig a saját primitívségedet bizonyítottad és azt, hogy egy tahó paraszt vagy!
Kezded felértékelni magad, szerencsétlen? :-)))))))))))))))))))))
F_Viktor
@reagens: Kinek mi jár... Rohadt mocskos geciknek ez jár! ;-) Na és pár meglepi... :-D
reagens
@F_Viktor: Nyomorult vagy és primitív. Nem tudod levetkőzni ezt a törzsi vonást. :-))))
Sajnos tipikus az ilyen migráncsoknál! :-))))))
Látom nem tetszik ha szivatlak öcsi! :-))))))))
F_Viktor
@reagens: Írod:
"Látom nem tetszik ha szivatlak öcsi!"

Nem tudom mivel tudnál szívatni, összetévesztesz anyáddal!?
reagens
@F_Viktor: :-))))) Ó, tényleg? Tudod!!!:-)))))))))))
Lepényleső
Tegyük fel,hogy elhiszem. Akkor azonban a 8 millió szavazó polgárból a 3 millió
miképp lett az egész 2/3-a? Ez az ortodox matematika,vagy a csalás gyakorlata?
Eladott Ország
@Lepényleső: Scheppele a Princeton Egyetem politológia professzora a magyar demokráciáról, az alkotmányosságról és a jogállamiságról. "lyan kormánnyal van dolguk, amely csak az alkotmányosság, demokrácia iránti elkötelezettség látszatát kelti. És hogy valójában most már ezek egyike sem igaz."
https://hu.budapestbeacon.com/kiemelt-cikkek/...
Borsodi
Három millióan a lopást támogatják,ez korrekt
qxy
@Borsodi: Leváltani, nem lehet. csak ha elzavarjátok.ahhoz meg olyan ellenzék kellene az meg nincs. Megoldás, Kilőni. oda állni a többi fasz elé és megkérdezni tőlük. .-
Uraim? Ki akar miniszter lenni? Sajnos ezzel a szeméttel így jártunk és ez lett a vége. Az hogy a következő hogy végzi, az csak rajta múlik. Szerinted lenne jelentkező aki miniszter szeretne lenni, ?
Minden politikus, ,rokon barát, vagyonát államosítani és posztján hagyni. bér lakás és minimálbér.
Folytathatja a munkáját . DE... 10% csökkenés a bejövő pénz forgalomban az 10 év börtönnel jár. és onnan járhat ki dolgozni ugyanezt.a minimálbér 2,5 % ért. Választhat.A jog és törvény teljes leváltása és szintén vagyon elkobzás. De ezt ki tenné meg? a magyar? az erre képtelen.
Nessy
Ebből mennyi a jó pénzért szavazó levelezőtagozatos?
Peller Anikó
@Nessy: 200 ezer. A többi rá van hazudva okosba.
Desischado
Három millió, persze. Én meg a Mickey egér vagyok.
Borsodi
@qxy: Demeter Márta, Vona Gábor,Jakab Péter, Márky Zay,megtenné szerintem.De le váltani nem lehet,az biztos.
https://www.youtube.com/watch?v=xWS-S2YRju8...
qxy
@Borsodi: Na ez az . duma van. de , az kevés. Nem a fidesszel kellene baszkódni. hanem a polt Petivel a slepjével a törvénnyel. Mert ha az kifingik, akkor baszhatja a fidesz a jogait. Nem lesz neki más mint egérút. Vagyis, amíg ezek a törvények és jogok vannak addig a fidesz az úr. Leváltani, tüntetni sztrájkolni az semmit nem ér. Oda menni, kirángatni, vagy , nem ide hívni az EU felügyeletet hanem, érte menni elhozni és meg mutatni bizonyítani adatokkal a dolgokat. ha ez meg van. Mehet a levesbe Polt és a fidesz szava semmit nem ér. nincs aki védje. De viszont ez bizony az ellenzék is tudja . Nem teszi meg a lépéseket. Miért, Mert akkor tényleges elszámoltatás lenne és bizony hogy nekik is el kellene számolni. Vagyis, Elég csak ugatni a parlamentbe fel baszni a polgárokat és azok hadd basztassák egymást. Mert ez megy.
Eladott Ország
Egyébként miből jött ki a hárommillió fidesz támogató, a varázsgömbből?! Legutóbb még csak 2,8 millió volt a határon túli bérszavazókkal és a rendszerszintű csalással együtt, közpénz milliárdokból élő [email protected]ó és seggnyaló nézőpont intézet. A többiek már elköltöztek?! Már ilyen kevesen vagyunk?!
http://versek.aranyosiervin.com/wp-content/up...
qxy
@Eladott Ország: Tudod hogy van ez fideszékmél. Kint vannak a meccsen 500 néző és a fidesz felmérés szerint telt ház volt.és ezt Polg garantálja is hogy ez a hazugság igaz is.
reagens
Nagyon tetszik a tagadás és az okoskodó értelmezés , magyarázkodás. Majd a választások után meg jönnek az elemzések, hogy voltaképpen ők győztek. Igaz hogy folyamatosan kisebbségben vannak de a valóság nem az ő asztaluk. Szórakoztató ez az erőlködés.
Annyit kéne csak tudomásul venniük hogy nem kellenek a magyaroknak! :-)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.