Több mint hárommillióan támogatják a kormánypártokat. A Fidesz–KDNP a szavazatok 53 százalékát kapná, ha most rendeznék a választásokat – ez derül ki a kormányközeli Nézőpont Intézet friss kutatásából. Az ellenzéki pártokkal szimpatizálók köre stagnált vagy csökkent az elmúlt hónapban. A szintén kormányközeli Századvég 53 százalékot mért Tarlós Istvánnak, a munkájával a fővárosiak 57 százaléka elégedett

Kedvező pozícióból várhatja a Fidesz–KDNP az önkormányzati választást, a kormánykoalíció politikáját 3,3 mil­lióan támogatják. Mindez azt jelenti, hogy egy most vasárnap esedékes választáson 53 százalékot kapna listán a pártszövetség – derült ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készült, augusztusi közvélemény-kutatásából.

A felmérés kimutatta azt is, hogy az ellenzékkel szimpatizálók köre stagnált vagy csökkent az elmúlt hónapban.

A Demokratikus Koalíció és a Momentum továbbra is 11-11 százalékot érnének el listán. A Jobbik politikáját az elmúlt hónaphoz képest egy százalékponttal kevesebben támogatják (8 százalék). Hasonló mértékben csökkent a biztos párt választok körében az MSZP- Párbeszéd szövetség is, a legújabb kutatások 6 százalékot mértek nekik. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (négy százalék), az LMP (három százalék) és a Mi Hazánk (három százalék) a mandátumszerzéshez szükséges öt százalékot sem érték el.

A teljes felnőtt népesség körében is jelentős a Fidesz–KDNP előnye, csakúgy mint egy hónappal ezelőtt, ezúttal is 41 százalékpontos támogatottsággal bír a pártszövetség.

A kormánypártoknak 2018 januárja óta legalább 38 százalékos a népszerűségi mutatója, ami azt jelenti, hogy stabilan legalább hárommillió fő támogatja a Fidesz–KDNP-t.

A Demokratikus Koalíció és a Momentum hét-hét százalékon állnak, tehát alig több, mint ötszázezer szimpatizánsuk van. A Jobbik ezen a bázison is egy százalékpontot csökkenve hat, az MSZP–Párbeszéd szövetség pedig öt százalékon áll, egyik pártnak sincs tehát már félmillió szimpatizánsa sem.

Közben a Századvég Alapítvány MTI által közzétett közvélemény-kutatása arra mutatott rá, hogy

a budapesti választók többsége Tarlós Istvánt pozitívan ítéli meg, a felmérés szerint a jelenlegi főpolgármesterrel, a Fidesz–KDNP jelöltével a megkérdezettek 53 százaléka szimpatizál.

A budapestiek 57 százaléka elégedett a főpolgármester munkájával, és csak 42 százalékuk vélekedik róla negatívan.

Karácsony Gergelyről, az ellenzéki főpolgármester-jelöltjéről csak a választók 41 százaléka vélekedik pozitívan, 52 százalékuk negatívan nyilatkozott.

A felmérés alapján kiemelték azt is, hogy Puzsér Róbert a jobb- és a baloldali szavazók körében is népszerűtlen: a válaszadók 73 százaléka elutasítja őt, és csupán 18 százalékuk támogatja.

Berki Krisztiánról a budapestiek 84 százaléka van negatív véleménnyel, és mindössze három százalékuk szimpatizál vele.

A kutatásból az is kiderült, hogy az ellenzéki szavazók tekintélyes része nem tartja reálisnak, hogy valamelyik ellenzéki jelölt győz október 13-án – írja a Magyar Nemzet.

Korábban a 24.hu arról írt, hogy

nem nyilvános kutatások alapján, Tarlós népszerűsége elolvadhatott a Fideszéhez képest. 

A Századvég nem közölte, hogy mennyi a Fidesz budapesti támogatottsága, csak Tarlós népszerűsége derült ki, a közleményükből annyi látszik, Tarlósra 49 százalék szavazna, míg Karácsonyra 36. A Nézőpont pedig az országos adatokat publikálta. A HVG azt írja:

Noha a Századvég szerint Tarlós munkájával a budapestiek 57 százaléka elégedett, más mérések azt mutatják, szoros párharc lesz közte és Karácsony Gergely, az ellenzék által támogatott főpolgármester-jelölt között.

Forrás: Magyar Nemzet, Index, 24.hu, HVG

Címlapi kép: MTI/Czeglédi Zsolt

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Hát még akkor mekkorát ugrik az állampárt támogatottsága, ha a közmédiában nyilvánosságra hozzák, reggel, délben és este, az OLAF jelentését, hogy Magyarország Kormánya a lopásban is első az EU-ban. Bizton beelőzik a választáson a Mikola féle Hazafias Népfront 99,9%-os egykori választási győzelmeit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
reagens
Egy kávét kérek! :-)))))))))))))))))))))))
RonaGyuri
még ha le is kell vonni belőle a Nézőpont hazugságát, nagyon sok birkát jelent! =))
Yoda69
Mi mast is mondhatna a fideSS altal fizetett lenezopont?
Ludmilla
a határon túliak még elhiszik ennek a szemét bandának a hazudozásait
Macskaszem
Birkából is sok van, plusz a lefizetett, tévedésben tartott, megfélemlített szerencsétlenek, nem beszélve a fidesz kézbe került választási informatikáról.
nezelodo
Hát még akkor mekkorát ugrik az állampárt támogatottsága, ha a közmédiában nyilvánosságra hozzák, reggel, délben és este, az OLAF jelentését, hogy Magyarország Kormánya a lopásban is első az EU-ban. Bizton beelőzik a választáson a Mikola féle Hazafias Népfront 99,9%-os egykori választási győzelmeit.
Yoda69
@Ludmilla: Mi az hogy? Ott van peldaul reagens, alias csikari a bunko roman paraszt, vagy dubrincs, aki a cocat bassza az olban. Ilyen agyamentekbol a fideSS tabora.
justhpeter
Én minden közvéleménykutatónak hiszek. Azt is elhiszem, ha mindenki magasan a fideSS-kdnp-t jelöli elsőnek.
Csak arra szeretnék még kitérni, hogy ha a budapesti választók ismét a fideSS-kdnp-t választják, felejtsék el mindazt, amit a mostani ciklusban Tarlós mesteren számon kértek. Ha nem így tesznek, maguk is hiteltelenné válnak.
Mrfingusz
A kedves édesanyját megbaszhatná az 3 millió !
CsipkeRózsa
@reagens: Most ittál egyet, várj egy kicsit a második kávéval.
verőce21
Ilyen az, amikor a teljes népességből vett minta alapján számítják a támogatottságot, - "A Fidesz–KDNP a szavazatok 53 százalékát kapná" - és nemcsak a párttagok körében végeznek felmérést!
Mint pl. Olaszországban, ahol a párttagoknak is csak 73%-a támogatta a kormányzópártot! - Melyik a jobb eredmény lipsik?
Ludmilla
@Yoda69: a Vajdaságban jártam nemrég a magyar határ mentén.Több falubelinél megfordultunk Bácsszőlősön.Rajongva imádják ezt a szemetet,és mikor cáfolni akarod őket,haraggal fordulnak el
Klubtag
@Ludmilla: ..nem ők a hibásak, hanem az a főgané és a vele egyívásúak, akik pénzt , paripát, fegyvert nem kímélve, folyamatosan hazugságokkal megvezetik őket...ugyanazokkal a módszerekkel, ugyanolyan kulturális réteget, ugyanolyan aljas célból (kizárólag a Mo-i vezető pozíciójuk megtartása érdekében), mint az itthoniakat.
Nincs ezen mit csodálkozni...egy olyan konglomerátum, mely regnálásának kezdete óta csak a hazudozás, a csalás, az ügyeskedés (értsd: lopás), a jogi csűré-csavarás, a tisztességes, de kevésbé sikeres emberek megvetése, megalázása, kisemmizése eszközével operált, melynek a gyűlöletkeltés, az állandó "háborúskodás" a kommunikációs filozófiája, mely csak harácsolni, kapni, sőt követelni képes, adni, méltányosnak, segítőkésznek mutatkozni szinte képtelen és mindezekhez sajnos még híveket is gyűjtött szép számmal (ez persze legyen a hívek lelkiismereti gondja) - egyszerűen nem lehet értelmes, tisztességes ember zsinórmértéke. UFF
Eladott Ország
A magyaroroszági választásra jogosultak száma másfél évvel ezelőtt: 7 933 815 fő. Ebben nincsenek benne a külhoni szavazói a fidesznek, csak azok, akik itt élnek és itt adóznak. Levélszavazók – külhoniak – pluszban 378 444 fővel dobják meg ezt a számot. Ha feltételezzük, hogy a fidesznek valóban 3,3 millió támogatója van, akkor sem beszélhetünk többségről. De a magam részéről nem feltételezem, ugyanis a tavalyi parlamenti választáson összesen 2 824 551 voksot sikerült szerezniük, amiben már benne vannak a külhoniak szavazatai is. Az idei EP választásokat most nem veszem alapul, azokon hagyományosan jóval alacsonyabb a részvételi arány. Annyit azért érdemes tudni, hogy arányosítva itt is a 2,5-2,8 milliós támogatottság köszön vissza. A legfontosabb azonban talán az, hogy az önkormányzati választásokon ki milyen eredményt fog elérni. Mert a Nézőpont Intézet kutatása ebből a célból készült, és ki is számolták, hogy győz a fidesz. Én meg azt remélem, győz az ország.
Nessy
@Eladott Ország: Azt hiszem, itt nem a szavazatok száma csak a döntő, hanem a körülmények! A kamu pártok, kamu jelöltjei, a háttérből támogatott önjelöltek,(lásd a postás a fővárosban, akit tárt karokkal várt a királyi média), akik egyrészt szétcincálják az ellenzéket, másrészt a töredék szavazatukkal támogatják a fideszt! Most a csodás népesség szaporulatot egyes településeken, ne is említsük. Mindehhez jön az informatikai "támogatás", a nyílt és burkolt zsarolás,és maga a választási törvény. Az unortodox matek szerint már tavaly is a 49% 2/3-t jelentett.
Ilyenkor eszembe jut egy népmese záró mondata: Aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál"!
man at work
"Több mint 3 millióan támogatják a Fidesz–KDNP-t" - csak Budapesten!
cikicakk55
Egyszerűen nem tudom kiket kérdeztek meg? Tényleg olvasok nagyon sok online oldalt.Kivéve a kifejezetten Fideszest,mert azt nem bírja a gyomrom. ( pesti srácok,888,origó, stb) Nekem az jön le,hogy kb 80% szidja a Fideszt és csak 20% nyalja a talpukat.A lakóhelyemen is ugyan ezt látom és tapasztalom. A piacon, a strandon,az orvosnál a várakozás közben,az utcákon főleg azt hallom és látom,hogy az embereknek elegük van a Fideszből. Hol van az a 3 millió ember? Annyira dolgoznak,olyan sokat,hogy csak a 20% ér rá internetezni? A másik.: Amennyiben nekem pénzt ajánlanának fel,hogy szavazzak a Fideszre,minden szívfájdalom nélkül elfogadnám. Miért? Ők 9 éve hazudnak éjjel-nappal. Nos! Én miért ne hazudhatnék? A szavazó fülkében egyetlen egy Fideszes sem lesz ott.Nem lesz ott egy párt képviselője sem.Egyedül leszek és oda rakom a jelet ahova akarom. Ezért nem értem,hogy lehet embereket megvenni,megzsarolni? Engem ha zsarolnának,már csak azért sem szavaznék a Fideszre.Persze nem mondanám meg,hagynám hadd higgye a zsaroló,hogy megijedtem. Ezt kéne minden embernek tenni. Ha adnak,fogadjátok el,de a szívetek szerint szavazzatok. A gyerekeitek és az unokáitok jövője a tét. Ne adjátok oda a jövőjüket 1-2000 ft-ért,vagy fáért,vagy krumpliért. NEM TUDNAK LEELLENŐRIZNI:
moareka
A Nézőpont szerint én is "támogatom"...:))))))
qxy
Nyugodjon le mindenki. A fidesz fog győzni. Miért?
Csak gondoljatok bele a sok aljas féreg mennyi pénzt is síbóltak el? Kurva sokat. Na szerintetek hagynák hogy ez a nehezen összelopott pénzt csak úgy el bukják? Ugye nem. Na meg az ellenzék is nagyon jól tudja hogy a pénz vissza szerzésével meg lehetne fingatni a fideszt. De nem teszi meg az ellenzék. Miért, Mert nekik is kurva sok van és ők sem dolgoztak meg érte és ha elkezdenék kavarni a szart netán valaki beolvasa nekik is hogy akkor ti is tegyétek le az asztalra. Ezért, inkább hagyja az ellenzék is mert egy aljas társaság az is.
CsipkeRózsa
@man at work: A 3 millió közül 2 millió a Kossuth téren találkozott.
kishonda
Sokat kellett nekik dolgozni, hogy ezt az ostobaságot összehozzák.
nemfideszes
A talpnyaló mráz ismét "jobban teljesít"... lesz ez még 10 millió is...mert ugye a csalást meg kell alapozni...
reagens
Nem akarjátok hirdetni hogy lapos a föld? A Fidesz többségét se ismeritek el. Nem nagy a különbség.
Borsodi
@qxy: Én is azt hiszem,hogy bárhogy szavazunk a fidesz nyer,azért próbáljuk meg le váltani őket.
csak úgy....
@reagens: a buksid lapos,tibi! már küldtem a pártkötpontnak a fura dolgaidat, a kritikus nézeteidet a fidesszel és orbánnal szembe,...majd jelentkeznek nálad.
F_Viktor
@reagens: Sz@ros orrú barátom, te havi 70-80 ezerért fújod itt a propagandát, mert ennyit érsz a csútinak.
Szerinted O1G mit vár el a századvégétől évi 1,44 milliárdért (havi 120 millió forintocskáért)?
csak úgy....
@reagens: tibi! te fékezett habzású...,holnap reggel 5kor itt legyél és könyörögj bocsánatér orbánhoz mert nagyon szarúl áll a szénád ...
Eladott Ország
A Nézőpont Intézet alaposan körbekémlelt – mint Matolcsy mester, amikor értesült a remek hírről: mégsem az ő magánügye, hogy mire költi a mi pénzünket – és azt kellett látnia, hogy Magyarországon másfélszeresére nőtt a terrorfenyegetettség ÉRZÉSE. De tényleg. Esküszöm, még életemben nem hallottam olyan kutatásról, amelyik azt mérte volna fel, hogy mondjuk hová fajult a népesség körében akárminek is az érzése, de a Nézőpont Intézetnek én kételkedés nélkül elhiszek bármikor, bármit. Mráz Ágoston Sámuel és csapata már többször bizonyított, mint ahányszor erre nekem például igényem lett volna. Ők mutatták ki azt a kétségtelen tényt is, hogy az emberek többsége szereti a paksi bővítés GONDOLATÁT. Ezt 2014 februárjában derítette ki a kormánytól teljesen, de nagyon független intézet, azóta pedig nagyon sokat fejlődtek. мразь (mráz) oroszul szemét embert jelent. Nomen est omen! Már alig várom a következő bombasztikus eredményt. Ha van egy kis szerencsénk, az arról fog szólni, hogy a magyarok 89,7 százaléka ragaszkodik hozzá, hogy a kormány vegye állami gondnokság alá a közétkeztetést, mert csak az a répafőzelék az igazi, amin ott a miniszterelnök vigyázó szeme. Feltétnek.
reagens
@F_Viktor: A bérkommentelési árakat neked kéne tudnod, hiszen Soros téged fizet, hogy Orbánékat piszkáljad! Nagyon rá vagytok szorulva! Sajnállak, hogy ennyire szerencsétlenül kell pénzt keresnek vikike!
reagens
@Horizont: Nem változtattam nevet, születésemtől fogva így hívnak!
Zsorzsi bácsi milyen szolgáltatásért nyújt anyagi támogatást?
solidedge
A friss adatok szerint már 27 millióan támogatják a Nézőpont óvatos becslése alapján.
reagens
@Horizont: Bosszantó, hogy öten nem tesztek ki egy vitapartnert! Ez szegénységi bizonyítvány az ellenzék részéről!
F_Viktor
@reagens: Írod:
"Soros téged fizet..."

Nincs szükségem Soros pénzére, ingyen szívatlak barom!
Sorosnak nem, hiszem, hogy bértollnokok által kell felhívnia a figyelmet pl. a Black Lives Matter mozgalomra,, az Open Society Foundationsre, vagy a CEU-ra. :-D
reagens
@F_Viktor: Érdekes! Eddig a saját primitívségedet bizonyítottad és azt, hogy egy tahó paraszt vagy!
Kezded felértékelni magad, szerencsétlen? :-)))))))))))))))))))))
F_Viktor
@reagens: Kinek mi jár... Rohadt mocskos geciknek ez jár! ;-) Na és pár meglepi... :-D
reagens
@F_Viktor: Nyomorult vagy és primitív. Nem tudod levetkőzni ezt a törzsi vonást. :-))))
Sajnos tipikus az ilyen migráncsoknál! :-))))))
Látom nem tetszik ha szivatlak öcsi! :-))))))))
F_Viktor
@reagens: Írod:
"Látom nem tetszik ha szivatlak öcsi!"

Nem tudom mivel tudnál szívatni, összetévesztesz anyáddal!?
reagens
@F_Viktor: :-))))) Ó, tényleg? Tudod!!!:-)))))))))))
Lepényleső
Tegyük fel,hogy elhiszem. Akkor azonban a 8 millió szavazó polgárból a 3 millió
miképp lett az egész 2/3-a? Ez az ortodox matematika,vagy a csalás gyakorlata?
Eladott Ország
@Lepényleső: Scheppele a Princeton Egyetem politológia professzora a magyar demokráciáról, az alkotmányosságról és a jogállamiságról. "lyan kormánnyal van dolguk, amely csak az alkotmányosság, demokrácia iránti elkötelezettség látszatát kelti. És hogy valójában most már ezek egyike sem igaz."
hu.budapestbeacon.com/kiemelt-cikkek/scheppele-magyar-demokraciarol-az-alkotmanyossagrol-es-jogallamisagrol/
Borsodi
Három millióan a lopást támogatják,ez korrekt
qxy
@Borsodi: Leváltani, nem lehet. csak ha elzavarjátok.ahhoz meg olyan ellenzék kellene az meg nincs. Megoldás, Kilőni. oda állni a többi fasz elé és megkérdezni tőlük. .-
Uraim? Ki akar miniszter lenni? Sajnos ezzel a szeméttel így jártunk és ez lett a vége. Az hogy a következő hogy végzi, az csak rajta múlik. Szerinted lenne jelentkező aki miniszter szeretne lenni, ?
Minden politikus, ,rokon barát, vagyonát államosítani és posztján hagyni. bér lakás és minimálbér.
Folytathatja a munkáját . DE... 10% csökkenés a bejövő pénz forgalomban az 10 év börtönnel jár. és onnan járhat ki dolgozni ugyanezt.a minimálbér 2,5 % ért. Választhat.A jog és törvény teljes leváltása és szintén vagyon elkobzás. De ezt ki tenné meg? a magyar? az erre képtelen.
Nessy
Ebből mennyi a jó pénzért szavazó levelezőtagozatos?
Peller Anikó
@Nessy: 200 ezer. A többi rá van hazudva okosba.
Desischado
Három millió, persze. Én meg a Mickey egér vagyok.
Borsodi
@qxy: Demeter Márta, Vona Gábor,Jakab Péter, Márky Zay,megtenné szerintem.De le váltani nem lehet,az biztos.
www.youtube.com/watch?v=xWS-S2YRju8
qxy
@Borsodi: Na ez az . duma van. de , az kevés. Nem a fidesszel kellene baszkódni. hanem a polt Petivel a slepjével a törvénnyel. Mert ha az kifingik, akkor baszhatja a fidesz a jogait. Nem lesz neki más mint egérút. Vagyis, amíg ezek a törvények és jogok vannak addig a fidesz az úr. Leváltani, tüntetni sztrájkolni az semmit nem ér. Oda menni, kirángatni, vagy , nem ide hívni az EU felügyeletet hanem, érte menni elhozni és meg mutatni bizonyítani adatokkal a dolgokat. ha ez meg van. Mehet a levesbe Polt és a fidesz szava semmit nem ér. nincs aki védje. De viszont ez bizony az ellenzék is tudja . Nem teszi meg a lépéseket. Miért, Mert akkor tényleges elszámoltatás lenne és bizony hogy nekik is el kellene számolni. Vagyis, Elég csak ugatni a parlamentbe fel baszni a polgárokat és azok hadd basztassák egymást. Mert ez megy.
Eladott Ország
Egyébként miből jött ki a hárommillió fidesz támogató, a varázsgömbből?! Legutóbb még csak 2,8 millió volt a határon túli bérszavazókkal és a rendszerszintű csalással együtt, közpénz milliárdokból élő fideszf@szszopó és seggnyaló nézőpont intézet. A többiek már elköltöztek?! Már ilyen kevesen vagyunk?!
versek.aranyosiervin.com/wp-content/uploads/2018/02/Aranyosi-Ervin-Var%C3%A1zsg%C3%B6mb.jpg
qxy
@Eladott Ország: Tudod hogy van ez fideszékmél. Kint vannak a meccsen 500 néző és a fidesz felmérés szerint telt ház volt.és ezt Polg garantálja is hogy ez a hazugság igaz is.
reagens
Nagyon tetszik a tagadás és az okoskodó értelmezés , magyarázkodás. Majd a választások után meg jönnek az elemzések, hogy voltaképpen ők győztek. Igaz hogy folyamatosan kisebbségben vannak de a valóság nem az ő asztaluk. Szórakoztató ez az erőlködés.
Annyit kéne csak tudomásul venniük hogy nem kellenek a magyaroknak! :-)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.