A miniszterelnök-helyettes egy keresztény újságíróknak rendezett konferencián azt is közölte, hogy "Magyarország minden valódi menekültnek" segít.

Inkorrektnek, törvénytelennek és antidemokratikusnak tartja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, amit Magyarországgal szemben eddig elsősorban a brüsszeli bürokrácia a migráció ügyében tett.

Semjén Zsolt a Budapest Forum for Christian Communicators konferencia nyitónapján, szerdán Budapesten hangsúlyozta:

inkorrekt volt az eljárás a kibocsátó országokkal szemben is, hiszen, ha mindenki eljön, ki fogja újjáépíteni ezeket az államokat.

Amikor meghívták ezeket az embereket, akkor nem kérdeztek meg bennünket, most, hogy itt vannak, szeretnék szétosztani a migránsokat. Ennek keretében azokat, akiknek szakmája van kiválogatnák, a többieket pedig Magyarországra, Lengyelországra, Csehországra, Romániára "lőcsölnék" – jegyezte meg a miniszterelnök-helyettes.

Törvénytelen amit tettek azért is – fűzte hozzá –, mert arra biztattak mindenkit, hogy be lehet jönni, Magyarország ugyanakkor betartotta a schengeni és dublini szerződést.

Antidemokratikus is eljárás, hiszen a saját népüket nem kérdezték meg ebben az ügyben.

Magyarországon ezzel szemben népszavazás volt, és a magyarok kimondták: nem akarnak bevándorló országgá válni.

A politikus hangsúlyozta: el kell választani egymástól a gazdasági migrációt és azokat a menekülteket, akiknek élete politikai, vallási meggyőződésük miatt veszélyben van.

Magyarország minden valódi menekültnek segít, minden nemzetközi kötelezettségének eleget tesz

- jelentette ki.

Semjén Zsolt a felelősségvállalást koncentrikus körként ábrázolta, a legbelső a családokhoz kötődik, a második a nemzethez, míg a legszélesebb az emberiséghez.

Ezek összekeverése súlyos felforgatása a világ rendjének – értékelt. A mi válaszunk, hogy az a normális, ha olyan családtámogatási rendszer van, ami támogatja, hogy magyar gyerekek szülessenek, akik magyar kultúrában nőnek fel – mondta.

Rámutatott: napjainkban két típusú keresztényüldözéssel kell szembenézni, az egyik, ami Nyugat-Európában tapasztalható, és ami a keresztény értékek relativizálását és kiszorítását, sok esetben történelemhamisítást is jelent. A másik, a keleti keresztények üldözése, akik elszenvedik a nyomort és szenvedést az adott térségben, és emellett keresztény kisebbségként léteznek az iszlám tengerben – fogalmazott.

Kitért arra, hogy egyedülálló módon létrehozták az üldözött keresztények segítését szolgáló államtitkárságot, és mintegy 50 ezer embernek nyújtottak segítséget állami eszközökkel.

Ez messze meghaladja Magyarország anyagi erejét, és sokkal nagyobb erőfeszítés, mint amit egyes gazdagabb nyugati országok biztosítottak – hangzott el.

Ugyanakkor azt senki nem gondolhatja, hogy a világ összes szegény emberét Magyarországnak vagy Európának kellene befogadnia

- szögezte le.

Semjén Zsolt azt mondta, a migráció, bár van amikor a kisebbik rossz, de mindenképpen rossz, hiszen azt jelenti, hogy valaki nem élheti ott az életét ahová született. A migrációért, a jelenséget kiváltó állapotokért elsősorban az adott ország rossz kormányzatát tette felelőssé. Egyúttal kitért a volt gyarmattartó országokra is, és azt mondta, a rossz lelkiismeretüket ne tolják ránk, "mi nem gyarmatosítottunk senkit, nem raboltunk ki senkit".

Azoknak is van felelőssége a történtekben, akik meghívták ezeket az embereket Európába – jegyezte meg. Feltette a kérdést: nem lett volna tisztességesebb, ha azt mondják, nem engedik be a migránsokat, ne tegyék kockára az életüket?

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Mohai Balázs

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Te kenetteljes majom a Brüsszel pénze bezzeg jó mi !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Te kenetteljes majom a Brüsszel pénze bezzeg jó mi !!!
kokopelli
@papa.49: ...én csak annak örülök ,hogy az pl. a kath.egyház demokratikus! ("térdre csuhások!"..ki is mondta)"
Yeromos
Gondolom a szavas gyilkos zsóti szerint az demokrácia csúcsa ami Magyarországon van.
csak úgy....
tévedsz zsolti! "brüsszelnek" csak veletek van problémája, az álkeresztény és áldemokratikus fidesz-kdmp vel. az olaf csókoltat...
kokopelli
@papa.49: ...költői kérdés volt,mint a demokratikus egyház! Eredetiben olvastam az egyházról:
"A boszorkánynak tartott lányok kezét-lábát összekötötték és egy mély tóba dobták!Amenyiben megfulladt úgy
bűnös volt!Amennyiben nem és ki tudott úszni a partra,úgy boszorkány és mágjára küldték"!Egyházi win-win!
papa.49
@kokopelli: A demokrácia, és az egyház nem összeférhető fogalom, nem írom le miért de így van !!!
kereső
Semjén elvtárs ne hazudj! Miért hivatkozol egy érvénytelen!!!-és igy eredménytelen népszavazásra? Isten meg fog büntetni- mert veletek kapcsolatban a kereszténység szó használata is Isten káromolás.
kokopelli
@papa.49: Tudnék mesélni,de még jó,hogy egy evangélikuslakta vidéken éltem hosszú évekig! Ott nem
volt problémám az egyházzal!
nezelodo
Alighanem az ilyenekre gondolt szegény megboldogult ismerősöm, amikor azt mondta, ha ezek a "keresztények" bemennek a templomba, újra kell szentelni.
papa.49
@kokopelli: Én ugyan katolikus vagyok de már régen ,,elszoktam,, a templomba járástól, miért mert rájöttem '90 előtt ,,békepapok,, mondták azt amit most a katolikus papok nagy része hangoztat !!!
Erre viszont nem vagyok kíváncsi, egyébként se az a fontos, hogy a TEMPLOMBA JÁRJÁL, hanem az, hogy ÚGY ÉLJÉL AHOGY AZT AZ EMBERI MIVOLTOD MEGKÍVÁNJA !!!
RonaGyuri
te szaros pedofil majom, tudod is te, hogy mi az a demokrácia! =))
papa.49
@RonaGyuri: Már hogyne tudná, A DEMOKRÁCIA AZ AMI MOST NEKIK VAN, ja hogy ezt mi vagy 8 millióan másként látjuk ez őt egy cseppet se zavarja !!!
Qqberci
TömjénZsóti, te nem is szentfazék vagy, hanem legfeljebb egy serbli...
vacsi
És mit mutogatja a keresztet? Inkább a rénszarvas vadászatáról meséljen! A háziasított rénszarvas vadászatáról...
Klubtag
Én meg úgy látom, hogy fidesz-kdnp minden megmozdulása és kinyilatkoztatása antidemokratikus az ország lakosságának nagyobb részével szemben...na izéld már meg, azért mert te politikus vagy, úgy véled. hogy hitelesebb vagy a kijelentéseddel, mint én az egyszerű polgár...hát bizony nem, vágod, te genetikai selejt???
Én a mocskosságaitokat, mint kisember nap, mint nap a bőrömön érzem, te meg...vadászol a haverjaid jóvoltából külföldön...,miközben a vallási tohuvabohu segítségével mérgezed a hazai közéletet...
picike1
Nem kellett külön hivogatni őket hiszen nagy kihivás számukra az internet is . a fellelős nincs ! Az emberek elindulnak a jobb szebb élet reményében emiatt is utra kelnek sokan bizony ám innét is !
Clavigo
Ettől a gyökértől sikítófrászt kapok...
tudode
Az imádkozó sáska szerint anti izé rabolni, csalni, stb-zni!
Macskaszem
Zsóti,nyugodjá le, inkább lődözzed a fideszes vadbarmokat.
Nessy
Semjént Krisztus korbáccsal űzte volna el a templom környékéről is !
Ezt a farizeus szöveget! Természetesen mindezt a keresztényi szeretet jegyében, kereszttel a kezében. Savonarola megirigyelné, ha élne!
Azért csak két napig potyognának a közelébe bombák, és kellene éheznie, rettegnie az életéért, jobban meggondolná az elmebeteg szövegét.
Viszont segítsetek emlékezni! Én nem emlékszem népszavazásra a közelmúltban. Vagy ez már a demencia jele?
Eladott Ország
3 millió eurót, azaz 930 millió forintot különít el a kormány arra, hogy a világban élő, támadásokat elszenvedő keresztény közösségeket segítse. Hát ja. Végül is még nem sikerült elkúrni 1 milliárdot, akkor legyen ez. Szeretném megkérdezni: mióta feladata a magyar kormánynak közösséget vállalni idegen, nem magyar állampolgárokkal, mióta feladata őket bármilyen módon támogatni, miközben életveszélyben, a létminimum határán, az egzisztenciális fenyegetettség árnyékában élnek magyar állampolgárok milliói? Hogyan képzelik ezek az igen gazdag képzelőerővel rendelkező álkeresztények, hogy a világban szanaszét élő és üldözött keresztényeket megvédik kitől?A Magyarországon üldözött keresztény, egyre gyarapodó kisebbséget ki támogatja? A társadalom peremére szorult emberek csoportjait, betegeket, öregeket, fogyatékkal élőket, gyermeküket egyedül nevelőket, a közmunka rabigájából kiszabadulni nem tudókat ki támogatja? És miért nem őket elsősorban-mindenekfelett és ha már minden rendben van, majd miért nem azután kezdünk foglalkozni az Afrikában a Boko Haram által üldözött keresztényekkel? Mennyire aljas, szemforgató az a kormány, amelynek külügyi tárcája nem képes Szíriából kimenteni egy magyar anyát három gyerekével, de úgy kívánja magát feltüntetni, mintha az üldözött keresztények mentsvára lenne? Nem, ez már rég nem kormány, ez egy beteges, gátlástalan, szemforgató, álkeresztény horda, amely öl, butít és nyomorba dönt. Most majd a migránsozás mellé érkezik a keresztényüldözés terminusa is, valahogy csak összekínlódják, hogy úgy tűnjön: igenis van munkája az új hivatalnak és szükség is van rá, mint egy falat kenyérre. Aztán ha már semmi új lopási technikát nem sikerül kitalálni, majd jön a máglyarakási, boszorkányüldözési, inkvizíció-, tornádó-, óceán- és vulkánkitörés-ügyi helyettes államtitkárság. Kerül, amibe kerül. És a végére talán azt is sikerül bebizonyítani, hogy a vasárnapi nyitvatartás valójában a keresztényüldözés egyik formája.
cikicakk55
"Kitért arra, hogy egyedülálló módon létrehozták az üldözött keresztények segítését szolgáló államtitkárságot, és mintegy 50 ezer embernek nyújtottak segítséget állami eszközökkel." Ez a mondata lefordítva a nép nyelvére,azt jelenti,hogy elfogadják a letelepedési kötvényért fizetett nem kevés pénzt és ezért adnak nekik lehetőséget,hogy ha akarnak itt maradhatnak az országban. Érdekes,hogy a 25.000 kötvényesről semmit sem hallani.Arra gondoltam,hogy egyetlen egy sem maradt Magyarországban. Nekik arra kelletek a papírok,hogy Európán belül oda menjenek ahová akarnak.Már pedig a legnagyobb részük még véletlen sem a jó keresztények csoportjába tartozó ember.Csupa bűnöző,maffiózó,körözött tolvaj,rabló,korrupt politikus stb. Nem vagyok vallásos,de tisztelem azokat akik úgy élnek,ahogy azt az Ő Istenük elvárja. Semmilyen Zsóti a 10 parancsolatból egyet sem tart be,egész biztos. Lehet,hogy nem is tudná felsorolni mind a tízet. Azért már 9. éve olyan gyakran gondolok arra,hogy tényleg létezik Isten? Tényleg olyan,mint ahogy a biblia leírja? Szerintem nem.Vagy nem létezik,vagy nem olyan,hogy mindenkit szeret és mindenkinek megbocsájt.Amennyiben olyan lenne,nem tűrné,hogy "Istenre" hivatkozva lopjanak,csaljanak,hazudjanak, és korruptak legyenek. Ezek mind gyilkosok,még akkor is ha nem közvetlen ölnek.A törvényeikkel, a tetteikkel hány embert öltek már meg? Állami segítséggel először az Állam lakóin kéne segíteni,elvégre az állam lakói,dolgozói teremtik meg azt a pénzt,amiből Ők annyira nagylelkűek.
teuton
Azt a sokat emlegetett "meghivot" miert nem tudta eddig seki sem megmutatni???
Aztan ott van a következö hazugsag: Magyarorszag minden valodi menekültnek segit...
Akkor miert nem engedik be öket es vizsgaljak meg, hogy valoban menekült-e?
Nem erdekes, hogy Nyugat-Europaba 1,5 millio elismert menekült ment 2015 ota? Ebböl csak azt küldenek vissza, aki MO-on lett regisztralva, ez EUs törveny!
Aztan ott van a több mint 200ezer, aki atment MO-on, de nem regisztraltak öket, hogy ne kelljen visszafogadni, egyszerüen elbuszoztattak/vonatoztattak öket Ausztriaba.
A migracio Ukrajnabol viszont megy ezerrel, vagy a kötvenyesek. Az elöbbiek olcso munkaerö es halas szavazo, az utobbiak meg fejöstehen, csak nem az allamnak tejelnek...
kokopelli
@papa.49: ..én is katolikus voltam,ameddig nem tudtam a szüleimnek ellentmondani!
Azután se vallás és se párt! Igaz,hogy a nejem meg a gyerekek az evangélikus vallást gyakorolták,
de az az ő dolguk volt! Részt vettem a kül. családi szertartásokon,mert hát az nem fáj!(keresztelésük,házas-
ságkötésük...) stb...stb.
kereső
@Nessy: volt egy kvóta népszavazás- igy már rémlik?
kereső
@Eladott Ország: Kezdhetnék az Erdogan által üldözöttekkel-és bombázottakkal. Folytathatnák itthon- az Iványi Gábor egyháza által istápolt hajléktalanokkal, szegényekkel, az általuk fenntartott hajléktalan gyermekek óvodájával, iskolájával. Vagy ők nem keresztények? Lehetséges lenne, hogy amig a magyar kormány minikszterelnökhelyettese szónokol a nagyvilágban üldözött keresztények megsegitéséről-és milliárdokat költ rájuk, addig itthon üldözi őket? Mert mi más lehetne az indok, hogy a nemzetközi biróság itélete ellenére nem fizetik ki az Iványi egyháznak a járó támogatást, ellehetetlenitve ezzel a humanitárius munkát. Ezek csak szegény, szerencsétlen magyarok. Köpök én rátok semmilyen- a pokol tüze fogjon rajtatok.
Nessy
@kereső: fene tudja. Nem emlékszem a kérdésre sem. Nem konzultáció volt?
Aki Én
Ez a pedifil pofájú buta alak kinek és milyen felhatalmazása alapján nyilatkozik az ország nevében? Magának a kdnp-nek milyen támogatottsága van? Úgy tudom mérhetetlen, gyakorlatilag a parlamentbejutási küszöböt sem érik el. Egy biztos: a szomszéd kutyáját kevesebben utálják, kevésbé becstelen, mint ez az alak. Vagyis több alapja lenne beleugatni a közéletbe.
Eladott Ország
forum.p24.hu/forumkep/28/271792/429/12849070/1.jpg
static.propeller.hu/images/bigpicture/265/2650516/semjen_normal.jpg
A lelkileg-anyagilag korrupt politikai osztály nem keresztény, hanem erkölcsi söpredék. A pártállam jegyeit magán hordozó melldöngető kereszténység napról-napra hiteltelenebbé teszi az egyházakat, amelyeknek zöme a hatalom bűvöletében kerül egyre távolabb küldetésétől. Pedig az egyháznak sosem a hatalom oldalán a helye.
kokopelli
..".azé ne báncsuk " a Semmilyen Zsótit,mert ő aggódik a "migrik" hazájáért,hogy ki fogja felépíteni,ha mind
eljönnak! Nem hiszem,hogy felgyujtanák maguk után! Elfelejti,hogy az üres maradt országukban,úgy lőheti
halomra a vadállatokat,ahogy akarja?...igaz hogy "hajtókat" nem kap,de a ministránsok mindíg segítenek,
mint az uttörők!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.