Ha nincsenek családok és gyermekek, akkor egy nemzeti közösség el tud tűnni, ha pedig egy nemzet eltűnik, "valami pótolhatatlan tűnik el a világból" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a III. Budapesti Demográfiai Csúcson, a Várkert Bazárban, ahol államcélnak, kormányzati feladatnak nevezte az erőteljes demográfiai politika folytatását.

Orbán szerint nem gond, hogy nő a Föld népessége, javasolt egy megoldást
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormányfő kijelentette, a demográfia kérdésében a migrációs megoldást távol kell tartani, nem lehet hozzájárulni egy "lakosságcseréhez", ahogyan azt

az "esztelen" zöld érvelést is el kell utasítani, amely szerint a Föld akkor járna jobban, ha kevesebb gyermek születne.

A teremtés rendje szerint az ökoszisztémának az ember nem ellenfele, hanem része, ezért nem szembefordítani kell a kettőt egymással,

hanem értelmesen kell kijelölni az egyre növekvő számú emberiség helyét az ökoszisztémában

- közölte.

Orbán Viktor azt is mondta, a családtámogatási rendszer eredményességében akkor érhető el a fordulópont, ha a gyermeket vállalók garantáltan jobb életszínvonalon élnek, mintha nem vállaltak volna gyermeket. "Ezt a pontot keressük, ezt akarjuk elérni, itt fog átbillenni majd a magyar családtámogatási rendszer, de egyelőre még nem tartunk itt, ehhez még jó néhány év kitartó munkájára lesz szükségünk" – jelezte.

A magyar családpolitika szellemi alapjai közé sorolta azt a meggyőződést, miszerint minden gyermeknek joga van apához és anyához, és hogy a család és a gyermek nem más, mint a nemzeti közösség biológiai újratermelésének előfeltétele. Ha nincsenek családok és gyermekek, akkor egy nemzeti közösség el tud tűnni – fogalmazott, hozzátéve: egy magyar, vagy egy cseh, vagy például egy szerb méretű nemzeti közösségnek matematikailag nem olyan nehéz belátni, hogy rossz demográfiai tendenciák mellett "előbb-utóbb lesz egy utolsó ember, akinek le kell kapcsolnia a villanyt, vagyis el lehet fogyni".

Ha pedig egy nemzet eltűnik, "valami pótolhatatlan tűnik el a világból"

- mutatott rá.

A miniszterelnök szólt továbbá arról, hogy a magyar modell alapja alkotmányos természetű, ennek hiányában ugyanis nem lehet hosszú távú családpolitikát folytatni. Hozzátette: ezek az alkotmányos alapok védenek meg a családellenes bírósági döntésektől, valamint attól, hogy a gyakran családellenes nemzetközi szervezetek, NGO-k, hálózatok "behatoljanak" a magyar államéletbe, döntéshozatalba.

A jó családpolitikához kellenek gazdasági alapok is: Magyarországon tíz év alatt kétszeresére növelték a családoknak juttatott költségvetési támogatást – mondta, hangsúlyozva: hosszú éveken keresztül van szükség kiszámítható családtámogatási szisztémára.

Kitért arra is, hogy Magyarországon a családtámogatási juttatásokat össze kell kötni a munkavállalással, a gyermekeknek nyújtott támogatásokat pedig össze kell kapcsolni a szülői kötelességek teljesítésével.

Orbán Viktor úgy összegzett: a magyar demográfiai kormányzati politika sikerességének feltétele, hogy a kereszténység visszaerősödjön Európában, és hogy "legyenek társak", mert "egyedül nem megy". Utóbbiról azt mondta: most vannak társak, ilyen például Szerbia és Csehország – amelyek elnöki, illetve kormányfői szinten voltak képviseltetve a konferencián –, továbbá "szurkolunk az osztrákoknak", és reményét fejezte ki, hogy "az olasz felfordulás is úgy rendeződik, hogy az végül is nekünk jó legyen, és ott is társakat kapjunk".

A sikerességhez feltételül tűzte azt is, hogy a magyar nemzeti össztermék 2030-ig minden évben legalább 2 százalékkal haladja meg az unió gazdasági növekedésének átlagát.

Mindezen felül pedig ki kell tartani – hangoztatta a miniszterelnök.

Megjegyezte: Európában, "a magas politikai szalonok világában"

a magyar demográfiai politika céljáról – a 2,1-es termékenységi mutató eléréséről – 10-ből 9-en azt mondják, nem sikerülhet.

De számos korábbi magyar intézkedésről is így nyilatkoztak: ilyen volt például az IMF "hazaküldése", a bankadó, a rezsicsökkentés, a multinacionális cégek megadóztatása, az arányos jövedelemadó, az egymillió új munkahely létrehozása 10 év alatt, a migránsok megállítása és a határkerítés építése – sorolta, úgy értékelve: "minden egyes, a magyar nemzet számára fontos célt, amit kitűztünk – hiába mondta 10-ből 9, hogy nem lehetséges –, végül mégiscsak elértük".

Kifejtette azt is, hogy régebben Magyarországon meglepetést okozott volna egy demográfiai konferencia, nem is tartottak ilyet, mert "azt gondoltuk, a harkályt nem kell biztatni, hogy kopácsoljon".

A népességfogyás – folytatta a kormányfő – nem világjelenség és nem is a keresztény civilizáció jellegzetessége, hanem általános európai jelenség, aminek az oka a két világháború iszonyatos embervesztesége, amelyből a mai napig nem sikerült talpra állni. És mivel a politika idézte elő a bajt, kijavítani sem lehet a problémákat erőteljes állami szerepvállalás nélkül – jelentette ki.

A tanácskozás külföldi résztvevőit – mások mellett Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnököt, Andrej Babis cseh kormányfőt és Tony Abbott korábbi ausztrál miniszterelnököt – köszöntve Orbán Viktor egyebek mellett arról beszélt, hogy Magyarország mintaországként tiszteli Ausztráliát, különösen a migráció és az ausztrál nemzet megvédésében mutatott bátor, egyenes és angolszász következetességét.

Méltatta továbbá Szerbiát és Csehországot, utóbbi miniszterelnökéről, Andrej Babisról úgy fogalmazott: gazdasági és pénzügyi csodát tett Csehországban, ő Európa legjobb gazdaságpolitikusa, ezért "Magyarországon különösen magas az ő árfolyama". "Mi is jól fejlődünk, de a cseheknek még mindig csak a tarkóját látjuk. (...) Mi, magyarok utol akarjuk érni a cseheket" – mondta.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
miért kell ennek a retardált barom műveletlen dagadt paraszt-suttyó törpének mindenhez hozzászólnia? =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
miért kell ennek a retardált barom műveletlen dagadt paraszt-suttyó törpének mindenhez hozzászólnia? =))
CsipkeRózsa
Milyen finoman fejezte ki, hogy csak a jómódúaknál kívánatos a szaporodás, és a támogatás.
Eladott Ország
Azt se felejtsük el, hogy évi(!) 10.000 migránst lehetne 33 éven keresztül segélyezni az elcsalt és eltüntetett nyugdíj alapoktól kapott 3.000 milliárd Forintból. 9.000.000 Ft/év-et feltételezve. Ez 33.000.000 migráns tartózkodási költsége Magyarországon úgy, hogy mind egyszerre jön és mind itt marad és egy szalmaszálat sem tesz keresztbe csak imádkozik. Családvédő Novák Katika, feltette már ezt a kérdést a "kormányfőnek" ? Viktor, te bűnöző politikai prostituált cigány, hol a lé?
scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/64898427_2434633586771130_8656465082819018752_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=4d216821d55469d2e7634bf44c09d1d0&oe=5DC641A3
olkt.hu/wp-content/uploads/2019/08/67906578_2359443410990013_4436956088717279232_n.jpg
kokopelli
@RonaGyuri: Ő az ("n-1")-dik politikus,aki arról ugat,amihez nem ért! Igazi miniszterelnöki duma!
Sajnos minden vezető politikus azt hisz,hogy az jól áll a hivatalához!
-Józsi min töröd a fejed?
-Van egy problémám amit nem értek!
-Mond mi az,majd én elmagyarázom!
-Hülye!... elmagyarázni én is tudom,de nem értem! Érted?
Macskaszem
Ne zabálj annyit és kevesebbet fogsz sz@rni geci.
Yoda69
O1G, egy nemzet ugy is eltunhet, hogy az uralkodo elit eluldozi a hazajabol. Magyarorszagrol mar tobb mint 1 millio ember vandorolt el.
RonaGyuri
@kokopelli: na jó de ő politikusnak is nagyon ... =))
kereső
Mondott orbán ennél vadabbakat IS! Komolyan kérdezem- tudja valaki, hogy mit akar???
hirklikk.hu/kozelet/orban-szerint-sajtbol-van-a-hold/354515
Dr plágium
Elgurult a gyógyszere.
Akkor mondom, hiába lopkodtak össze milliárdokat egyes emberek ha az unokáik is eltűnnek a földszínéről. Felesleges munka(?) volt. Mert mindent nem lehet pénzzel megvenni.
Dr plágium
Vajon hallott már az inkákról, mayákról? Neki külön tudósai vannak akik az ő szájíze szerint foglalják össze a kutatások eredményeit?
tudode
Ennyire képes ez a politikusok csúfja!
.

---- CÉLPONT - "Interjú" Orbán Viktor miniszterelnökkel
.
www.youtube.com/watch?v=eQNl_xAyYOc
.
Röhej, hogy miart kapja a fizetését!
verőce21
Teljesen jól látja a helyzetet a miniszterelnök úr!
Egyet értünk önnel, mivel logikus és realista gondolkodása van! Csak így tovább!
reagens
@verőce21: Az ellenzékiek oltást kaptak gondolkodás ellen?
görbetükör
@verőce21: Neked aztán bátor, őszinte hozzászólásod van, mint mindig. :D
Csak így tovább, mindig egyetérteni, abból baj nem lehet és erőlködnöd sem kell. Sőt, még látni sem, csak hallani, meg olvasni. De mindig a felülről jövő brossurát ám! :D
Sziszifusz
@verőce21: 16:33
" Mindent összevéve: létezik ma még olyan hülye, aki ingyen fideszes ? "
Nessy
@RonaGyuri: Mert "Bukfenc mindent tud"! ( Csinn - Bumm cirkusz)
Azért érdekes lenne azon kijelentésének bővebb kifejtése:
"értelmesen kell kijelölni az egyre növekvő számú emberiség helyét az ökoszisztémában"!
Van valakinek értelmes elképzelése, ez mit jelent?
Eladott Ország
KuszaSzem, mint számszaki zseni majd kijelöli, mely családnak kell gyermekáldásban részesülnie, a szomszédjának meg kettő gyerek kötelező, azt azt követőnek meg megint a dupláját kell szülnie és így lészen tele a Kárpát medence. Mint a hajdani bölcs, aki azt kérte, a sakktábla első kockájára egy szem búza kerüljön, a másodikra kettő és mindig duplázódjon. Az utolsón már a Föld bolygó kétévi termése lett volna. Mi annyival jobb helyzetben vagyunk, hogy valószínűleg csak hét mezős sakktáblát szabad használni, mivel a közgazda zseni iszonyodik a nyolcas számtól.
Peller Anikó
Most az egyszer egyetértek a gecivel miszerint nem gond ha nő a Föld népessége. Pasiból ugyanis sokkal kevesebb is elég.

A baj az, hogy sokan vannak, nem az a baj, hogy nők.
RonaGyuri
bocs de Bukfenc (Pethes) nagy kedvencem volt! =))
papa.49
Csuti veled csak egy baj van KÁR HOGY ÉLVE SZÜLETTÉL !!!
görbetükör
@Peller Anikó: Ha már a Föld népességében gondolkozol te is, menj Kínába, ott aztán villámgyorsan bepasizhatsz.
kereső
@Nessy: kasztrendszer, fehére felsőbbrendű faj- élén a siriusról származókkal, meg európa dns-vel, meg az anyukája fenekével. Miért is nem kis krokodilt dajkált a magzatvizében.
Lepényleső
Aki egy nemzetet még nem,de egy nemzedéket már eltüntetett Nyugat Európában,annak
hihető ez a megnyilvánulása,vagy olyan mint a többi állítása,hazugság minden szava?
kulabombaafityiszre
A családtámogatásukkal is úgy járnak ,mint a focinak nevezett valamivel.
Öntik bele a pénzt érdemi eredmény nélkül.A pénz nem minden,de erre még nem jöttek rá.
lusta
˝A miniszterelnök szólt továbbá arról, hogy a magyar modell alapja alkotmányos természetű, ennek hiányában ugyanis nem lehet hosszú távú családpolitikát folytatni. Hozzátette: ezek az alkotmányos alapok védenek meg...˝
Na ez az. Magyarországon nincs is Alkotmány. Pont a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk törölte el.
Nessy
Jó lenne, ha hazánk nagyjai időnként gondolkoznának is, és tájékozódnának! Ha nem tudnák az elvtársak, nem kevés nő van kis hazánkban és gondolom máshol is, akik egészségügyi, genetikai ok miatt nem tudnak gyermeket szülni. Hányan vannak, akik mindent megtesznek anyagilag, fizikailag, és ha szerencséjük van egy gyermeket ad nekik a sors. Miért kell mindenkiben bűntudatot ébreszteni, akinek nincs gyermeke??? Miért kell azzal büntetni, hogy értéktelen, hogy éljen csak rosszabbul, mint akinek nincs ilyen gondja???
RonaGyuri
yahoo.com/news/erdogan-lost-istanbul-orban-lose-030000964.html
reagens
@RonaGyuri: Én is ezen gondolkodom. Idióta retardált suttýó törpeként miért ugatsz bele mindenbe, taknyos?
emerencia
@Nessy: O1G lázálmában csak a módosabb emberek tartoznak a magyar társadalomba ergo nekik van joguk pénzért szaporodni. A többiek (szegényebbek és bármely okból gyermektelenek) csak másodrendű, állampolgárként vegetálva termelhetik meg kemény, élethosszig tartó munkával a kiváltságos szaporodó réteg számára a luxuséletet.
RonaGyuri
@reagens: miért nekem küldöd az imádott alfelednek szóló üzenetedet ócska nyalonc? =))
reagens
@RonaGyuri: Taknyos paraszt. Orrod töröld.
RonaGyuri
@reagens: nem hinném hogy az imádott műveletlen paraszt-suttyó félistened olvasná az idétlen marhaságaidat! =))
reagens
@RonaGyuri: Töröld meg az orrod gyurika.
Yeromos
"kijelölni az egyre növekvő számú emberiség helyét az ökoszisztémában" és ezt hogy gondolta a mi nagy bölcs vezérünk. Ahol túl sok gyermek születik (Afrika, Ázsia, stb) ott majd ő megmondja hová kell őket deportálni, vagy esetleg hol lesz a rezervátum ahová be kell őket zárni ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.