Az egyházak közösségfejlesztő munkájukért minden támogatást megérdemelnek, és meg is fognak kapni a jövőben – jelentette ki Soltész Miklós csütörtökön Salgótarjánban, rámutatva: a kormány nagymértékben támogatta az egyházakat az elmúlt években Magyarországon és a Kárpát-medencében.

Államtitkár: az egyházak megérdemlik és meg is kapják a támogatást
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a salgótarjáni katolikus főplébánia templomban tartott sajtótájékoztatót, ahol jelenleg is zajlik a felújítás a Modern városok program keretében 450 millió forintból.

Kiemelte: a kormány segíti a megyei jogú városokat, így Salgótarjánt is, és függetlenül attól, hogy a város vezetése ellenzéki, több mint 10 milliárd forintos támogatást kapott gazdaságfejlesztésre az elmúlt évek során, ami jelentősen segítheti Salgótarján fejlődését. Soltész Miklós ugyanakkor hozzátette:

biztos benne, hogy ezt a lehetőséget jobban is ki lehetett volna használni, és abban is, hogy a jövőben egy új városvezetéssel ez meg is történik.

Kitért rá, hogy egy felmérés szerint a megyei jogú városok közül a Salgótarjánban élők érzik legboldogtalanabbnak magukat, annak ellenére, hogy gyönyörű természeti környezet veszi körbe, sok-sok fejlesztés történt, és egyre inkább elérhető a város az útfejlesztéseknek köszönhetően.

Nem véletlen, hogy a Fidesz-KDNP "Egy boldogabb Salgótarjánért" dolgozott ki programot, Salgótarján élén változást kell végrehajtani – mondta az államtitkár.

Szabó Csaba, a Fidesz-KDNP városi polgármesterjelöltje, önkormányzati képviselő azt emelte ki: a Modern Városok Programban Salgótarján egyházi fejlesztésekre is komoly forrásokat kapott, ezzel a kormány elismerte, milyen nagy szükség van az egyházakra, milyen fontos szerepet töltenek be a társadalom életében.

Mint mondta, az egyházközségekben létrehozott és felújított közösségi terek több funkcióval bírnak; a hitélet mellett otthont adnak a fiataloknak, kulturális és sportolási lehetőségeknek.

Hangsúlyozta:

fontos, hogy ilyen módon is megszólíthatják Salgótarján fiataljait, mert a városnak csak az ad jövőt, ha őket itt tudják tartani.

Becsó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról számolt be, hogy kijelölik a Salgótarjánban, illetve a környező településeken levő felújítandó egyházi létesítmények körét, és várhatóan még az idén kormányhatározat születik a tervezés elindításáról.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ha az állami iskolákat oda adják az egyháznak, akkor több támogatás is jár nekik!!! De nem a határon túliaknak. Ők kapnak támogatást a Vatikántól!!!
Nessy
Nem semmi ez a jelenkori erőszakos hittérítés! Azért remélhetőleg még a szent inkvizíciót nem fogják bevezetni!
justhpeter
Azzal kapcsolatban, hogy mit érdemelnek az egyházak nem osztom a kormány véleményét. Amit szerintem érdemelnek a kormány alfelének nyalogatásáért, az más lapra tartozik. Soltész államtitkár pedig arról beszéljen inkább, hogy mikor kapta meg Iványi Gánbor egyháza azt ami nekik jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.