Kudarcba fulladt a Médiatanács tisztújítási eljárása, a testület a mai ülés végén fel is oszlatta magát, erről Brenner Koloman, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság jobbikos tagja számolt be a párt közleményében.

Nagyon furcsán derült ki, hogy a kormány átírja a médiatörvényt

Halász János elnök a bizottsági ülést múlt hét pénteken hívta össze, a bizottság tagjai keddig állíthattak tagjelölteket. A tagok azonban meglepődve tapasztalták, hogy a kormánypártok nem állítottak jelöltet, ezt a csütörtöki ülésen is megerősítették.

A közlemény szerint

a kormánypártiak elmondása szerint azért nem állítottak jelölteket, mert még ősszel módosítani akarják a médiatörvényt. Mivel a kormánypárti delegáltak szavazati nélkül nem lehetett tagjelölteket állítani, ezért a bizottság a mai napon feloszlott.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke még júniusban nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, amely a médiaszolgáltatásokkal kapcsolatos törvényeket módosítaná. Akkor az Azonnali azt írta, a változtatásokkal többek között maximalizálnák a híradók hosszát, több bulvártartalmat engednének bennük közölni, de még akár pornót is lehetne adni lineáris médiaszolgáltatásban.

A módosító szerint reggelente nem lenne kötelező hírműsort szolgáltatnia az úgynevezett jelentős befolyásoló erővel rendelkező szolgáltatóknak, mint az RTL Klub, a TV2 vagy az M1, egyes idősávokban pedig lehetőség lenne még több reklámot sugározni.

Forrás: hvg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Még mindig találnak csorbítani valót a szabadságon? Mire a tömeg felébred,már nem fog
átlátni a hallgatásával készítette rácson?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.