A bíróság csütörtökön felmentette a három hónapos csecsemőjét tavaly ősszel kádba fojtó nőt, mert tette elkövetése idején kóros elmeállapotban szenvedett.

Vízbe fojtotta kisbabáját, a bíróság mégis felmentette az anyát

A házas, a Budapest Környéki Törvényszék megállapítása szerint "rendezett körülmények között élő" nő 2018. október 26-án fojtotta kádba gyermekét, amikor egyedül volt otthon. A nő később öngyilkosságot kísérelt meg, végül Szolnokra utazott és a rendőrségen bejelentette, hogy megölte a csecsemőt.

Az igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény szerint a vádlott a szülés után kialakult, majd egyre mélyülő depressziótól szenvedett, és ennek volt köszönhető borzalmas tette is.

A tünetek között szakértők megemlítették, hogy hangokat hallott, érzékcsalódása volt, elszakadt a valóságtól, és kóros motivációi voltak, amit összességében heveny kialakuló elmezavarnak neveztek. Ezért megállapították, hogy

akórós elmeállapot a gyanúsítottat képtelenné tette arra, hogy a terhére rótt cselekmény következményeit felismerje, illetve felismerésnek megfelelően cselekedjen.

A bíróság a vádlottat az emberölés bűntettének vádja alól felmentette és elrendelte – egyébként már megkezdett – kényszergyógykezelését.

(Képünk illusztráció)

Forrás: index.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Azért a cikkírót tiszteltetem, hogy még a címben is tud szarvashibát ejteni helyesírásban! :(
papa.49
Szerintem meg legkevesebb 20 év járna neki !!!
Hahó kontárok ilyen lazán megússza a spiné, hogy egy magyar gyermeket megölt ez a NAGY CSALÁDVÉDELEM, GYERMEK ÉV ???
ila51
@Horizont: ...vagy mindig a nyakán voltak , és nem érkeztek vele törődni . Azért 3 hónap elteltével inkább megszereti az anya a babát , addigra már rendbe jönnek , kialakulnak a ritmusok , elmúlik a szülési depi , kinél mi adódik .
RonaGyuri
veszélyes bírói gondolkodás, még a végén ártunk és qurmányunk pribékjei is erre fognak hivatkozni! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.