"Korszakhatáron vagyunk, az eddigi erős konjunkturális ciklus lassan kezd véget ér, de ez még nem recesszió! " mondta Varga Mihály a Magyar Közgazdasági Társaság idei vándorgyűlésén, Nyíregyházán. A fideszes politikus Kínában 6 százalékos, az Egyesült Államokban 1,8 százalékos, az Európai Unióban 1,7 százalékos növekedést vár. Hozzátette: bár a német gazdaság 12 hónapja lejtmenetben van, ezt a magyar még nem érezte meg, és még "az ipar is köszöni szépen, jól van". Ennek ellenére a pénzügyminiszter az Állami Számvevőszék egyik januári jelentésére rímelve, a nehezebb külső gazdasági környezet áthidalására javasolt 7 pontjában többek közt szükségesnek tartja, hogy minél több magyar embert belekényszerítsenek a Fidesz által teremtett összeszerelő-gazdaságba. Szerinte mozgósítani kell a "munkaerő-tartalékokat", a közmunkásokat, állástalanokat, nyugdíjasokat vissza kell csábítani a munka világába. Példaként kiemelte, hogy 400 ezerrel kevesebb nő dolgozik, mint férfi, "az otthoni munkát nem...

Forrás: alfahir.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
"...nyugdíjasokat vissza kell csábítani a munka világába."
Miután meggyógyítani nem akarják őket, a még hátralévő életüket tegyék legalább hasznossá - mármint a fideszesek számára hasznossá...
Misu!...az édesszüléken kellene kezdeni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Mityuka nagy menetelésben volt:

Karcagtató humora van a Mityukának

A derék pénzügyérünknek nem csak pulykakakasra vót gusztusa, hablatyolhatnékja is volt

Ha lehet hinni a párt központi napilapjának, akik a derék MTI alapján számoltak be ami derék „pénzügyminiszterünknek a Debreceni Egyetem (DE) tanévnyitó ünnepségén vasárnap” szóhasmenése volt. Az egy dolog, de hogy miket tudott összehordani:
Egyfelől úgy véli, hogy „A magyar gazdaság érdeke, hogy az egyetemek tudományos, kutatási eredményei mielőbb hasznosuljanak, ezzel a gazdasági fejlődést és innovációt erősítsék –”!
Majd, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy tényleg nem 100-as: „hazánkban a diplomások körében lényegében teljes a foglalkoztatás, tehát jó szakmai karriert kínáló munkahelyekkel és egyre magasabb jövedelemmel számolhatnak a végzett tanulók”! =))
Az igazat megvallva mondott igazat is: „jó felsőoktatás, a tudományban előrelépő és ezzel a gazdasági növekedést segítő egyetemek a gyorsan fejlődő, a világgal lépést tartó országokban alakulnak ki”, ami nagyon igaz. S semmi sem okadatolja jobban, mint az oktatás katasztrofális állapota kicsiny hazákban! =))
simmering73
Ennél az ürgénél mikor végeztek utoljára drogtesztet?
nevemnick
Ha egy kis ember nagyot mond:
(csal, megtéveszt, valótlant állít, ámít, füllent, lódít, hazudozik, hazudik, vetít, ferdít, ködösít, hantáz, nem mond igazat, hamukázik, svindlizik, kamuzik)
Klubtag
"...nyugdíjasokat vissza kell csábítani a munka világába."
Miután meggyógyítani nem akarják őket, a még hátralévő életüket tegyék legalább hasznossá - mármint a fideszesek számára hasznossá...
Misu!...az édesszüléken kellene kezdeni...
Málna
@Klubtag: Nem olyan nagy butaság ez. Ha csak ezt a fórumot nézem, hogy mennyi nyugdíjas károg, kesereg itt egész nap...Nekik is jobb lenne, ha lekötnék magukat valami értelmes dologgal. Mentálisan mindenképp.
1magyar
Remélem Varga főz,mos,takarít és gyerekeket nevel, gondoskodik róluk ha éhesek,betegek,figyeli minden percüket,hogy nehogy valami tragédia történjen!
Mert a legtöbb esetben, ahol nem milliós fizetéseket visznek haza ott a nő dolga ez.Emellett még ha dolgozik a munkahelyén kizsigerelik. Mire nyugdíjas lesz, lenne akkor meg dolgozzon még a tetves gazdagoknak haláláig.
Normálisak ezek a vezetők???
1magyar
Egyébként meg küldje már el a nagyszüleit munkát keresni hová veszik fel az öregeket!
ágimami
Én téged hajtanálak szalag mellé robotolni, akkor talán észbekapnál te agyatlan!!!
Próbáld meg először a rokonsággal, kiváncsi lennék mit szólnak hozzá!!!
Mire valaki eléri a ny.korhatárt, félig rokkant! (Tisztelet a kivételnek!) Ráadásul még akarják emelni a korhatárt is!!!
emerencia
@Klubtag: Suttyóék soha nem hallottak a biológiáról. Nem tudják, hogy bizonyos életkor felett az ember vázrendszere megkopik, nem is beszélve a sok egyéb betegségről. (Ezért van kitalálva a nyugdíj.) Én nem a szüleit, hanem őt magát osztanám be még most viszonylag fiatalon valamely "könnyű" munkára, ahol pl. min.10-11 órát állnia kell, egy pillanatra sem ülhet le. Az ilyen primitív ember csak akkor hajlandó valamin egyáltalán elgondolkozni, ha a saját bőrén érzi a következményeket. Szerintem még a szüleinek sem hinné el, hogy milyen érzés ez, hiszen O1G birodalmában a hétköznapi fasizmus az élet természetes része.
Klubtag
A kedélybeteg nyugdíjasok már kiérdemelték azt a jogot, hogy itten "károgjanak"...inkább a semmirekellő apparátcsikokat, meg a jólfizetett trolljaikat kellene munkára fogni...elhiszem, hogy ez sokkal nehezebb, mert hát azért a sok hazudozás, fenyegetőzés, "háborúskodás" mellett (vagy inkább helyett) érteni is kéne valamihez, ami a társadalom számára hasznos lehet.
Jozefina
Malenkij robot fidesz-kdnp módra!!! Szemetek!!! A nyugdíjat persze nem emelik!!! Közben dübörög a gazdaság!!! Közel fél milla bevándorló dolgozik már hazánkban, akiket suttyomban hoztak be!!!
444.hu/2019/09/08/a-bevandorlast-hangosan-ellenzo-magyarorszag-szelesre-tarja-kapuit-a-meg-tobb-kulfoldi-munkas-elott
emerencia
@Málna: Látom te is ráérsz, állhatsz a szalag mellé Varga Mihállyal együtt.
Málna
@emerencia: Én dolgozom, velem nincs gond.
Málna
@Klubtag: Dehát kinek jó ez a rossz kedélyállapot? A nyugdíjasnak biztos nem, azt látom. A környezetét, családját is csak mérgezi vele, és mivel igen sokan vannak, a közhangulatra is hatással van.
emerencia
@Málna: Ja értem. Az a "munkád", hogy hirdesd a fidesz hitet. Könnyű meló, ezt nyugodtan végezheted akár 100 éves korodig.
Málna
@emerencia: A személyeskedésen kívül is vitába tudsz szállni azzal, amit mondtam?
Klubtag
@Málna: ...igencsak nagy tévedésben vagy kedves, és igazából ez a ti legfőbb gondotok.
Miért hiszed azt, hogy ha valaki(k) egy fórumon közzéteszik a véleményüket, felvilágosítják a tévelygőket, hogy milyen a való világ (no nem a néphülyítő fidesz-kdnp politikai showja, hanem az igazi), akkor már el van rontva napjuk és a kardjukba dőlnek elkeseredésükben, esetleg kiírtják 10 és 12 között a családjukat.
Az hogy a közhangulatra NEGATÍV hatással volna, azt csak néhány differenciált véleményalkotásra nem vállalkozó komisszár esetében érhető tetten.
emerencia
Ma 08:01-kor te személyeskedtél a nyugdíjasokkal. Nincs abban semmi különös, ha ugyanazt visszakapod.
Clavigo
Legelőször a muterodat hajtsd el melózni,,,Misa...Aztán Orbánét.
Málna
@Klubtag: Ha valakinek mindig, mindenről negatív a véleménye, az biztos, hogy nem a való világot mutatja, hanem az illető mentális állapotát.
kereső
@Málna: 08:01. Ahogyan olvasom ezt a fórumot, az itt kommentelő nyugdijasok mentális- és észbeli képességeivel nincs gond. Tehát nem szorul reparálásra.Az viszont nem tesz jót egyiküknek sem, ha empátia-és beéleérzőképesség nélküliek ócsárolják őket- mert ők már ledolgozták a maguk 40+ évét, sőt többek hozzászólásából az is kiderült, hogy most is dolgoznak ( elveszik a munkát a fiatalok elől ...D:)), és unokáznak, segitik a gyermekeiket, vagy éppen ápolják beteg hozzátartozójukat. És mert fórumoznak- kapcsolatot tartanak a külvilággal. Szóval kedves hölgy- ha majd Te is eljutsz idáig, akkor szóld meg fórum társaidat.Szóval Te csak ne noszogassál itt senkit- inkább azoknak ajánlgasd jó tanácsaiadat, akik életükben egy keresztbe gazszálat nem tettek ezért az országért- a kétkezi munkát, a szalag mellett állást hirből sem ismerik- csak osztják az észt ( aminek nincsenek bőviben), és mindig másokat akarnak dolgoztatni.
Málna
@emerencia: Nem az összes nyugdíjasról beszéltem. Csak akit érint.
Klubtag
@Málna:8:50 ...ezt a szösszenetet küldd meg Orbán Viktornak, hátha magába néz és az EU és saját viszonyában rádöbben a helytelen - kommunikációs (pávatáncos) - gyakorlatára...egyelőre nem én(mi) vagyunk
Graz-ban ismerősek...ez az amire utaltam 8:44-kor, a differenciált véleményalkotásra való képtelenség...
persze a - mára már gyenge érdekérvényesítő képességgel rendelkező - nyugdíjasokat sokkal kockázatmentesebben lehet fikázni...
Málna
@kereső: "Ahogyan olvasom ezt a fórumot, az itt kommentelő nyugdijasok mentális- és észbeli képességeivel nincs gond. Tehát nem szorul reparálásra." Dehogynem. De ezt csak egy mentálisan egészséges ember veszi észre. A kesergő örül, ha együtt kesereghet másokkal.
A fórumozással önmagában semmi gond nincs, csak a sok negatív, depressziós emberrel kellene kezdeni valamit.
Málna
@Klubtag: Orbán jár Grazba? És miért pontosan miért megy oda?
emerencia
@Málna: Minden nyugdíjast érint 60 felett. Aki úgy döntött önszántából (azok közül akiknek erre lehetőséget teremtett a hatalom) hogy otthagyja a munka világát és nyugdíjba vonul, nem véletlenül tette. Felnőtt ember, tud dönteni a saját sorsáról. A visszacsábítás sajnos a fidesz rezsim eddigi tevékenysége alapján esélyes, hogy valóban valami trükkös kényszerhelyzetet vagy egyenesen kényszerítést fog jelenteni! (Pl.a megélhetésre nem elegendő kisnyugdíjak számának további növelése által.) Sokkal jobban járna a magyar társadalom és gazdaság, ha "csábítás" helyett bevezetnék a mindkét nemre vonatkozó elnyomorodásmentes rugalmas nyugdíjba menetel lehetőségét. Így az érintettek kényszerítés nélkül eldönthetnék, hogy maradnak-e részben vagy egészben a munka világában vagy esetleg nyugdíjból visszamenve vállalnak olyan munkát, (ha találnak) melyet további egészségromlás veszélye nélkül is el tudnak végezni még egy ideig. Civilizált országokban így szokás.
Málna
@emerencia: A megélhetésre nem elegendő kisnyugdíjak számát a kormány tudja növelni? Az nem konkrét szabályok alapján kerül kiszámításra, hogy ki mennyi nyugdíjat kap?
kereső
@Málna: " mentálisan egészséges veszi észre"- nos a megszólalásaid után úgy "veszem észre" neked van bajod a mentális egészségeddel- egy kicsinykét rosszindulatú, irigy és a maga "én"-jével emberke vagy. Kivetited azt másokra- most és itt történetesen a nyugdijasokra, amit Te érzel- negativ, és depressziós vagy? Vagy éppen azt tartod "negativ, és depressziós" megnyilvánulásnak, hogy sokan- nagyon sokan nem dijjazzák orbanisztán rendszerét- és nem járulnak kézcsókra orbánhoz? Úgy vélem, ezek az emberek Kádárhoz sem járultak kézcsókra anno, sem senki máshoz. Nyavajgást-és panaszkodást meg nem igen lehet olvasni- sokkal inkább sarkos véleményeket, melyeket a megélt tapasztalatok diktálnak. Hány éves vagy királylány?- van még mit tanulnod. Ha ez a "munkád"- akkor gyorsan keress másikat, mert itt a többség megesz reggelire- és jóizűen leöblit egy kávéval/teával.
Klubtag
@Málna: ...várostnézni, most remélem megnyugodtál...o:))))))))
Nem kéne egyébként összetévesztened a tudásból, élettapasztalatból táplálkozó, igenis tisztázó szándékú kritikus kommenteket a negativitással. Tudod sokan vannak olvasók, akik bizony ugyanúgy gondolkodnak, de bátortalanságból, kishitűségből nem szólalnak meg, de ott lesz bennük az AHA élmény.
Ezért is fordítok erre időt, energiát az egyéb tevékenységem, hasznos elfoglaltságaim mellett.
Értelmes nyugdíjasnak - bármennyire kétségbe vonod is, az itt kommentelők többsége ilyen - sok az elfoglaltsága, pláne, ha népesebb családban él, nincs ideje depisnek lenni. Ezt meghagyjuk azoknak, akik nap, mint nap szembesülni kénytelenek önnön hiábavalóságukkal...és milliárdokért bizonygatják a köz felé, hogy a trágya nem is trágya, hanem arany.
Málna
@Klubtag: Nem tévesztem össze, és semmi bajom a negatív kritikákkal, amennyiben jogosak. De kommenttársaink egy jó része kizárólag a negatív dolgokat veszi észre (vagy a pozitívat is annak látja), ill. érvek híján csak dobálózik a dolgokkal - többnyire mindig ugyanazzal. Nehezen hiszem, hogy csak itt a fórumon ilyenek, a családjuk körében már jókedélyű emberek, akiknek öröm a társaságában lenni.
És igen, ez a grazi eset jó példa. Nem tudunk semmit, de belelátunk minden rosszat...
emerencia
@Málna: 09:30 Tudja, sőt gyakorolja. A svájci indexálás helyett bevezetett, mesterségesen megállapított inflációra hivatkozó, az aktív keresetek növekedését figyelmen kívül hagyó szánalmas nyugdíjemelés még a nyugdíjprémiummal és a megalázóan osztogatott nyomdászgazdagító választási rezsiutalvánnyal együtt is folyamatosan csökkenti a nyugdíjak vásárlóértékét, mely kifejezetten az alacsonyabb nyugdíjak esetében tragikus életszínvonal romlást jelent főleg azoknak a nyugdíjasoknak, akik eddig sem dúskáltak az anyagiakban.
Málna
@kereső: Személyeskedéssel, vagdalkozással engem nem tudsz meggyőzni, csak az észérvek vannak rám hatással.
Azt meg már leírtam, hogy mit tartok negatív és depressziós megnyilvánulásnak.
emerencia
@Klubtag: ma 09:32 Csak annyit tennék hozzá, hogy népes család nélkül is élhet valaki értelmes, társadalmilag hasznos nyugdíjas életet akkor is, ha nem mondja meg neki senki, hogy mit kell csinálnia. (Ismerek ilyen nyugdíjast többet is.) Sajnos O1G és eszmetársai éppen azon munkálkodnak, hogy a ledolgozott életükért "jutalmul" egyre nagyobb nyomorúságban tengessék öreg napjaikat és minél hamarabb távozzanak az élők sorából. :-((((((
Klubtag
"És igen, ez a grazi eset jó példa. Nem tudunk semmit, de belelátunk minden rosszat.."
Tévedsz, sok mindent tudunk, sőt látunk is (pl. fotót a kezelt gépkocsijáról egy olyan helyen, ahol tagadják, hogy járt, meg az internetről letiltott számlát a kezelésről - megjegyzem már elkésett a letiltás, meg szóbeli információt - csak mi nem vagyunk poltfélék, hogy kiadjuk a forrásainkat).
Ezzel nem tudod egalizálni azt a többszáz pert, amit politikai ellenfeleitekkel szemben gyakorolt aljas rágalmak miatt elvesztettetek az évek folyamán...nem tudtok semmit, de beleláttok minden rosszat...
Klubtag
@emerencia:... "Csak annyit tennék hozzá, hogy népes család nélkül is élhet valaki értelmes, társadalmilag hasznos nyugdíjas életet..." Természetesen, én azt akartam inkább kiemelni, hogy bármilyen és bármennyi elfoglaltságba bőven belefér és beleillik a kritikus hangú, kulturált stílusú véleményalkotás, kommentelés...és ezerszer inkább ezt olvasom, mint például az ország egyik közjogi méltóságának (lsd. Kövér László) kinyilatkoztatásait.
Málna
@Klubtag: Ne higgy már el mindent válogatás nélkül, amit a neten látsz...
Klubtag
@Málna: ...nagy istencsapása nektek az internet, az már egyszer biztos...
Málna
@emerencia: Akkor nem a kisnyugdíjasok számát növeli a kormány, hanem csak kevesebbet ad a már eleve kisnyugdíjasnak is.
Én abban látom az egyik legnagyobb problémát, hogy rengeteg nyugdíjast kell eltartani most. Az előző rendszerek rendkívül engedékenyek voltak, sokan már a negyvenes éveikben nyugdíjba vonultak - hogy az ötvenesekről már ne is beszéljünk. Van, aki tovább kapja a nyugdíjjárulékot, mint amennyi ideig befizető volt. Idő lesz még, míg helyre áll az egyensúly.
Málna
@Klubtag: Nem, aki tud szelektálni, annak nem az. Nekünk az az istencsapása, aki erre nem képes...:-)
szegfue
@Málna: 9:44 Ha mondanál 1-2 "pozitivumot", aminek én nyugdijjas szemmel örülhetek...
Málna
@szegfue: Végre vége az elviselhetetlen hőségnek...:-)
Nekem kell mondani valamit? Nincs semmi jó az életedben, aminek örülhetnél?
Klubtag
@Málna: ...na látod, csak eljutottunk egy pontra, ahol egyetérthetünk. Ez magyarázza azt a sok kritikus hangot, amit az interneten terjesztett számos kormányzati félreinformálás kivált a józan gondolkodókból és a tárgyi tudásukra ,tapasztalataikra építőkből, összefoglalva az itt kommentelőkből, merthogy képesek szelektálni. UFF
Most már egyéb elfoglaltságaim után kell néznem...majd jövök...o:)))
szegfue
@Málna: Ne tereljél, jó? Te is pontosan tudod, hogy a 9:44 hsz-dben nem az ilyen dolgokra gondoltál, sőt ez a cikk sem erről szól! Te irtál a "károgó" nyugdijasokról, akik a pozitivet is csak negativként képesek felfogni. Szerinted mi abban a pozitiv, hogy a nőket "visszavezetik" a munka világába? Ha egy nő szült már 1-2 gyereket, felnevelte, mellette ledolgozott 35-45 évet, most nagymamaként még mindig segiti a gyerekeit, unokáit, sőt ápolja a szüleit, esetleg az idős családtagját és akkor járjon el dolgozni? Az meg hogy 1-1 fórumon elolvassuk a hireket, negativ véleményt mondunk pl. erről az ötletről is, ez nem azt jelenti, hogy ráérünk, unatkozunk, hanem azt: még képesek vagyunk gondolkodni. Egyetlen óriási különbség van köztünk: a nyugdijasok már megélték ezt a kort, Te meg nem biztos, hogy megéled... ha továbbra is ilyen frankó lesz az ország betegellátása.
tudode
És még mi kéne lassú viz partot mos ennyi szemétkedés után
.
----Milyen károkat okozott az Orbán-kormány az adófizetőknek?
,
karvalyokfoldje.blog.hu/2018/01/17/milyen_karokat_okozott_az_orban-kormany_az_adofizetoknek
.
Azoktól, akik azt sen tudják mi a meló???!!!
kereső
@Málna: Kedvesem, az idősebb jogán, ha megeneded- nem vagdalkoztam, csak rámutattam azokra a sztereotipiákra, amelyek jellemez benneteket- és javasoltam, hogy ha ez a munkád- mármint, a kommentelés- akkor nézz másik után. Te ,kedves nem tényeket irtál, hanem feltételezéseket-és negativ minősitést a nyugdijas társadalomra.De, tudod idősek vagyunk, de nem hülyék.És megbocsáss, de a nyugdiajas nem "eltartott"- ő előre befizette a nyugdijjárandóságát járulék-és adó formájában.Ennyit azért illene tudni.És egyre kevesebben vannak, akik élvezhetik IS!, a befizetetett járulékuk után a nyugdijat- ami töredéke annak, amit a 40+ év alatt befizetett.Valamit tisztázzunk még- a nyugdijas nem nyugdijjárulékot kap!, hanem nyugdijat- a nyugdijjárulékot levonják a bérből, a jövedelemből. És mondsza csak- hány olyan embert ismersz, aki 105+ éves korában még nyugdijat kap? Mennyi a várható élettartam férfiaknál, és mennyi a nőknél? Ki kap sokkal tovább nyugdijat, mint a ledolgozott évei száma. Tudod,.nem kivánok én senkinek semmi rosszat- de, ha baj van, akkor a 60+ éves tűzoltó, mentős, rendőr szaladjon!!! megmenteni. ( ennyit a szolgálati járandóságról), Befejeztem veled, ritka tájékozatlan vagy.
Málna
@szegfue: Látod, mégis ti aggódtok mindenért, akik már megélték ezt a kort, nem pedig én. Egyszerűen képtelenek vagytok örülni annak, ami van. Például hogy megértétek ezt a kort...:-)
Nem terelek, mindenre gondoltam, amikor a károgásról beszéltem, nem csak a politikára. A bulvárban is ez megy, a hétköznapokban is. Sajnos.
A nőket, nyugdíjasokat pedig nem kötelező jelleggel vezetik vissza a munka világába, hanem úgy, hogy megérje nekik dolgozni. Tehát plusz kedvezményekkel. Aki akar, él vele, aki nem, az nem. Abban mi a negatívum, ha valami választható?
staro2
@Málna: Téged honnan szalajtottak?
Gyárilag vagy ilyen vagy a havi 60 ezerért égeted magadat???
Dr plágium
A képviselő társaid veled együtt és anyátokkal kihúzhatják a szarból az összeszerelő munkát. Legalább kicsit dolgoznátok a milliós fizetésekért.
volvós
Misike !! Toljad anyádat kerekes székben a " munkahelyre "...
Nessy
Azért jó lenne, ha az "ifjúság" néha gondolkozna, mielőtt minősíti a nyugdíjasokat! Nem tudom, nekik nem voltak őseik, akik felnevelték, taníttatták, segítették? Ha nem lett volna a mai idős korosztály, aki évtizedes munkával biztosította az ország működését, most nem lenne mit "privatizálni", mit vagy lerombolni, vagy tovább vinni.
Pont ez a korosztály, aki alacsony bérrel, rossz kondicíókkal ment nyugdíjba, és szegényedik el a jelenlegi inkorrekt nyugdíj emelések hatására! Szép a dajka mese a "nyugdíjak vásárló értékének megőrzéséről", csak sajnos a fele sem igaz!
emerencia
@Málna: Igaz lenne az érvelésed, ha az ember nem azt látná, hogy van pénz dögivel, hiszen szárnyal a gazdaság és szövetségeseink is rengeteg pénzt fektettek belénk, melyből egy jelentős részt a hatalom saját, személyes magáncéljaira ellopott. Magyarország, pontosabban a magyar kormány folyamatosan "jobban" teljesít a szegényebb 5-6 millió ember kirablásában és a teljes humán szféra ellehetetlenítésében. Egyáltalán nem vagyunk olyan szegény ország, melyben ennyi sok embernek kellene kínlódnia a mindennapokkal. Az idősek esetében nem eltartani, hanem visszaadni kell nekik azt amit ránk, ill. az akkori nyugdíjasokra fordítottak anno. Lenne miből, csak a vezér úgy döntött, hogy nem járulékként, hanem adóként szedi be a fizetéseinkből a nyugdíjjárulékot és a tb.-t ami egyenlő azzal, hogy arra költi amire akarja. Beteges, hogy a hobbijai és az országon kívüli szavazatok fontosabbak számára mint a saját országában élő emberek jóléte. Mindezt eltűrik a nertárs haszonélvezők! Számára a munkában megfáradt, tönkrement idősek, a szegény sorsúak, a betegek, és a nem módos szülőktől származó fiatalok nem jelentenek semmit. Ezért nincs pénz és nem azért mert nem futná! Az irreálisan korai nyugdíjak tekintetében némileg egyetértek veled de azért azt is figyelembe veszem, hogy nem egyforma munkát végzünk. Pl. a sűrűjében dolgozó rendőr, egy szándékosan nehezített munkakörülmények között, fizikailag, szellemileg egyaránt lestrapált, akár un. "könnyű" munkát végző, rehabilitációra és tisztességes orvosi ellátásra nem érdemes munkavállaló esetében meg kellene teremteni a lehetőséget, hogy az illető, ha már úgy érzi, megpihenhessen az öregkori elszegényedés veszélye nélkül akár férfi, akár nő. Magyarországon ez a kegyetlen, orbáni mentalitás miatt nem lehet, míg más országokban meg tudják oldani. Csak az a kérdés, hogy mikor sokall be a nép mindezektől.
szegfue
@Málna: 11:24 A "választhatóban" valóban nincs negativum. Sajnálom, hogy nem érted a lényegét... Tudod, nem az kell, hogy "megérje" visszamenni dolgozni, hanem az, hogy "polgáriasan" meg lehessen élni a nyugdijból... ne azon kelljen agyalni, hogy most éppen "sárgadobozos" ilyen-olyan kenőccsel kenjem be az izületeimet, hogy el tudjak indulni munkába, majd 8 órán keresztül igyekezzek "teljesiteni" és hazaérve beájuljak az ágyba. Hiszen egy 65-70 éves ember "állóképessége" nem hasonlitható össze még egy 50 évesével sem, nemhogy a fiatalabbal. Engedelmeddel kikérem magamnak, hogy "semminek nem tudunk örülni", hiszen először is nem tudhatod, mert nem ismersz, másodszor pedig a kormány idősekkel kapcsolatos politikájáról van szó, amiben tényleg nem látok örömteli irányt! Minden a "nemzet megmentéséről", a családokról szól és mintha az idősek nem lennének tagjai a családnak?! Egyszerüen "leirnak" bennünket?! Tojnak a fejünkre, de most, hogy már a jó szakemberek családostul az EU valamelyik országába kitelepültek, jó lenne az "öreg a háznál", hogy "dübörögjön a gazdaság"?! Félreértés ne essék: nem a nyugdijasok támogatásáról szól ez a dolog!
Eriksson
Biztos volna sok nyugdíjas, aki szívesen visszamenne dolgozni egy jól fizetett, kényelmes állásba, amely a fizikumát nem terhelné. Ezzel csak egy a baj, hogy azok a helyek kellenek a mai fiataloknak akik diplomások, és tudásuk megfelel a mai elvárásoknak. Egy nyugdíjas mehet dobozhajtogatónak, esetleg zacskóragasztónak.
De egyszerűbb, ha az igényeit hozzáigazítja a lehetőségeihez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.