Feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi ellenzék – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumokból.

A napilap hétfői számában arról ír, hogy a józsefvárosi összefogás kampánycsapata az ajánlószelvényeken szereplő adatokat számítógépes adatbázis építésére használhatta, ez pedig tilos.

A cikk szerint vaskos dossziét juttatott el a Magyar Nemzethez a fővárosi ellenzék kampánycsapatának egyik csalódott tagja, aki felháborítónak tartja, hogy olyan feladatok végrehajtására is ráveszik az aktivistákat, amelyeknek akár súlyos következményei is lehetnek.

A napilap birtokába került dokumentumok alapján felvetődik a gyanú, hogy az ellenzék üzemszerűen rögzíti számítógépre az ajánlóíveken szereplők személyes adatait. Ez tilos, csakúgy, mint az ajánlóívek másolása.

A munkafolyamatról árulkodik egyebek mellett az a fénykép is, amelyet a józsefvárosi polgármesterjelölt kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza egy zárt Facebook-csoportban posztolt szeptember 2-án késő este. A Magyar Nemzet informátorának tájékoztatása szerint a fénykép a kerületi kampányközpontban, a Baross utcai Patyolat nevű helyen készült. A képhez írt kísérőszöveg szerint a csapat az ajánlóívek feldolgozását végezte, hogy másnap reggel leadhassanak mindent.

A Magyar Nemzet cikke emlékeztet arra, hogy az ajánlóíveken nincs mit feldolgozni, azokat a jelölteknek csupán össze kell gyűjteniük és le kell adniuk a választási bizottsághoz. A fotó és a kísérőszöveg alapján egyértelműen úgy tűnik, hogy az ellenzék személyes adattal való visszaélést követett el.

Az írás szerint az aktivisták munkáját megköszönte Veres Gábor, az MSZP VIII. kerületi elnöke és a Józsefvárosban közös ellenzéki jelöltként induló Sátly Balázs LMP-s politikus is.

A Magyar Nemzethez került anyag szerint ugyancsak reagált a fényképen látottakra Simon György, aki jelenleg a DK képviselője a józsefvárosi testületben, de ezúttal az I. kerület 2-es egyéni körzetében indul a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Várunk Egyesület jelöltjeként. A politikus az adatrögzítésre utaló jelektől tartva közölte: "Csak meg ne ossza valaki ezt a fotót!"

A napilap cikke szerint nyilván többen rájöttek, hogy Udvarhelyi Tessza fotója, posztja komoly veszélyeket jelent az ellenzékre nézve, ezért az egészet törölték. Még ezt megelőzően azonban másolatok készültek a Facebookon zajló üzenetváltásokról, így semmit nem sikerült eltüntetni.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Jajj istenem hahaha dőlök a röhögéstől.
Van vastagbőr a pofájukon, hogy ezt le merték írni. Ocsmányok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
Na és?
Tucatszor csalt a Fidesz is, ami kiderült és nem volt következménye.
Feltehetőleg most lesz.
Tényleg, minek egyáltalán a választás? Ideje lenne már megkoronázni a kedves vezért. Akkor aztán nincs kampány, nincs idegeskedés, nincs bosszankodás.
maci0427
Milyen lehetősége van az ellenzéknek a csalásra és hogyan ? Ha van is az nem egál !
RonaGyuri
ez "ajánlószelvényeken szereplő adatokat számítógépes adatbázis építésére használhatta, ez pedig tilos." vetekszik baromságban a képpel !!! Évek óta nincs ajánlószelvény!!! =))
tulipan
Na ja, ezek a hazug, pimasz narancsosok mindig, mindenben TELJESEN MAGUKBÓL KIINDULVA, AZT KÉPZELIK, HOGY A MÁSIK FÉL UGYAN OLYAN PIMASZ, CSALÓ, MINT ők MAGUK!!!
Aki Én
Készülnek a buktára, így a magyarázattal is előrelátóak. Kérdés mennyire csalja el a fidesz ezt is.
Ők nem kedvelik a listákat. Vagy mégis...
https://444.hu/2019/05/21/veletlenul-kiposzto...
papa.49
mn! Erre a válasz ,,ki mint él, úgy ítél,, !!!Tudjátok mindig a lopós kiabál, hogy tolvaj !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. December 12., 08:00
Megszólalt a zaklatással vádolt színész
Szórakozás - 2019. December 12., 07:53
Tóth Gabiék minden elárultak kislányuk születéséről