Magyarország készen áll, sőt már hozzá is fogott, hogy a digitalizálódó világgazdaság egyik sikertörténete legyen – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Telecom World 2019 konferenciájának megnyitóján.

Orbán: nálunk a jövőt nemcsak meg tudják tervezni, hanem meg is tudják valósítani

Az esélyek jók, mert Magyarországon már szilárd alapjai vannak a digitális gazdaságnak.

Magyarország már most is egy digitális gazdaság Európa szívében, a jövő nálunk már elkezdődött

- mondta a kormányfő.

Orbán Viktor hozzátette: az elmúlt tíz év Magyarországon bebizonyította, hogy "nálunk a jövőt nemcsak meg tudják tervezni, hanem meg is tudják valósítani".

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Szellemi toprongy ez az önmagát miniszterelnökek nevezett szellemi és morális silányság.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A mobilodat már egyedül betudod kapcsolni, DIGITÁLIS ZSENI !!!
Nessy
csak éppen, amikor egy modern digitális panel angolul kiirja, hogy hol a hiba éppen a gépben, akkor előbb keresnek valakit, aki elolvassa, és ha ismeri a műszaki kifejezéseket, még le is fordítja a "jól képzett" szakgimnazistának.
silber13
Szellemi toprongy ez az önmagát miniszterelnökek nevezett szellemi és morális silányság.
Eladott Ország
A magas képzettséggel rendelkező, az elengedhetetlen technológiai innovációt kézben tartó szakemberek versenyképes, vállalkozóbarát országa helyett alacsonyan képzett, funkcionálisan-digitálisan analfabéta, zsigeri indulatokkal fanatizálható, a szimbolikus vágóhídra önként és dalolva masírozó, intellektuálisan Kósa Lajos szintjén vegetáló szellemi árvízkárosultak országa leszünk. Onnan nehéz lesz felállni. Pedig már most is nehéz. Hát igen, Palkovics elvtárs! A PISA tesztet a 72 országban standardizált mérést tényleg a habonyi propaganda maximális figyelmen kívül hagyása mellett végzik. Nem érdekli az ezeréves múlt, a sírva vigadás, az unortodox gazdasági sikerek, a polgári-nemzeti kormány védőbástya-jellege és digitális analfabetizmusa, a kötelező hittan, az államosításra és a Klik vízfejére elkúrt, az oktatástól tényszerűen megvont milliárdok, a propagandával telenyomott kísérleti tankönyvek, vagy az egy főre jutó stadionok és mangalicatelepek száma. A PISA-teszt már csak ilyen (lehet háborogni, szarelkenni, másra mutogatni és röfögni öblösen): közvetetten egy ország oktatási rendszerének eredményességét méri, kiemelt figyelemmel a (világgazdaságban) alkalmazható tudásra. A 13 aradi vértanú nevének hibátlan memorizálása helyett.
Eladott Ország
Elhangzott hát a nagy beszéd. Orbán Viktor az apokalipszis négy lovasát orrhosszal verve ráfordult a pódiumra, köszöntötte a csaló, bukott, minden tekintetben méltatlan egykori köztársasági elnököt és kedves feleségét, majd nagy levegőt vett és mondta, mondta, mondta. Az biztos, hogy Orbán Viktor tele van víziókkal, mint Andy Vajna két fekélykezelés és lábmosás között. Nagyívű beszéd volt, ehhez kétség sem fér. Volt benne múlt, jelen és jövő, Gerő elvtárs és talán még csillagközi rombolók is. Egy valami nem volt benne, de az atomjaiban sem. Valóság.Egy győztes hadvezért láthattunk, aki hont foglalt ennek a népnek, kiverte innen az ellenséget, átvezetett az országon néhány folyót, hogy legyen vizünk. Feltalálta a mezőgazdaságot, az ipart és a technikai fejlődést. Egyszál egymaga véghezvitte a digitális forradalmat, megalapította, majd megreformálta a közoktatást és az egészségügyi ellátást. Ő áll ott minden iskolában, minden digitális tábla előtt, kivont krétával és oktatja a népét. Ő dolgozik minden kórházban, minden altatógépnél. A kezében van minden fecskendő, miközben a másik kezével még hatalmasabb, még modernebb és még csillogóbb kórházat épít. Nekünk, az ő népének. Aztán lép egyet. Távolabbra, messzebbre. Már nem csak ezt a kicsiny, önmagától határolt országot védelmezi, hanem az egész kontinenst. Már ő felelős mindenért, rajta múlik száz- és százmilliók léte. Ő Európa hadura, a kereszténység egyedüli reménye, az európaiság végső menedéke.
Peller Anikó
Tódítás nélkül a mondat így hangzik: nálunk a jövőt nemcsak meg tudom tervezni, hanem meg is tudom valósítani. Ti meg dögöljetek meg.
Qqberci
Ennek az egybites felcsúti pöcsnek muszáj mindenhol ágaskodni?...
Qqberci
O1G még a multat is meg tudja változtatni!...
Gauntlet
Ez a fasiszta jövőkép be is fejeződhetne!
Clavigo
Te Barom...Három szót nem tudsz elmondani papír nélkül...
kereső
Több mint két órája elérhetetlen az NVI honlapja- lefagyott, holott a jelöltek névsorát kellene közölni. Orbán megvalósit?
Lepényleső
Vassal-vérrel,csak a kisvasút érjen össze Bicskével?
cikicakk55
"Orbán Viktor hozzátette: az elmúlt tíz év Magyarországon bebizonyította, hogy "nálunk a jövőt nemcsak meg tudják tervezni, hanem meg is tudják valósítani".
Na ha ez volt a tervetek,akkor sikerült megvalósítani az álmotokat. Rég volt mikor ennyi mélyszegény ember élt ebben az országban.Az volt a tervetek Vitya,hogy a Család(od) Barát(od) kormány meghússzorozta a vagyonát, a nép meg az uralkodásotok 9 éve alatt lecsúszott az árokpartról a mély szegénységbe. Erre nem kéne büszkének lenni Vitya. Nem kéne fennen hirdetni mennyire szárnyal a gazdaság,miközben az utolsó előttiek vagyunk a szegénységi sorrendben. Ki hisz még neked a talpnyalóidon kívül? Na majd megtudod mennyire hálás és hűségesek a szolgáid,mikor bukni fogsz.Úgy elszáguldanak mellőled,mint ha soha sem ismertek volna. Még azt is letagadják,hogy köszönő viszonyban voltatok. Úgy fognak dalolni a rendőröknek mint a pintyek. Nem kell már sokat várni.Ezt még én is megérem.
nezelodo
Ez lenne a megvalósult jövő, amit látunk, zsinóros lajbiba öltöztetve kócsagtollas fővel?
kereső
Senki ne tervezzen semmit! Orbán tervezhet-és megvalósithat.:
„Az atv.hu szerint Orbán Viktor Európa és Magyarország jövője kapcsán egy autópályás hasonlattal élt: a „körforgalom” képével illusztrálta, hogy a magyaroknak szerencséje van, mert látják az Európa nyugati országai esetében a mintát, de a különbségeket is.

„Európa országai együtt autóznak ugyan a körforgalomban, de vannak, akik lehajtanak adott pillanatban egy-egy autópályára” – mondta Orbán. A miniszterelnök szerint mi azért vagyunk szerencsések, mert látva a különbségeket, eldönthetjük, hogy mikor hajtunk ki a körforgalomból és aztán milyen úton szeretnénk járni.”
papa.49
Október 14. úgy néz ki még TERVEZNI SE TUDTOK CSUTIRÉM !!!
Peller Anikó
@nezelodo: és millió stadiom, mégmillió botlábú bábúú, larabolt média, lerabolt Balaton, larabolt ország, elbaszott Eu milliárdok.
Nessy
Drága Orbán NERtárs! ha már digitális nagyhatalomnak képzeli az országot, legalább egy - két értelmes informatikust szerezzenek be!
Amelyik programot a kormányzatnak készítik, az általuk kiválasztottak, az még véletlenül sem tud hibátlanul, folyamatosan működni!
Peller Anikó
@Nessy: Nem az a cél. A cél az csak úgy cigányosan, minél zavarosabb anál jobb. Ja, nem az nem, annál jób.
papa.49
Csutirém már betudod kapcsolni a mobilodat ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.